Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy európai,...

Létezik olyan, hogy európai, mint nemzetiség (úgy mint például dán, kínai argentin, kazah)?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk a népszámláló a nemzetiséget kérdezi, van egy olyan válasznak létjogosultsága, hogy azt mondom: "európai vagyok"?
2010. febr. 5. 21:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%
Nem....ilyen hogy is jut eszedbe
2010. febr. 5. 21:31
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Természetesen nincs európai nemzetiség.
2010. febr. 5. 21:31
 3/22 anonim ***** válasza:
94%
Vagyis vannak európai nemzetiségek, de nincs olyan, hogy csak európai nemzetiség, és azon belül semmi.
2010. febr. 5. 21:32
 4/22 anonim ***** válasza:
79%

Láttad az utolsó vacsora c. filmet? Abban van egy jelenet amikor a rasszista kamionsofőr beszélget a négerrel:

"-Kamionsofőr: Mit tennél ha az Usa és Afrika között háború törne ki? Hova állnál?

-Néger: Afrika egy kontinens"

Na ezen gondolkozz el egy kicsit. Ugyan ilyen ez is.

2010. febr. 5. 21:34
 5/22 anonim ***** válasza:
54%

Üss fel egy értelmező kéziszótárt és nézd meg, hogy mi a nép, nemzet definíciója!

Akkor rájössz, hogy mekkora hülyeséget kérdeztél.

Amúgy mondhatod azt, hogy európai vagy, de ezzel nem válaszoltál a kérdésre.

Ez max. olyan, mintha kozmopolitának (vagy hontalannak) vallanád magad.

Ilyen nép, hogy európai, nincsen. Ahogy afrikai, ázsiai, sőt amerikai sincsen. (Mielőtt elkezdenétek kötözködni, amerikai olyan tekintetben van, hogy USA-beli). Ausztrál is csak azért van, mert Ausztrália egy kontinensnyi ország.

A nemzetet az etnikai hovatartozása, az összetartozás tudat határozza meg, nem az, hogy hol él.

L

2010. febr. 5. 22:01
 6/22 anonim ***** válasza:
69%

Látom, te is azok közé tartozol, akik ki akarnak törni a nemzetből, mert ők nem magyarok, kazahok, litvánok vagy szerbek, hanem "világpolgárok".

Nem, nincs európai nemzetiség.

2010. febr. 6. 12:09
 7/22 anonim ***** válasza:
18%

Nem sok van, de már van.

Én pl. európai nemzetiségű vagyok.

2010. febr. 7. 18:01
 8/22 anonim ***** válasza:
65%
Te nem európai nemzetiségű vagy, hanem identitászavarban szenvedő, megfelelni akaró konzumhülye.
2010. febr. 7. 18:03
 9/22 anonim ***** válasza:
17%
Nem, én európai nemzetiségű vagyok. Annak vallom magamat, a nemzetiség vállalás kérdése. Magyaroktól hallottam például, hogy magyar az, aki annak vallja magát.
2010. febr. 7. 18:05
 10/22 anonim ***** válasza:

"Nem, én európai nemzetiségű vagyok. Annak vallom magamat, a nemzetiség vállalás kérdése. Magyaroktól hallottam például, hogy magyar az, aki annak vallja magát."

Azért nem teljesen így megy.

Többnyire annak a kérdése, hogy minek vallod magad. De azért kell hozzá egy alap. Attól, hogy valaki magyarnak vallja magát, de néger, egy mukkot sem beszél magyarul, Szent István, vagy Kossuth Lajos nevének említésére csak bambán néz és azt se tudja hol van Magyarország (és egy magyar őse sincs) az nem magyar.

Amúgy pedig csak olyan nemzetiségűnek vallhatod magad, ami létezik. Vallhatod magad muraközi nemzetiségűnek is, de mivel ilyen nemzetiség nem létezik, ezt sehol sem fogják elfogadni neked.

L

2010. febr. 7. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.