Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A tegnapi "debreceni szatír"...

A tegnapi "debreceni szatír" jelensége, pszichológiája?

Figyelt kérdés

Komolyan gondolkodóbba esek ilyenkor.

Aki nem hallotta, annyi volt, h egy fiatal srác valami bokor mögül egy csajszi elé ugrott letolt gatyával :D

Aztán a csaj nyilatkozott, hogy jaj ő azóta nem alszik és remegő hangon elmesélte h úr isten, még mindig fél és micsoda egy borzalom érte őt...

Kérdésem a következő:

Ha kisgyerekkel csinálja, akkor megértem a felháborodást nyilván, az teljesen más, és beteges dolog.

De egy egyetemista, 20 év körüli lány azt akarja mondani, hogy még nem volt dolga fiúval, de még csak képről se látott meztelen fiút?

Vagy mi olyan ijesztő ebben (az megint más, ha meg akarja erőszakolni, és azt is értem, na de az úgymond mutogatósok soha nem erőszakolni akarnak)?

Nem azért, de ha velem ilyen történne, hát max jól kiröhögném, azt mennék tovább. De miért kell megijedni és rémálmokban szenvedni, csak mert látta a srác farkát? Én tényleg nem értem a logikát. Vagy annyira hatalmas volt h még akkorát sose látott, és ezért vannak rémálmai?

Hát akkor pl egy nudista strandon más se történne, mint egész nap csak sikongatna mindenki, és utána meg nyaralás helyett rémálmaik lennének hetekig, hónapokig, nyaralás után meg évekig pszichológushoz járkálnának. Nem?

Valaki világosítson fel erről a kérdésről, mert nem értem :( Én nem a srácot akarom védeni, mert nyilván nekem se jutna eszembe letolt nadrággal mászkálni a járdán, csak a lány reakcióját nem értem, kivéve ha tényleg előfordulhat olyan eset, hogy 20 éves létére még sose látott meztelen fiút (amit azért kétlek), és nem tudta, mi az :)

Ti értitek a pszichés mechanizmusát ennek az egész jelenségnek? Mert sztem egyszerűen nevetséges ...

2015. jan. 27. 12:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
35%
5 perc hírnév a magyarázat
2015. jan. 27. 13:40
 2/18 A kérdező kommentje:
mármint a csaj vagy a srác részéről?
2015. jan. 27. 14:02
 3/18 anonim ***** válasza:
35%
a csaj ... ha simán röhög egyet az egészen, azt nem veszi át a média
2015. jan. 27. 14:03
 4/18 anonim ***** válasza:
96%
Stresszhelyzet. Kést is látsz minden nap a konyhában, de ha a torkodhoz szorítják és a pénzedet követelik, mégiscsak betojsz és odaadod.
2015. jan. 27. 14:04
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

A nudistastrandon az ember fel van készülve, hogy meztelen embereket fog látni, és annak semmilyen szexuális töltete nem lesz. Ellenben nem túl kellemes a tudat, hogy egy bizarr fantáziájú, felizgult fiatalember elkezdte a farkát lóbálni neked a nyílt utcán. Mit szólnál, ha egy nő - tegyük fel, hogy egy számodra kifejezetten taszító külsejű nő, mert a férfiak hajlamosak viccet csinálni a zaklatásból - hirtelen a képedbe tolná az öreg, hájas seggét? Nem hiszem, hogy természetesen tudnád kezelni a helyzetet, hanem nagy ívben, sebes léptekkel igyekeznéd elkerülni a hölgyet...

Még az ordítozó hajléktalanoktól is be vannak tojva sokan, pedig rajtuk van ruha. Szóval ennyit erről.

2015. jan. 27. 16:12
 6/18 A kérdező kommentje:

de hát állítólag jól néz ki a srác, vagy akkor ez a baj, hogy fel volt izgulva és nagy volt neki?

amúgy nudistrandon is ne tudd meg, miket lehet látni sokszor, sőt, mondhatni, többnyire ...

na mindegy, sztem túl van lihegve ez a kérdés nagyon. mármint h nagy van neki ha nem :)

2015. jan. 27. 17:26
 7/18 anonim ***** válasza:
94%

Álljon meg a menet gyerekek !!

Amit a srác művelt az pszichiátriai kórkép,ez nem vitás .

Üssétek már be az interneten és sok -sok leírást találtok róla.Az az óriási probléma,hogy ezeket minden probléma nélkül kiengedik a rendőrségről ,anélkül,hogy pszichiáterhez rendelnék be kötelező gyógykezelésre.Sajnos olyan a jog,hogy addig nem foglalkoznak vele,míg nem követ el sikeres megerőszakolást,vagy valamit...............

2015. jan. 28. 07:34
 8/18 A kérdező kommentje:

Nem, nem, ez hatalmas hülyeség, bocs.

1, hogy pszichiátriai kórkép-e, azon kultúrafüggően, el lehetne vitatkozni. Nehéz meghúzni a határvonalat, de azért az ilyen kijelentésekkel vigyázzunk, ugyanis ha pl. van egy részeg fiatal társaság, aki poénkodásból (fogadásból pl 1 üveg jó italért) kimegy meztelenül tenni egy éjszakai sétát, az sztem bőven bele fér a diák-csínyek közé.

Ha ennyire szemellenzősök vagyunk, a végén ott kötünk ki, hogy az is pszichiátriai kórkép lesz, ha pl. vetkőzés tétre kártyázik a társaság egy este.

2, Ha netán pszichiátriai kórkép is, hogy gondoltad a kezelését? Csak mert nem lehet ám, ez a nagy helyzet ... ez nem olyan dolog, hogy szedem az antidepit fél évig aztán majd csak változik. Nem. Ez nem így működik, annál jóval mélyebbről jövő, ösztönös késztetésről beszélünk.

3, Hatalmas tévedés ez az erőszakolósdi feltételezés, ugyanis ha be is soroljuk őt mutogatósnak, nos mind pszichológiai mind statisztikai tény, h a mutogatósok pont ebben lelik az élvezetet, de soha nem erőszakoskodnak! Az abszolút távol áll tőlük, sőt mi több, az ilyen emberek általában nagyon félénkek, erőszakra képtelenek.

2015. jan. 28. 08:21
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

7-es vagyok.

OK ,akkor pontosítsunk.

A magamutogató olyan kórkép,mint pl.a kukkoló.Nem kell erőszakosnak lennie ,nem feltételenül válik erőszakossá,de aki erőszakoskodik ,az magamutogató is !

Nevezzük szatírnak ,az biztos,hogy pszichiáternek kell vele foglalkozni.Nem vitázom értetlenekkel,csak aggasztó,hogy ez nem egyértelmű kérdés.Én éppen ,hogy azt mondom,hogy sajnálatzra méltó az ilyen ember,nem tud saját magától kikerülni ebből az állapotból,ezért kell srgítséget kérnie.Remélem nem te vagy a szatír !!!

2015. jan. 28. 13:18
 10/18 A kérdező kommentje:

sztem az egyetlen egyértelmű dolog h zöldeket beszélsz :)

nem, nem én vagyok az, csak szakemberként semmi értelmét nem látom az állításaidnak. vagy ezt úgy gondoltad, hogy befekszik fél évre a pszichiátriára, szed fél évig 3x1 haloperidolt és 2x400 mg tegretolt, aztán kijön gyógyultan? ugye belátod, mekkora sületlenségeket hordasz össze?

De ha tippelnem kéne, akkor egy meztelen emberi testtől hisztériázó lányt köteleznék pszichiátriára, sztem ott nagyobb gondok vannak!

2015. jan. 28. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!