Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A tegnapi "debreceni szatír"...

A tegnapi "debreceni szatír" jelensége, pszichológiája?

Figyelt kérdés

Komolyan gondolkodóbba esek ilyenkor.

Aki nem hallotta, annyi volt, h egy fiatal srác valami bokor mögül egy csajszi elé ugrott letolt gatyával :D

Aztán a csaj nyilatkozott, hogy jaj ő azóta nem alszik és remegő hangon elmesélte h úr isten, még mindig fél és micsoda egy borzalom érte őt...

Kérdésem a következő:

Ha kisgyerekkel csinálja, akkor megértem a felháborodást nyilván, az teljesen más, és beteges dolog.

De egy egyetemista, 20 év körüli lány azt akarja mondani, hogy még nem volt dolga fiúval, de még csak képről se látott meztelen fiút?

Vagy mi olyan ijesztő ebben (az megint más, ha meg akarja erőszakolni, és azt is értem, na de az úgymond mutogatósok soha nem erőszakolni akarnak)?

Nem azért, de ha velem ilyen történne, hát max jól kiröhögném, azt mennék tovább. De miért kell megijedni és rémálmokban szenvedni, csak mert látta a srác farkát? Én tényleg nem értem a logikát. Vagy annyira hatalmas volt h még akkorát sose látott, és ezért vannak rémálmai?

Hát akkor pl egy nudista strandon más se történne, mint egész nap csak sikongatna mindenki, és utána meg nyaralás helyett rémálmaik lennének hetekig, hónapokig, nyaralás után meg évekig pszichológushoz járkálnának. Nem?

Valaki világosítson fel erről a kérdésről, mert nem értem :( Én nem a srácot akarom védeni, mert nyilván nekem se jutna eszembe letolt nadrággal mászkálni a járdán, csak a lány reakcióját nem értem, kivéve ha tényleg előfordulhat olyan eset, hogy 20 éves létére még sose látott meztelen fiút (amit azért kétlek), és nem tudta, mi az :)

Ti értitek a pszichés mechanizmusát ennek az egész jelenségnek? Mert sztem egyszerűen nevetséges ...

2015. jan. 27. 12:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Wikipédia: "Mai jelentése: kéjsóvár, fiatal lányokkal vagy idősebb nőkkel szexuálisan erőszakoskodó, azokat tettleg zaklató, vagy meztelen nemi szervének mutogatásával ijesztgető férfi."

Egy dologról beszélünk itt ,mi ketten ,kedves szakember !Nem akarlak megbántani,de milyen szakember ?Folytathatjuk magánban is ,ha úgy gondolod,mert érdekel a téma.Próbáljunk elvonatkoztatni most attól,hogy ki hogyan kellene reagáljon egy magamutogatóra ,meg ,hogy mennyire kellene sokkot kapnia,vagy nem !Én arról az emberről beszélek ,aki képes arra,hogy a nyílt utcán ezt tegye.Fordítsuk már meg a kérdést ,ha valaki téged arra kérne,könyörögne ,hogy ezt tedd az utcán ,megtennéd ? Én még fogadadásból sem !

Nem ,nem arra gondoltam,hogy befekszik a kórházba és az általam ismeretlen gyógyszerekkel teletömik.Én nem vagyok szakember ,de vannak elképzeléseim és tapasztalataim azt illetően,hogy milyen kezelési,terápiás lehetőségei vannak az ilyen és hasonló betegeknek.És arról is,hogy az átlag magyarországi pszichiátriákon mit csinálnak.Valóban a gyógyszer a legegyszerűbb és a legkényelmesebb,de nem az egyetlen lehetőség.

2015. jan. 29. 07:45
 12/18 A kérdező kommentje:

hát akkor megkönnyítem neked: semmilyen lehetőség nincs. az, hogy a magyar pszichiátriákon mi folyik, azt meg inkább ne is feszegessük ...

persze talán nem a wikipediaból kellene az "ismeretet" venni ...

2015. jan. 29. 09:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem vagyok híve a Wikipédiából idézni ,én sem szeretem ,de itt muszáj volt az értetlenség miatt,meg azért mert így tudtam a legjobban kifejezni a véleményemet.Nem az a lényeg,hogy honnan vettem,hanem hogy igaz.

Abban egyetértünk ,hogy a magyar állami pszichiátria nem áll a helyzete magaslatán.Ebből a szempontból megértelek,de a kérdéseimre nem reagáltál.

2015. jan. 30. 07:48
 14/18 A kérdező kommentje:

"Nem az a lényeg,hogy honnan vettem,hanem hogy igaz."

még hogy értetlenség .... de talán nem az én részemről ...

eleve egy mutogatósnál honnan veszed h ez a vágy csak a női nem felé irányul? ugyanis a nagy frászt! van olyan eset amikor ez a vágy fiúk felé irányul! bizony ... És még csak az erőszaknak sincs köze (de szinte soha, sőt, ezek az emberek a nagy átlagnál jóval félénkebbek, visszahúzódóbbak).

Tehát nem, határozottan nem igaz kb egyetlen megállapítása sem annak az agymenésnek, amit beidéztél. Na ezért nem kéne wikipediából szedni a zöldségeket.

2015. jan. 30. 08:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom el vagyunk mi itt kettesben ,de szeretnék visszatérni az eredeti kérdésedhez.Akár nő lennék ,akár férfi ,nem szeretnék találkozni egy ilyen,beteg emberrel az utcán ,főleg nem éjszaka.Össze is szarnám magam !

Továbbra is azt mondom,Wikipédia ide ,vagy oda,ez egy pszichiátriaiaa betegség ,amit valamilyen szinten kezelni kell.

Az meg engedtessék meg ,ha én vagyok az áldozat,akkor eldönthessem mennyire ijedek meg ,vagy akár hisztigörcsöt is kaphassak.

2015. febr. 2. 07:38
 16/18 A kérdező kommentje:
én megengedem , csak szal marad a kérdés h vajon ki is szorulna terápiára .... nem?
2015. febr. 2. 08:54
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyitott vagyok arra,hogy mindenkit megértsek és még azért vagyok itt ,ennél a kérdésnél,mert szeretném megérteni mi játszódhat le ennek az embernek az agyában és mi vezette idáig,hogy ilyeneket tegyen vadidegenekkel ,a nyílt utcán.

Ezt megmagyaráznád ?

Milyen lehetett a gyerekkora,miért vált ilyenné,hogy ez okoz neki örömet ?

2015. febr. 3. 11:32
 18/18 anonim ***** válasza:
93%
Pontozz le 'kedves' kérdező, de te beteg vagy! Nudista strandon nem jártam még, de szexeltem már. Mégis nem örülnék neki, ha lépten-nyomon a képembe nyomná minden férfi a farkát, mondván, hogy úgy is láttam már ilyet. Aztán még arra is kitérsz, hogy állítólag jól nézett ki a szatír. Na akkor mi van? Még nem mindenki kíváncsi a f.rkára. Mit mondasz legközelebb? Talán a lánynak kellett volna még fizetni a kellemes látványért? Beteges az érvelésed. Ebben a helyzetben is kiszolgáltatott lehet az áldozat, nem kérte a mutatványt. Megijedhetett, honnan tudhatná előre mi lesz, erőszak is követhette volna...
2015. szept. 7. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!