Van valakinek nemesi származású ismerőse, vagy valaki aki nemesi származású? Csak azt kérdezem hogy milyen nemesi leszármazottnak lenni?
Őszintén szólva elég bosszantó
Főnemesi családból származom, a családfámat az 1300as évekig tudjuk visszavezetni a rangot pedig jelentős katonai szolgálatért és sok egyéb tettért kaptuk.
Miért bosszantó? Mert a mai napig úgy nevelnek minket,hogy ehhez méltóan viselkedjünk és mások csak furcsán néznek miatta, mert az alapvető etikett és illem a legtöbb ember számára már csak furcsa hóbort és én vagyok a hülye amikor én pedig ennek megfelelően próbálok viselkedni.
Ettől eltekintve jó érzés hogy tudom, a családom kemény munkával kiérdemelte és hosszú évekig fent is tudta tartani a címét.
Kicsit későn “értem ide”, de semmi gond, hátha valaki akkor talál ide mint én😂
Nekem a környezetemben 3 ember van aki grófi családból származik:
Osztálytársam, régen a barátnőm volt: Ő pl. Zichy
A 2 legjobb barátnőm is:
Az egyik Esterházy, a másik Dirsztay
[ez nem “felvágás”!!!]
15%ban Habsburg vér van bennem:
Apukám anyukája Habsburg Ottó lánya
(Amúgy semmi különös érzés ha valaki nemesi származású, nekem max. annyi hogy nem nagyon szeret a történelem tanárom)
Jó későn találtam ide én is😆
De egyetértek azokkal, akik aztmondják, hogy semmiben nem különbözik.
Ugye a nemesek között is volt különbség(főnemes,középnemes stb) így a nevelés szempontjából is volt.
Nálunk pl. keveredett a poroszos nevelés a franciával és azzal,hogy azt csináljon a gyerek amit akar.
A környezetemben azt veszem észre, hogy nem furcsállják, hanem inkább érdeklődnek(Pl. Ha Meglátják a régi képeket,festményeket,leveleket amiket karácsonykor vagy születésnapkor küldünk egymásnak).
Engem személy szerint soha nem néztek ki a társaságból azért, mert a belga király az egyik rokonom vagy éppen a Luxemburgi nagyhercegtől kaptam képeslapot. Vannak barátaim akik történelem szakon tanulnak,ők még néha segítséget is kérnek:)
Persze ez nagy felelősség,és egyáltalán nem ciki büszkének lenni, vagy mesélni ezekről(bár azért lássuk be,hogy sokaknál egy halvány kis szál választja el a büszkeséget a fellengzéstől)
Aki írta,hogy az apai nagymamája,Habsburg Otto lánya
Melyik részről?
Walburga,Mónika,Gabriela,Michaela vagy Amdrea?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!