Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van valakinek nemesi származás...

Van valakinek nemesi származású ismerőse, vagy valaki aki nemesi származású? Csak azt kérdezem hogy milyen nemesi leszármazottnak lenni?

Figyelt kérdés

2015. jan. 31. 15:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva elég bosszantó

Főnemesi családból származom, a családfámat az 1300as évekig tudjuk visszavezetni a rangot pedig jelentős katonai szolgálatért és sok egyéb tettért kaptuk.

Miért bosszantó? Mert a mai napig úgy nevelnek minket,hogy ehhez méltóan viselkedjünk és mások csak furcsán néznek miatta, mert az alapvető etikett és illem a legtöbb ember számára már csak furcsa hóbort és én vagyok a hülye amikor én pedig ennek megfelelően próbálok viselkedni.

Ettől eltekintve jó érzés hogy tudom, a családom kemény munkával kiérdemelte és hosszú évekig fent is tudta tartani a címét.

2015. febr. 24. 17:28
 12/15 anonim válasza:
100%

Kicsit későn “értem ide”, de semmi gond, hátha valaki akkor talál ide mint én😂

Nekem a környezetemben 3 ember van aki grófi családból származik:

Osztálytársam, régen a barátnőm volt: Ő pl. Zichy

A 2 legjobb barátnőm is:

Az egyik Esterházy, a másik Dirsztay

[ez nem “felvágás”!!!]

15%ban Habsburg vér van bennem:

Apukám anyukája Habsburg Ottó lánya

(Amúgy semmi különös érzés ha valaki nemesi származású, nekem max. annyi hogy nem nagyon szeret a történelem tanárom)

2019. ápr. 10. 22:10
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Dédnagytatám részéről van grófi származás. Az ő őse, Tárkányi György kapta a grófi rangot Mária Teréziától, amikor az értesítette egy összeesküvő csoport létezéséről. Az idők során a Tárkányi család nem vált arisztokratává, mindíg földműveléssel, gazdálkodással és kereskedelemmel foglalkoztak. Ma megvannak még az örökölt birtokok (több mint 10 hektár itt Kolozsváron meg még 8 hektár falun). Dédnagytatám nem tudta magáról, hogy nemesi családba született, de nagymamám már ebben a tudatban élt, miután a levéltárban olvasta a család történelmét.
2019. júl. 6. 22:03
 14/15 anonim válasza:
100%

Jó későn találtam ide én is😆

De egyetértek azokkal, akik aztmondják, hogy semmiben nem különbözik.

Ugye a nemesek között is volt különbség(főnemes,középnemes stb) így a nevelés szempontjából is volt.

Nálunk pl. keveredett a poroszos nevelés a franciával és azzal,hogy azt csináljon a gyerek amit akar.

A környezetemben azt veszem észre, hogy nem furcsállják, hanem inkább érdeklődnek(Pl. Ha Meglátják a régi képeket,festményeket,leveleket amiket karácsonykor vagy születésnapkor küldünk egymásnak).

Engem személy szerint soha nem néztek ki a társaságból azért, mert a belga király az egyik rokonom vagy éppen a Luxemburgi nagyhercegtől kaptam képeslapot. Vannak barátaim akik történelem szakon tanulnak,ők még néha segítséget is kérnek:)

Persze ez nagy felelősség,és egyáltalán nem ciki büszkének lenni, vagy mesélni ezekről(bár azért lássuk be,hogy sokaknál egy halvány kis szál választja el a büszkeséget a fellengzéstől)

2023. szept. 14. 09:28
 15/15 anonim válasza:
100%

Aki írta,hogy az apai nagymamája,Habsburg Otto lánya

Melyik részről?

Walburga,Mónika,Gabriela,Michaela vagy Amdrea?

2023. szept. 14. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!