Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi lenne, ha minden drogot...

Mi lenne, ha minden drogot dekriminalizálnák, és minden gyógyszert vény nélkül lehetne kapni?

Figyelt kérdés

Én támogatnám.

+ néhány drog legalizálását (marihuána, LSD, salvia, pszilocibin, további enteogének, ecstasy).

1. Mi lenne ilyenkor?

Gondolok itt a feketepiacra, összeomlana?

A gazdaság meg szárnyalni kezdene?

2. Végre nem tekintenének a drogosokra bűnözőkként, az egyszerű fogyasztókra drogosokként (értsd: függőkként)?

3. Ti támogatnátok?

4. Ha igen, miért, ha nem, miért nem, ha van, amit igen, és van, amit nem, akkor milyen formában támogatnád?

2014. nov. 15. 21:08
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:

# 48

Mi értelme van céltalanul menni valahova?

2014. nov. 15. 23:11
 52/55 anonim ***** válasza:

Én sajnos biztos nem bíznám a magyarokra. Jobboldali erzelmű vagyok de tudom hogy nem kontrollalnank a dolgot.

1) Ha legalizalnak rövid úton raszokna rengeteg majd erre költene minden pénzet. Gazdasagi es emberi lezüllés.

2). A befolyasolhato,tapasztalatlan tiniket elvinne rossz iranyba.

2014. nov. 16. 00:14
 53/55 A kérdező kommentje:

"Ha legalizalnak rövid úton raszokna rengeteg majd erre költene minden pénzet. Gazdasagi es emberi lezüllés."

Ez nem igaz, és ha annyian rászoknának, akkor pont, hogy fellendülne a gazdaság.

"2). A befolyasolhato,tapasztalatlan tiniket elvinne rossz iranyba."

Szintén nem igaz, a jelenlegi állapotnál nem lenne rosszabb, megfelelő prevenció mellett, még csökkenne is a fogyasztók száma.

2014. nov. 16. 01:25
 54/55 anonim ***** válasza:

"Mi lenne, ha minden drogot dekriminalizálnák, és minden gyógyszert vény nélkül lehetne kapni?"

Valószínűleg nőne a fogyasztása ezeknek a szereknek. De érdekes, hogy pont a dekriminalizálásról beszélsz és nem a legalizálásról, mert a kettő nem ugyanaz.

"+ néhány drog legalizálását (marihuána, LSD, salvia, pszilocibin, további enteogének, ecstasy).

1. Mi lenne ilyenkor? "

Ebben az esetben szerintem tuti nőne a fogyasztás. Már csak azért is, mert jó "reklám" lenne a drognak. Gondolj bele egy ilyen törvény mennyi figyelmet kapna, mire keresztülmenne.

"2. Végre nem tekintenének a drogosokra bűnözőkként, az egyszerű fogyasztókra drogosokként (értsd: függőkként)? "

A drogosokra nem alanyi jogon tekintenek bűnözőkként. Nem azért, mert "drogosok", hanem azért, mert olyan szereket fogyasztanak, amik károsak a társadalom integritására. Az első válaszoló jó dolgokat hozott fel, ezeket érdemes ilyenkor átgondolni. Aki drogozik, az pl. nem lesz jó munkaerő. Ez senkinek nem éri meg.

Jogos az alkohol felvetése persze, de egyrészt szerintem megtűrik, mint szükséges rosszat - hiszen olyan mély a beágyazottsága, hogy úgysem lehet betiltani, ráadásul minden más szernél könnyebben előállítható -, másrészt, ésszel fogyasztva vannak azért kedvező hatásai is.

"Szintén nem igaz, a jelenlegi állapotnál nem lenne rosszabb, megfelelő prevenció mellett, még csökkenne is a fogyasztók száma."

Honnan szeded ezeket az állításaidat? Ezeket alá is tudod támasztani vagy csak te gondolod így?

2014. nov. 17. 17:15
 55/55 anonim ***** válasza:

Mert aztán a drogra épített gazdasag nagyon stabil lenne..

Egyebkent ertelmetlen mert csak altalanositasz,statisztikak nelkul.

2014. nov. 17. 17:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!