Miből lehet kinézet alapján eldönteni, hogy valaki roma származású-e, milyen jellegzetességeik vannak?
Hm...fogós kérdés. Szerintem főleg a bőrszínük alapján, de az sem mindig igaz, bár szerintem azt te is meg tudod állapítani, így feltételezem nem erre célzol. Ha beszélgetsz vele, akkor derül ki, ha nagy családja van és családcentrikus és persze a háza és egybe alapján annak hiszed, akkor valószínű, hogy az. Ha csak látatlanban akarod eldönteni, akkor az nehezebb. Szerintem az öltözködésük is nagyon hasonló, sok szín, csecse-becse, hosszú szoknya. Szeretik a színes zoknit párosítani a papuccsal. Aztán, ha ezek nem illenek rá, akkor a nevük alapján is lehet, ugye alapból az Orbán, Bogdán, Kalányos, Orsós stb, bár itt is vannak kivételek, így szerintem nem lehet 100%-ra tudni semmi alapján, max. ha ő is annak mondja magát.
Remélem segítettem egy picit! :)
Igen segítettél :)
Viszont aki tipikusan roma, az sztem eléggé egyértelmű. Viszont ,amikor valakiről csak sejtés van,hogy az-e,akkor miből lehet megbizonyosodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!