Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az erdélyből...

Mi a véleményetek az erdélyből jött magyarokról? Szerintetek is idegesítőek?

Figyelt kérdés

MI a véleményetek?szerintetek is törtetőek,nagyravágyóak,beképzeltek,képesek mindent megtenni hogy minél több pénzt keressenek.

Képesek elnyomni az itt lévő magyarokat.És Pénzmániájuk már már korlátlan,és emellett nagyon összetartóak.

Nektek is ez a tapasztalatotok?

2010. febr. 7. 23:50
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
42%
Ja én sem bírom őket.Olyan hú de okos vagyok az összes.Én egyszer segítettem egy erdélyinek munkát intézni.adtam neki kölcsön h megéljen a fizetésig.mikor nekem kellett volna kölcsön kb.5órára nem adott.(de egy románnak aznap igen)aztán mikor én voltam szarba munkaügyileg ő tudott volna nekem segítni.de inkább egy románt(petre)vitt od.Szóval én gyűlölöm őket.Jobban mint a románokat.
2010. febr. 8. 01:25
 12/33 anonim ***** válasza:
82%
Én sok erdélyi magyart ismerek, és mindegyik különböző jellem volt. Általában rendkívül törekvőnek, leleményesnek, talpraesettnek ismertem meg őket, és mindegyik nagyon rendes volt emberileg. Nincsen negatív élményem velük kapcsolatban. Mindazonáltal hülyeségnek, és értelmetlennek tartom a magyarság, mint jellemző fokozását, mint ahogyan ez a közhely szintjén meghonosodott egyes politikai körökben (értsd: "a külhoni magyarok magyarabbak az anyaországiaknál").
2010. febr. 8. 01:49
 13/33 anonim ***** válasza:
76%
A székelyek mindig is összetrftaóak voltak.Emelett furfangosak,és törtetők is.Elég sokat ismerek közülük,és a legtöbbre jellemző,amit írtál.Ami pozotív velük kapcsolatban,hogy kihasználják a lehetséges előnyöket,de nem fúrják az itthoni magyarokat,nem gyűlölködnek.
2010. febr. 8. 06:42
 14/33 anonim ***** válasza:
76%

"Mi a véleményetek az erdélyből jött magyarokról? Szerintetek is idegesítőek?"

Az idegesítő pont nem jó szó rájuk, miután fecsegni, mellébeszélni és affektálni éppen nem szokásuk, márpedig idegesíteni engem az szokott elsősorban.

"szerintetek is törtetőek,nagyravágyóak,beképzeltek,képesek mindent megtenni hogy minél több pénzt keressenek."

Pénzt és sikert akarni általános emberi vonás, nem az erdélyi magyarok találták ki. Aki ráadásul eljött Erdélyből, mert pl. itt többet kereshet, annak nyilván nagyon fontos a pénz. Akárcsak egy magyarországi magyarnak, aki Londonba megy dolgozni.

2010. febr. 8. 07:41
 15/33 anonim ***** válasza:
70%
Ha nyomulásnak és elnyomásnak véled azt, hogy hajlandók tenni is valamit a saját érdekükben, nem csak várni a sült galambot, akkor érthető a kérdés.
2010. febr. 8. 07:47
 16/33 anonim ***** válasza:
75%
Én Erdélyi magyar vagyok, szóval a témában nem nyilatkozok, csak annyit jegyzek meg, hogy úgy vész el a nép, hogy magyar magyart marcangol, ahelyett, hogy megbecsülnék egymást.
2010. febr. 8. 08:39
 17/33 anonim ***** válasza:
78%

Namost, csak annyi: ÉN Erdélyből származom, a rokonaim nagy része ottmaradt. Az ittlévő magyarok ugyanolyanok mint az ottaniak, csak nem érdekli a többséget, hogy ugyanaz a nemzet vagyunk.

Összetartás? Ember, te nem tudod, hogy egy nemzet csak úgy lehet kerek egész, ha van ilyen tulajdonsága?

Szép kis magyar lehetsz, hogy ez szemet szúr.

Ami meg a pénzmániát illeti, "itthon" több ilyet ismerek, Erdélyben ugyanis ismert szó - magyarok között - az alázat.

2010. febr. 8. 09:07
 18/33 anonim ***** válasza:
67%
Nem, nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon kedvesek, segítőkészek, nagyon boldogok, hogyha itt lehetnek velünk, magyaroroszági magyarokkal, mindig jókedvűek, és sokkal több solgot őriztek meg a hagyományaikból, mint mi...
2010. febr. 8. 09:10
 19/33 anonim ***** válasza:
84%

Én is ismerek többet, vannak köztük ilyenek és olyanok is. Nem lehet általánosítani. Ismertem nagyon kedves, visszahúzódó, szorgalmas erdélyi magyart, meg olyat is, aki teli torokból harsogta, hogy Magyarország milyen mocsok ország, és ő sose fogja hazájának érezni. Na, tőle azért csendben megkérdeztem, akkor minek van itt.

De épp az ilyen általánosítások miatt kapjuk meg mi, az anyaországiak is a magunkét, hogy beképzeltek vagyunk stb., ami nekem személy szerint gyakran esik rosszul. Mindig az adott embert kell nézni.

2010. febr. 8. 09:20
 20/33 anonim ***** válasza:
59%

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint Te hülye vagy.

2010. febr. 8. 09:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!