Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hitelből vállalkozás? Egy kis...

Hitelből vállalkozás? Egy kis faluban élek, kb 3600 fő. Szeretnék itt egy normális divatüzletet nyitni, ami után nem kell az embereknek más távolabbi városokba utazgatni.

Figyelt kérdés

Van egy használt ruhás, de nincs forgalma mert gagyi ruhákat árul, szerintem rossz helyen, iszonyat lelakott, csúf épületben. Még szükség esetén sem térnék be oda. Aztán van egy butik, ami hatalmas árváltozást csinált és emiatt gyakorlatilag megszűnt az a kevés forgalma is. Gyakran beszélek emberekkel, és 99%a inkább beutazik, mert nincs itt semmi normális ruhanemű és választék sincs, hisz egy kis 12nm-es zug.Mindenképp főúton, a "központba" tervezem, csak itt van egy kis bökkenő. Minden épületet végigjártam, egy maradt, ami az önkormányzaté. Bérlése nagyon kedvező, nm-ere 260 ft. Viszont, nincs túl jó állapotban, finoman fogalmazva. Át kell alakítani, egybefüggő teret kell kialakítani. Költségvetést készítettem, ami a 2 milliót is meghaladja.

(áthidalások,bontások,burkolás,álmennyezet,festés,nyílászárok, kirakat stb)

Munkanélkülibe regisztrálva vagyok egy éve kb, és tudom, hogy most ott lesz pályázat, 2 2-5 milliót lehet elnyerni, de ahhoz szükséges ugyan ennyi a bankszámlára is. Nincs ennyi pénzem,ezért gondolkodom azon, hogy valahogy hitelt kell szereznem, hogy egyáltalán esélyeseként pályázhassak. Ennyi hitelt, elbír egy kezdő vállalkozás? Van annak létjogosultsága, hogy hitelből vállalkozást? Köszi! Negatív emberek kerüljenek! :)

2014. febr. 24. 19:27
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Főként olyan emberekkel szeretnénk kommunikálni, és olyan emberek véleményére vagyok kíváncsi, akik szintén hitelből indultak el. Bár valószínűleg nem a gyakorit olvassák unalmukban... De, hogyan bírták el? Miből faragtak le, miket csökkentettek oly mértékig, hogy a hitelt minden esetben visszatudják törleszteni. Azt tudom, hogy vállalkozni fogok, de hogy mikor érik meg rá minden, az már kérdéses.
2014. febr. 25. 17:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Kezdő vállalkozóként nem tudsz kivenni pénzt a vállalkozásodból, mert vissza kell forgatni és örülhetsz ha rezsit bérleti díjjat kitudod "érvágás" nélkül fizetni nemhogy még hitel/hiteleket is fizess, arról nem beszélve, hogy kezdő vállalkozónak egyik bank sem fog hitelt adni pláne nem milliokat, még ha felajánlod az otthonod fedezetnek akkor sem, ami meg alapból nagyon nagy butaság lenne, abba is bele kell gondolnod, hogy egy faluba (!!) Fogsz e annyit keresni kb 1-2 év múlva, hogy magad után kifizesd a rengeteg járulékot ( amit idén szintén emelnek..) a rezsit, bérleti dijat, a HITELT, és még arú is legyen a boltba és meg is élj elgondolkodtato, arrol nem is beszélve, hogy öngyilkosság félre tett pénz nélkül elinditani egy vállalkozást és most nem a váratlan kiadásokra gondolok hanem arra , hogy addig miböl élsz? Itt nincs ám havi fizetés, amit keresel hozzá sem nyulhatsz ha nem akarsz 3 hn. Mulva csődbe menni...

2 éve vagyok vállalkozo 2 uzlettel ( nem egy faluba..) nekem elhiheted...

2014. febr. 25. 17:55
 13/14 anonim ***** válasza:

Bizony, és egy vállalkozás legalább 1 év mire ki alakul a törzsközönség.

Vevőt elveszíteni könnyű. Megszerezni annál nehezebb.

Hitelből nem indulnék el a helyedben. Várnék még egy kicsit.

2014. febr. 25. 20:28
 14/14 mi a fene ***** válasza:
Dicséretes az akaratod, úgy lenne jó ha kapnál árút bizományba, és lehetne a kinálatot keverni, pld.jó minőségű kerámiát, élő virágot is árulni. Láttam már ilyen megoldást. Mindenképpen pályázzál, szoktak kiirni kezdőknek is.Aki mer, az nyer !A családból nem tud valaki segitani. Majd ird meg mire mentél ?
2015. febr. 23. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!