Hitelből vállalkozás? Egy kis faluban élek, kb 3600 fő. Szeretnék itt egy normális divatüzletet nyitni, ami után nem kell az embereknek más távolabbi városokba utazgatni.
Van egy használt ruhás, de nincs forgalma mert gagyi ruhákat árul, szerintem rossz helyen, iszonyat lelakott, csúf épületben. Még szükség esetén sem térnék be oda. Aztán van egy butik, ami hatalmas árváltozást csinált és emiatt gyakorlatilag megszűnt az a kevés forgalma is. Gyakran beszélek emberekkel, és 99%a inkább beutazik, mert nincs itt semmi normális ruhanemű és választék sincs, hisz egy kis 12nm-es zug.Mindenképp főúton, a "központba" tervezem, csak itt van egy kis bökkenő. Minden épületet végigjártam, egy maradt, ami az önkormányzaté. Bérlése nagyon kedvező, nm-ere 260 ft. Viszont, nincs túl jó állapotban, finoman fogalmazva. Át kell alakítani, egybefüggő teret kell kialakítani. Költségvetést készítettem, ami a 2 milliót is meghaladja.
(áthidalások,bontások,burkolás,álmennyezet,festés,nyílászárok, kirakat stb)
Munkanélkülibe regisztrálva vagyok egy éve kb, és tudom, hogy most ott lesz pályázat, 2 2-5 milliót lehet elnyerni, de ahhoz szükséges ugyan ennyi a bankszámlára is. Nincs ennyi pénzem,ezért gondolkodom azon, hogy valahogy hitelt kell szereznem, hogy egyáltalán esélyeseként pályázhassak. Ennyi hitelt, elbír egy kezdő vállalkozás? Van annak létjogosultsága, hogy hitelből vállalkozást? Köszi! Negatív emberek kerüljenek! :)
"Ennyi hitelt, elbír egy kezdő vállalkozás?"
ElbírHAT.
"Van annak létjogosultsága, hogy hitelből vállalkozást?"
Lehet.
A te ötleted szerintem nem lesz életképes, nulla vállalkozási tapasztalattal vagy biztos benne, hogy a rutinos vállalkozók nem értenek hozzá, de majd te megmutatod... De az ezzel kapcsolatos véleményemet nem kérdezted, úgyhogy nem is írom le! Upsz, már késő! ;)
Lássuk a számokat.
Ha mind a 3600 fő tudja, hogy ott vagy akkor ennek kb. 1-3% lesz vásárló is.
Vagyis 36 főtől 108-ig. Ha ők 3 havonta elköltenek nálad 5-10 ezer között. Akkor ebből te ki fogsz jönni?
Ez itt a kérdés.
A számok feltevések, de egy üzleti tervnél kb. ezek az alap számok.
Lehet jobb is rosszabb is.
Mi nem rég indítottunk online boltot. Viszont nem gagyit árulok, hanem minőséget. Az árát el is kérem érte, de még mindig olcsóbb, mint az üzletben, ahol 2x ennyiért adják. 2000 emberből egy vásárlóm volt.
Mit jelent ez? Semmit barátom. Előbb az igényeket mérném fel, majd elosztanám 10-zel, és valahol ott lesz a havi forgalmad reálisan.
Bejöhet, de be is bukhatsz rendesen.
Rengeteg ötletem van az üzleten belül is, tudnék olyannal előrukkolni, amit még a közeli városokban sem csinálnak. (olyan kiszolgálás, vevőbarát gondolkodás)
Hasonlóak az árak, de mivel ez hivatali épület így megvásárolni nem lehet. Hiába beszéltem Polgármesterrel is, sajnos nem eladóak. Nyilván jobb dolog, ha az ember a sajátjára költi, de ha ráköltök 1 milliót, akkor 50 hónapig nem kell bérleti díjat fizetni és addig van szerződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!