Most akkor ki a magyar?
Szerintem ez egy érdekes dolog, mert a magyarság befogadó nép volt, ezért mindenkiben lehet olyan nép vére, akit utál. Ugyi a szélsőjobbosok között gyakori a "tiszta magyar" kifejezés, ami hülyeség, mert a nevük alapján is egyből látszik, hogy ki milyen nemzetiségű felmenőkkel rendelkeznek. Bennem pl van cigny vér is, negyedrészt, ami látszik is nagyjából rajtam.De én magyar vagyok attól még, mert tudom családfával bizonyítani a magyarságomat, meg annak is érzem magam. Meg Alföldi Géza szavaival élve:„Magyarnak lenni :
nem a szó, a név, az ősök, az élet,
magyarrá csak a szív tesz
és a lélek.“ Kinek mi a véleménye?
" "Nekem az a magyar, aki magyar állampolgár, beszél magyarul, Magyarországot érzi hazájának, otthonának. (Nem biztos, hogy Magyarországon él.)" "
Akárhányszor is olvasom ezt te gyökér, azt írod, hogy az a magyar, aki magyar állampolgár. Tehát akkor még egyszer kérdezem: a felvidéki nénike, aki azóta nem költözött el a falujából mióta él és élt még magyar állampolgárként ott, de most szlovák, mert odébb ment az államhatár, az már nem is magyar, hanem szlovák nemzetiségű? Szlovák állampolgár az igaz, de ez csak egy jogi dolog, nem pedig néprajzi.
Magyar az, aki a magyar kultúrkörbe tartozik, a magyar népszokásokat gyakorolja, vagy a rokonságában van olyan, aki gyakorolja.
Ennyi. Nem faj, nem nyelv, de nem is országhatár, hanem kultúrkör.
Ez is olyan mindenki mindenkit lepontoz kérdés, s mert mindenki másképpen gondolja, s a magáét érzi egyedüli helyes felfogásnak.
Amikor még egy másik portál fórumán olvasgattam a politikát, megdöbben tapasztaltam, minél jobban döngette valaki a magyar mellét, annál rosszabb volt a helyesírása, s annál nagyobbak a téveszméi. A történelmi ismereteiben is hatalmas hiátusok voltak.
Nekem ezek nem magyarok. Illetve nem jó magyarok. Illetve magyarok, de szánom őket.
Hogy ki a magyar?
Hiennek mindkét szülője vietnami. Egyszer panaszolta, hogy ő magyar, s nem érti, fájlalja, hogy másoknak nem az. Neki sokkal inkább elhiszem a magyarságát, mint aki lila fejjel, hátán hatalmas 88 felirattal, Árpád-sávos zászlóval, bakancsosan, fekete ruhásan menetelnek, náci karlendítéssel Hitler születésnapján.
Bizony, a zászló ősi jelképeink egyike, de hasonlót csak a nyilasok használtak az utolsó száz évben.
Magyarország a magyaroké. Ha belekérdezek, hogy a trianoni Magyarország 52%-a nem magyar ajkú volt, akkor ővelük mi légyen, lehazaárulóznak.
"nem nyelv 13"
De, az édes anyanyelv nagyon fontos az identitásban.
A legfontosabb.
1. Származás*
2. Nemzettudat
3. Mivel mi voltunk a "tudás népe", ezért elvárható lenne még ma is egy alapvető műveltség. A nemzetieknél is, igen.
A nyelv nem releváns, bár nem utolsó szempont. Viszont az tanulható. *Éppen ezért, a származás lehet az egyetlen biztos pont. Sajnos évtizedek óta etetnek minket azzal, hogy "mindenki kevert vérű". Szemen szedett hazugság, tudjuk kik által, éppen a nemzettudat rombolása érdekében. Nálunk is puffogtatták ezt még az iskolában, mi volt az átlag diák reakciója erre? "Mi az hogy magyar? Hát itt senki nem magyar, mindenkiben van valami más vér...". Ez egyszerű propaganda. Éppen annyi, vagy közel azonos arányban keveredett a magyarság más népekkel, mint bármilyen másik nép a világon. Akik másként gondolják, azok csak azt felejtik el, hogy régen nem volt sem divat, sem elfogadott mindenféle jöttment genetikai hulladék majomemberekkel szaporodni, így amíg ezt el nem kezdte sulykolni a liberális média, nem is igazán kezdődött el ez a folyamat.
Félreértés ne essék, én nem helyezek egyetlen európai népet sem a másik fölé. Hangsúly az európain, bár helyesebb lenne "europid"-ot írnom. Ugyanúgy elítélem, ha valaki magyarként úgy gondolja, hogy többet ér mint egy német, angol, etc., mint azt, aki azt gondolja hogy egy nigg€r bármikor is érhet annyit, mint egy lelkiismeretes europid ember.
Összefogásra lenne szükségünk, és magunkat inkább európaiként definiálni, és csak másodsorban nemzetállamokra oszlani.
"A kérdező kommentje:
A trianoni MAgyarország az a mostani. De igazad van, hogy történlmi Magyarországnak csak kicsivel több, mint a fele volt magyar nemzetiségű."
Nem, csak 48% volt a magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!