Szerintetek ki a magyar és ki a magyar származású?
Aki nem Mo-on élő magyar identitású, az magyar származású.
Magyar pedig a magyar identitású, Mo-on élő személy.
Ha itt született Magyarországon és magyar állampolgár, akkor magyar.
Magyar származású, akinek a szülei magyarok voltak, de ő már külföldön született.
A Nobel-díjasok is magyarok, mert felnőttként mentek külföldre.
A határon túliak magyar nemzetiségűek, és magyar származásúak.
A magyar az aki magyar identitású, bárhol éljen is a világon. A magyar származású az akinek felmenői magyarok voltak, de ő maga már nem magyar identitású, élhet akár Magyarországon is.
Szilárd Leó magyarnak vallotta magát az USA-ban is, Liszt Ferenc sem Magyarországon élt, n=metűl vallotta magát magyarnak és az is volt, gróf Esterházy János akinek anyja lengyel volt és ő maga Szlovákiában élt és cseh börtönben halt meg magyar volt és ugyan ki vonná ezt kétségbe? Mint ahogy Petőfi is magyar volt szlovák származásal. Ahogy Nyírő József, Wass Albert, Sütő András, Tamási Áron, Fábry Zoltán, Jankovics Marcell, Szombathy Viktor,... magyarok voltak. Ahogy magyar származású de nem magyar identitású volt Tony Curtys, Milton Friedman, Joe Eszterhas, John Pen, Mina Loy, Peter Falk, Harry Houdini, Andy Vajna, Robert Capa, Žigmund Pálffy, Uri Geller, Arthur Coestler, Albrecht Dürer, Amerigo Tot,...
ok, akkor en mi vagyok ?
Mo-n szulettem, 17 evesen USA ba jottunk ( szulokkel ) most 51 vagyok.
megmaradt az allampolgarsag, beszelek es erzek magyarul, de csak 5 szor voltam otthon eddig.
Magyar vagyok, vagy magyar szarmazasu, vagy mi a fene ?
Hogy latja a sok hazafi ?
Elnézést szeretnék kérni, nagy marhaságot írtam. :(
Amint lenulláztak engem, rögtön rájöttem, h mindenki, aki magyar indentitású, az magyar, míg magyar származású, aki önmagát nem magyar identitásúként jelöli meg, bár felmenői miatt tulajdonítható neki magyar származás. Látom, voltak, akik megírták időközben.
Senkit nem szerettem volna megbántani a korábbi válaszommal. Meggondolatlan voltam. :(
Jókat kívánva: egyes beíró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!