Azok akik Jézust sértegetik kegyeletsértés miatt feljelenthetőek?
Habár Jézus most is él...Akkor inkább becsületsértés...
De akkor Jézusnak kell kezdeményezni vagy más is teheti?
Természetesen nem akarok senkit feljelenteni, főleg nem azért, mert atesita.
Csak felvetettem a kérdést.
Azokra gondolok, akik gúnygépeket gyártanak és direkt hamis dolgokat terjesztenek róla. (ami egyértelműen kitaláció, viszont provakotív és túl megy a jóízlés határán). Illetve azt lehet levonni belőle, hogy a keresztények közveszélyes elmebetegek kivétel nélkül.
Kedves Silver barátom.
A kérdéseden meglepődtem.
Ugyan is Te mint Biblia ismerő ember tudhatnád, hogy mi erről Jézus, vagy a Teremtő véleménye.
(Máté 10:32, 33) . . .; 33 de aki megtagad engem az emberek előtt, azt én is meg fogom tagadni égi Atyám előtt.
(Márk 8:38) 38 Mert aki szégyell engem és a szavaimat ebben a házasságtörő és bűnös nemzedékben, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor megérkezik Atyjának dicsőségében a szent angyalokkal.”
(Máté 16:27, 28) 27 Mert az Emberfiának el kell jönnie Atyjának dicsőségében az angyalaival, és akkor megfizet mindenkinek a magaviselete szerint. 28 . . .
> direkt hamis dolgokat terjesztenek róla
Dehát pont erről van szó.. bárki bármit terjeszt róla, nem tudható bizonyosan hogy hamis vagy igaz.
Egy példa: régebben valahol olvastam, hogy van egy olyan elképzelés miszerint homoszexuális volt. Igaz? Hamis? Te tudod? Mert én nem. A Bibliában erről persze nincsen szó, ez a tény viszont nem erősíti meg egyik álláspontot sem.
Tehát az alapvető probléma, hogy nem tudod bizonyítani egyetlen, akár mégoly rosszindulatú állításról sem, hogy hamis, innentől kezdve jogilag bukott a dolog.
Kedves tanú barátom, nem kell meglepődnöd, semmikor ha furcsát olvasol tőlem. Egyszerűen ne koncentrálj olyankor arra, hogy ki teszi fel a kérdést vagy elrejtem a nevemet:)
Lesz amikor úgy fogod még látni, mintha nem is velem beszélnél....
Amúgy köszönöm a válaszod. De most nem arra lennék kiváncsi, hogy mi Jézus véleménye vagy mi lesz az ítélet napon. Csak egy elméleti kérdés. Mit tehetnek a hívők az őket ért atrocitások ellen, amely "Jézuson keresztül" történik ellenük. (itt a világon, jelen pillanatban a magyar vagy eu-s törvények szerint).
Ha a melegek létrehoznak egy egyházat, ahol azt állítják, hogy Jézus meleg volt az más tészta. Bár a Bibliai írások alapján nem valószínűsíthető.
Ez nem rágalmazás. (csak ha valaki homofób). Inkább tévedésnek lehetne mondani.
Az viszont rágalmazás, hogy:
Jézus egy m...s pedofil, aki hancúrozott az apostolokkal és a keresztények gyerekekkel közsülnek, mert birkán követik a meséjüket.
Ha jól értem, te inkább a szándékon vagy megakadva. Azon, ha valaki szándékosan gúnyt űz Jézusból,,,illetve súlytalanul dobálózik a kijelentésekkel.
Azt kell, hogy mondjam: "Ez van." (bocsi)
Az emberiség mindent kifiguráz. Ilyen alapon minden harmadik embert fel lehetne jelenteni vallási hovatartozástól függetlenül.
Talán a legnyomósabb érv, az az, hogy kivitelezhetetlen.
Egyértelműen nem. Mivel nem egy valós, létező személyről van szó, nem jelentheted fel.
Karikatúra, lenéző szövegek, képek, semmi jogi akadályba nem ütköznek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!