Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hitelből vállalkozás? Egy kis...

Hitelből vállalkozás? Egy kis faluban élek, kb 3600 fő. Szeretnék itt egy normális divatüzletet nyitni, ami után nem kell az embereknek más távolabbi városokba utazgatni.

Figyelt kérdés

Van egy használt ruhás, de nincs forgalma mert gagyi ruhákat árul, szerintem rossz helyen, iszonyat lelakott, csúf épületben. Még szükség esetén sem térnék be oda. Aztán van egy butik, ami hatalmas árváltozást csinált és emiatt gyakorlatilag megszűnt az a kevés forgalma is. Gyakran beszélek emberekkel, és 99%a inkább beutazik, mert nincs itt semmi normális ruhanemű és választék sincs, hisz egy kis 12nm-es zug.Mindenképp főúton, a "központba" tervezem, csak itt van egy kis bökkenő. Minden épületet végigjártam, egy maradt, ami az önkormányzaté. Bérlése nagyon kedvező, nm-ere 260 ft. Viszont, nincs túl jó állapotban, finoman fogalmazva. Át kell alakítani, egybefüggő teret kell kialakítani. Költségvetést készítettem, ami a 2 milliót is meghaladja.

(áthidalások,bontások,burkolás,álmennyezet,festés,nyílászárok, kirakat stb)

Munkanélkülibe regisztrálva vagyok egy éve kb, és tudom, hogy most ott lesz pályázat, 2 2-5 milliót lehet elnyerni, de ahhoz szükséges ugyan ennyi a bankszámlára is. Nincs ennyi pénzem,ezért gondolkodom azon, hogy valahogy hitelt kell szereznem, hogy egyáltalán esélyeseként pályázhassak. Ennyi hitelt, elbír egy kezdő vállalkozás? Van annak létjogosultsága, hogy hitelből vállalkozást? Köszi! Negatív emberek kerüljenek! :)

2014. febr. 24. 19:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

"Ennyi hitelt, elbír egy kezdő vállalkozás?"

ElbírHAT.

"Van annak létjogosultsága, hogy hitelből vállalkozást?"

Lehet.

A te ötleted szerintem nem lesz életképes, nulla vállalkozási tapasztalattal vagy biztos benne, hogy a rutinos vállalkozók nem értenek hozzá, de majd te megmutatod... De az ezzel kapcsolatos véleményemet nem kérdezted, úgyhogy nem is írom le! Upsz, már késő! ;)

2014. febr. 24. 20:35
 2/14 anonim ***** válasza:

Lássuk a számokat.

Ha mind a 3600 fő tudja, hogy ott vagy akkor ennek kb. 1-3% lesz vásárló is.

Vagyis 36 főtől 108-ig. Ha ők 3 havonta elköltenek nálad 5-10 ezer között. Akkor ebből te ki fogsz jönni?

Ez itt a kérdés.

A számok feltevések, de egy üzleti tervnél kb. ezek az alap számok.

Lehet jobb is rosszabb is.

Mi nem rég indítottunk online boltot. Viszont nem gagyit árulok, hanem minőséget. Az árát el is kérem érte, de még mindig olcsóbb, mint az üzletben, ahol 2x ennyiért adják. 2000 emberből egy vásárlóm volt.

Mit jelent ez? Semmit barátom. Előbb az igényeket mérném fel, majd elosztanám 10-zel, és valahol ott lesz a havi forgalmad reálisan.

Bejöhet, de be is bukhatsz rendesen.

2014. febr. 24. 21:00
 3/14 anonim ***** válasza:
Van valami nagy dobásod? Tudsz valami forrást, ahol olcsón, jó minőségű divatos ruhákat lehet vásárolni? Ha nincs nagy ötlet, csak az, hogy "ezt szeretném", akkor gyorsan felejtsd el. Nem tudom milyen ingatlan árak vannak nálatok. Én 3 misiért vettem egy tip-top kis családi házat, és boltot csináltam belőle.
2014. febr. 24. 22:24
 4/14 A kérdező kommentje:
Több hónapja foglalkoztat ez a dolog, folyamatosan tanulok, könyvekből ill. emberektől. Könyvelővel, ügyvéddel is beszéltem már többször. Árut is nagyon jó áron tudok beszerezni, konkrétan van összeállítás is már. Üzleti és pénzügyi terv is folyamatosan íródik, de a várható vásárlók létszámát megbecsülni lehetetlen. Tudom, hogy akik jelenleg a piacon vannak a faluban és a közvetlen szomszédságban, azok mit rontottak el, mit csinálnak rosszul, ill. mit nem csinálnak. Ez nem okoskodás, csak látom. Köszönöm ez eddigi hozzászólásokat.
2014. febr. 24. 22:44
 5/14 A kérdező kommentje:

Rengeteg ötletem van az üzleten belül is, tudnék olyannal előrukkolni, amit még a közeli városokban sem csinálnak. (olyan kiszolgálás, vevőbarát gondolkodás)

Hasonlóak az árak, de mivel ez hivatali épület így megvásárolni nem lehet. Hiába beszéltem Polgármesterrel is, sajnos nem eladóak. Nyilván jobb dolog, ha az ember a sajátjára költi, de ha ráköltök 1 milliót, akkor 50 hónapig nem kell bérleti díjat fizetni és addig van szerződés.

2014. febr. 24. 22:49
 6/14 anonim ***** válasza:
Szia Én vállalkozó vagyok, amit tudnod kell , hogy a támogstáshoz kellő önrész nem lehet hitelből felvett összeg, azzal meg számolj nyugodtan, hogy rengetegen fognak pályázni és szinte csekély az esélye, hogy meg kapod a támogatást, és ha nem, akkor ott maradsz egy felújított üzlettel, árú készlet nélkül... meggondolandó egyátalán hitelt felvenni bármilyen célra a mai világba :/
2014. febr. 25. 08:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Úgy látom, tényleg nem csak ábrándozásról van szó. Ha az üzlet helyére kitalálnál még valami jobb megoldást, akkor azt mondanám, hogy vágj bele! Biztos, hogy fogsz találni jobb megoldást, mint az önkormányzat épülete. Árverési oldalakat nézted már? Én pont egy olyan házat veszek most meg a boltom közvetlen szomszédjában, amiről azt hitték a faluban, hogy 8-10 millióba kerül, mert ki kell fizetni a hitelt. Kiderült, hogy 2.1 millió az ára, meg is nyertem az árverést, hamarosan a nevemre kerül. www.mbvk.hu
2014. febr. 25. 08:56
 8/14 anonim ***** válasza:
Amúgy nem halott ötlet a ruha árusítás, csak mint minden vállalkozáshoz, rengeteg ötlet kell. Mikor elkezdtem járni évekkel ezelőtt az egyik heti vásárba, volt egy srác, aki ilyen fiatalos pólókat, pulcsikat árult. Nem tudom honnan szerezte, valami neve nincs ruhák voltak, de jó minőségűek. A lényeg, hogy a 2 hónap környékén feltűnt, hogy a srác még mindig vég kiárusít. Beszélgettünk, kiderült, hogy 3 éve ez a dumája. :D A másik nagy trükk az egyet fizet, kettőt vihet. Te odamész, hogy vegyél tőle egy ezerpárszáz forint polót, de ez az állat azt mondja, hogy 2500 ft darabja, de egyet fizet, kettőt vihet, mert hogy végkiárusítás, és amúgy is szimpatikus vagy neki. Mindenkit megállítottak, és szórólapot adtak mindenkinek. Volt olyan, aki csak a szórólap miatt állt meg, és 5 ruhát vett. Ha valakit "elkapott", olyan szöveget nyomott le neki a külömböző akciókról, hogy követhetetlen volt. A végén ott állt a vevő 5 db ruhával a kezében, és csak annyit hallott, hogy 5 ezerért ez mind az övé, csak most, csak neki, és ha külön venné meg egyesével, akkor 10 felett lenne. És a vevők jöttek, mint a darazsak. Nagy figura a srác. Persze a vásárló sem járt rosszul, tényleg jó cuccokat kapott. Ez csak egy példa. A lényeg, hogy meg lehet ebből élni, csak tényleg ügyesnek kell lenni.
2014. febr. 25. 09:05
 9/14 anonim ***** válasza:
Jah, nekem azóta fix üzletem lett, de valamelyik vasárnap láttam őket a helyi vásárban, és még mindig vég kiárusítanak. Kb 10 éve már. :D
2014. febr. 25. 09:07
 10/14 anonim ***** válasza:
Árverezésről sem vehet hitelből ingatlant de mást sem pont ez a lényege...
2014. febr. 25. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!