Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért valljátok magatokat...

Miért valljátok magatokat magyarnak?

Figyelt kérdés

Mo.-n születtem, magyarul beszélek, magyar ismerőseim vannak nagyrészt, Mo.-n élek még...

De nem érzem, hogy bármilyen okból is magyar lennék.

Talán még lenne is nemzeti öntudatom, csak nem magyarnak érzem magam.

Kíváncsi vagyok, hogy aki magyarnak vallja magát, miért teszi?

Miért jó magyarnak lenni, miért pont magyar szeretnél lenni?

2014. dec. 21. 22:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én is ilyen No Borders, No Nations elvet vallok. Persze ez utópisztikus, de szerintem még pont egy olyan dolog, ami nem utópia, csak utópisztikus, szerintem van esély arra, hogy eltűnjön a nemzet fogalma néhány ezer év múlva, vagy akár előbb. Ki tudja... Persze az is lehet, hogy egyáltalán nem tűnik el.
2014. dec. 21. 23:09
 12/17 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Az emlékeken már nem lehet változtatni.

Én nem bánom, hogy eddig itt szereztem őket, de most már máshol fogom gyártani azokat. :)

Nekem több városból is vannak emlékeim, Budapestről is. Ezért veszem bele ebbe a témába az egész országot.

2014. dec. 21. 23:13
 13/17 anonim ***** válasza:

A kultúrának nem kell eltűnni. De agresszívan eröltetni sem kell és elítélni sem a különbözőt.

Attól meg, hogy más mit ért el vagy mit rontott el én nem leszsek sem jobb, sem rosszabb.

Attól, mert valaki szemében magyar vagyok, sem jobb és sem rosszabb nem leszek, mint aki vagyok.

Egyébként meg tök mindegy, minek hívod magad vagy kik irányítják az országot, vagy hány nemzetet, ha képtelen rá vagy egyformán jól csinálják.

2014. dec. 21. 23:15
 14/17 anonim ***** válasza:
A kultúra az változik, szóval akármennyire akarják, az el fog tűnni. Egy másik lesz majd helyette.
2014. dec. 21. 23:20
 15/17 anonim válasza:

Talán az a bajod, hogy Magyarországra születtél, ahol könnyű magyarnak lenni. Ha a mindennapjaidban azzal kellene szembesülnöd, hogy kisebbrendűként tekintenek rád ez miatt, talán jobban ragaszkodnál hozzá.

Miért vallom magam magyarnak? Mert magyarul álmodom. Szüleimtől magyaru hallottam a legszebb szavakat: édesem, kincsem, kicsikém, életem értelme. Mert olvasmányaim első élményeit magyarul szereztem. Mert Radnótit és József Attilát olvashatok magyarul. Mert összeszurul a szívem, ha meghallom a magyar himnuszt. Mert elalvás előtt magyarul mondok imát. Mert imádom mikor a lányom a fülembe súgja, hogy szeretlek anya.

2014. dec. 21. 23:35
 16/17 anonim ***** válasza:

csak nehogy azt mondd h osztráknak vallod magad mert eldobom komolyan az agyam.

Hát ezt nem lehet megválasztani, akármi is vagy el kell fogadni, az más dolog h szeretsz az lenni vagy sem.

El lehet költözni de akkor csak egy kis bevándorló leszel mindenhol. Úgyis honvágyad lesz, én is voltam már kint spanyoloknál de hazajöttem. (Kanári sz.)

2014. dec. 21. 23:46
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha magyarországon, magyar szülőktől születtél, akkor magyar vagy. A szüleid nemzetisége a te nemzetiséged is. Az ország, amelyben születtél, az állampolgárságod meghatározója. Ha magyar nyelven gondolkodsz, álmodsz, az is jó jel arra, hogy magyar vagy. Pont azért jó magyarnak lenni, mint más nemzet fiának. Jó, hogy van mihez tartozni, náció szinten is. Szerintem hazátlannak, nemzettelennek lenni nem jó dolog.

Miért ne szeretnék magyar lenni? Miért akarnék idegenként élni a hazámban?

2014. dec. 22. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!