Egy kis faluban hogy lehet normális életet élni?
Mit értesz "normális" élet alatt?
2014. dec. 4. 20:32
Ugyanúgy, mint egy városban.
Csak bulizni nem lehet mindennap. De az nem is tartozik a normális élethez.
2014. dec. 4. 20:53
3/13 A kérdező kommentje:
munkahely, társasági élet, szórakozás, önfejlesztés, ismerkedés..egy 400 fős kis pöcegödörre gondolok, ahol az emberek szórakozása az, hogy a másikról pletykálnak.
4/13 A kérdező kommentje:
Nem is a buliról beszélek én. Itt munkahelynek a közmunka program számít...
Munkahely:
Falvakban is van polgármesteri hivatal / iskola / óvoda / posta / bolt / kocsma / cukrászda. Vagy legtöbben bejárnak a városba, csak jobban szeretnek faluban lakni. Aki szereti ha nagy kertje van, és nyugisabb az élet, stb...
Társasági élet:
Egy 400 fős faluban mindenkit ismersz, amíg egy városbn még a szomszédot se biztos...
Szórakozás:
Bejársz a városba, vagy átmész a másikhoz és házibuli. Vagy mit értesz szórakozás alatt?
Mondjuk hozzáteszem, hogy faluból városban gyakran rövidebb idő alatt bent vagy mint monjduk Budapesten Ráskocsabáról a belvárosban...
Amúgy pöcegödör az anyád puncija...!
2014. dec. 4. 21:01
"egy 400 fős kis pöcegödörre gondolok, ahol az emberek "
Jelentettem - embertelen vagy. A kérdésre: neked sehol sem lehet normális életet élni : mert nem vagy normális.
2014. dec. 4. 21:04
Csak ott lehetne igazán...
2014. dec. 4. 21:10
8/13 A kérdező kommentje:
Igen, lehet hogy eléggé csúnyán fogalmaztam, de nem szeretem ezt a helyet.. és lehet, ha itt laknátok, ti sem fogalmaznátok másként.
9/13 A kérdező kommentje:
És azt, hogy miért vagyok ilyen véleménnyel erről, te nem tudhatod. Az emberek 90%-a 60 év feletti, iskola és óvoda nincs. A többi helyen pedig addig biztos az állásuk, amíg el nem mennek nyugdíjba vagy be nem zár a bolt pl. na mindegy. Azért mert ez nekem nem tetszik, még normális embernek tartom magam, ahogy titeket sem nézlek nem normálisnak, mert nem úgy gondolkodtok mint én.
Szerintem az a válasz a kérdésedre, hogy elvileg lehetne, vagyis biztos van valahol olyan falu, ahol teljesülnek a kritériumok, amiket megfogalmazol - pl. egy ilyen ökofalu, ahova környezettudatos emberek telepednek le, vagy egy alpesi síközpont -, de a gyakorlatban valószínűleg ekkora létszámmal nem nagyon találsz Mo.-n olyan falut, ahol el lehetne járni szórakozni meg nagyon nagy igénye lenne az embereknek a kultúrára. Én amúgy nem ítéllek el a fogalmazásod miatt, meg tudom érteni, amit érzel. Az én szüleim is falusiak, valamennyire van belelátásom, hogy milyen a a kisfalusi élet. Valószínűleg én is menekülnék. Ha másért nem, hát azért, mert szerintem is rühellnivaló, hogy mindenki mindent tudni akar mindenkiről, és a pletykálkodás az emberek fő szórakozása.
2014. dec. 4. 22:19
Kapcsolódó kérdések: