Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért valljátok magatokat...

Miért valljátok magatokat magyarnak?

Figyelt kérdés

Mo.-n születtem, magyarul beszélek, magyar ismerőseim vannak nagyrészt, Mo.-n élek még...

De nem érzem, hogy bármilyen okból is magyar lennék.

Talán még lenne is nemzeti öntudatom, csak nem magyarnak érzem magam.

Kíváncsi vagyok, hogy aki magyarnak vallja magát, miért teszi?

Miért jó magyarnak lenni, miért pont magyar szeretnél lenni?

2014. dec. 21. 22:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Akkor minek érzed magad?
2014. dec. 21. 22:29
 2/17 A kérdező kommentje:

Nem vallom magam egy nemzet tagjának se.

De én arra lennék kíváncsi, ti miért érzitek valljátok magyarnak.

2014. dec. 21. 22:35
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Ezt nehéz megfogalmazni. Mert magyarnak születtem, és van nemzeti öntudatom. Mit lehetne még írni?
2014. dec. 21. 22:36
 4/17 anonim ***** válasza:
Én öszinte leszel. Bejártam a világot, de a hasam haza húzott. Ha másért nem is, de a gyomrom miatt biztos magyar vagyok. Itt van jó kis szóda, ártézi víz. Csűlök, sonka, friss liba, pacal, köröm és disznó fül. Sehol se olyan édes az eper, mint itthon. Jostát meg Sehol nem kapok. Itt születtem és a meleg roppanós ártalmas fehérkenyérnél nincs is jobb.
2014. dec. 21. 22:40
 5/17 A kérdező kommentje:

Ki határozza meg, hogy milyen nemzetiségűnek születtél?

Attól még, hogy a szüleid magyarnak vallják magukat, neked nem kötelességed, hogy az legyél.

Ha megkérdeznéd őket, miért érzik magyarnak magukat, lehet, hogy ők is ugyan ezt válaszolnák, amit te. És ezt végig lehetne vezetni sok generáción át.

De vajon ki volt az a felmenőd, aki először vallotta magát magyarnak és vajon miért...

Érdekes meglátás, de valahogy én úgy gondolom, hogy a gasztronómia csak az egyik része a kultúrának, tényleg elég ennyi ahhoz, hogy magyarnak valljad magad?

2014. dec. 21. 22:44
 6/17 anonim ***** válasza:

Nekem az állampolgárságom magyar. Életem eddigi emlékei itt zajlottak. A magyar az anyanyelvem.

Nekem ennyiben nagyjából ki is merül a magyarság.

Az egész világot tekintem az életteremnek, oda megyek, ahol jól érzem magam.

2014. dec. 21. 22:45
 7/17 anonim ***** válasza:
Az anyanyelvem miatt.
2014. dec. 21. 22:47
 8/17 A kérdező kommentje:

Én is hasonlóan állok az egészhez, az emlékek sajnos idekötnek ://, de egyébként nem vallom magam magyarnak, inkább azt mondanám budapesti vagyok, mert ehhez a kis részhez kötődöm, nem egész Magyarországhoz.

Érdekes, ez az elgondolás kicsit primordializmust juttatja eszembe, régen én is úgy gondoltam, egy nemzet = egy nyelvet beszélők. Ma inkább úgy gondolom az a nemzet tagja, aki annak vallja magát.

2014. dec. 21. 22:58
 9/17 anonim ***** válasza:

Én önmagamnak vallom magamat, aki Magyarországon él, magyar nyelven beszél. És valószínűleg a magyar jog vonatkozik rám.

Semmiképpen sem ítélem el, a magyarságot. De téves dolgokat sem akarok belelátni.

2014. dec. 21. 23:02
 10/17 anonim ***** válasza:
Én nem vallom magamat magyarnak. Magyarországon születtem, magyarul beszélek, de magyar nemzet nem létezik, így nem is lehetek magyar.
2014. dec. 21. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!