Miért hülye a legtöbb magyar? A véleményetekre vagyok kíváncsi.
Persze itt nem mindenkire gondolok, csak úgy általánosságban, a saját megfigyeléseimre alapozva. Az első, hogy a Nobel-díjasaink legnagyobb része nem is magyar volt, hanem valami más nemzet gyermekei voltak. A másik megfigyelésem, hogy azokban a közösségekben, ahol az emberekben nem csak magyar vér csörgedez, sokkal okosabbak, rátermettebbek, mint a "színmagyarok". Pl. szerintem a svábok meg a zsidók sokkal okosabbak.
A másik meg ez az idióta Trianonozás... egyszerűen szerintem már vér gáz ez a "vesszen Trianon"-mantra. Azt is csak az őstulok magyarok nyalják be...
Szerintem nem hülye a legtöbb magyar és ugyanannyi hülye van más népeknél is, csak őket kevésbé ismered. Ez a szomszéd fűje mindig zöldebb kategória.
Sok Nobel-díjasunk valóban nem volt teljesen magyar származású, viszont azt ne felejtsük el, hogy itt szerezték meg az alapokat, például többek között azokban a falusi magyar népiskolákban, ahol a magyar tanító felismerte bennük a tehetséget. A tudás és a tehetség nem csak származástól függ (sőt, ez így kimondva, súrolja a fajelmélet gondolatát), hanem attól is, hogy milyen közegben szerezték a tudást és tanárként megmondhatom, hogy az alapok nagyon fontosak!
"A másik meg ez az idióta Trianonozás... egyszerűen szerintem már vér gáz ez a "vesszen Trianon"-mantra. Azt is csak az őstulok magyarok nyalják be..."
Lehet, hogy szerinted "vér gáz", viszont ha belegondolsz, elég szomorú, hogy 1920-ban több mint 3 millió magyar került más ország fennhatósága alá, melynek akkor is megvoltak és ma is megvannak a következményei (a második világháborúban Délvidéken például alsóhangon 40 ezer magyar öltek meg brutálisan a szerbek). Párom felvidéki és hidd el, nem olyan könnyű a kisebbségi lét, mikor régen is (Benes-dekrétumok) és ma is a politika megbélyegzi, korlátozza a jogait, csak azért, mert magyar. Ha ez "trianonozás" és "őstulok magyarkodás", akkor vállalom, hogy az vagyok.
Ezt az "okos" meg "nem okos nép" dolgot szerintem hagyd, mert semmi értelme ilyenen filózni. A maga módján minden nép túlélő, alkalmazkodtak a lehetőségekhez. Ha kitennénk egy sváb falut egy busman törzs mellé Afrikába a nagy semmi közepére, akkor ott ki lenne okosabb? Még ha általánosítunk, akkor is minden relatív. De inkább ne általánosítsunk.
A Trianon dolog egy teljesen más kérdés. Az természetes dolog, hogy fájó pont a magyar történelemben, de ez csak az egyik fele a dolognak. A magyar embereknek még nem sikerült felnőni arra a szintre, hogy a sérelmeket nem lehet sírással meg másra mutogatással megoldani. Teljesen mindegy, hogy kinek a hibája volt, egy kicsit sem használ nekünk, ha még mindig ezen rágódunk, mint Móricka az egy héttel korábbi pofonon. A magyar emberben annyi történelmi keserűség gyűlt össze, hogy ezt már nem könnyű megemészteni. Amúgy is romokban hever a nemzeti önbecsülése, ha ezt is lenyeli, akkor valami biztos "visszajön". Szóval szerintem emiatt téma még mindig Trianon, és emiatt lehet nálunk politikai összefogást gyűlöletre és frusztrációra alapozni. Hát igen, nevezhetjük akár nemzeti frusztrációnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!