a kegyeletsértés és a régészet az két külön fogalom és cselekmény
2014. dec. 24. 13:59
3/9 anonim válasza:
Az OK, hogy két külön fogalom, de a kérdés nem erre irányult!
2014. dec. 24. 14:11
4/9 anonim válasza:
Érdekes kérdés.
Szerintem az ásatásokhoz és a frissebb sírok felbontásához is engedély kell. Tehát ilyen szempontból nincs különbség. Ha kimész egy rétre és ásni kezdesz, belebotlasz egy sírba, akkor jelenteni kell, nem szabad megbontani, akár 10 éves, akár 1000.
Nem tudom, ez válasz-e a kérdésre, de nekem ez jutott eszembe róla. :)
2014. dec. 24. 22:04
5/9 anonim válasza:
Ha érzelmi alapon nézzük a kegyeletsértést, akkor meg szerintem azon múlik, hogy van-e valaki a rokonságból, aki kifogást emel a sír megbontása ellen. Nézd meg a temetőket. Ha valaki nem fizeti a sírhelyet, akár 5 év után is kiássák, legálisan.
2014. dec. 24. 22:08
6/9 A kérdező kommentje:
Igen, mondjuk ez így van. :(
2014. dec. 24. 22:31
7/9 anonim válasza:
# 3/6
hát pont ez az egy kegyeletsértés soha nem minősül régészetnek
A régészet feltárás és megörzés illettve újratemetés, a kegyeletsértés pedig szándékos meggyalázás és megrongálás
Egy régészet soha nem minősül kegyeletsértésnek mert az mindig tisztelettel történik
2014. dec. 26. 04:11
8/9 A kérdező kommentje:
Aha, persze...
2014. dec. 26. 12:45
9/9 anonim válasza:
Magyarországon 1711-ig van régészet, csak ennél korábbi sírokat áshatnak hivatalosan. Természetesen becsúszhat olyan, hogy valamivel későbbi sírt (vagy bármi mást) ásnak véletlenül, de egyáltalán nem jellemző. Az alapelgondolás valóban úgy van, hogy a halottnak ne legyen élő rokona, ezért lőtték be ezt az évszámot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!