Mi lenne, ha minden drogot dekriminalizálnák, és minden gyógyszert vény nélkül lehetne kapni?
Én támogatnám.
+ néhány drog legalizálását (marihuána, LSD, salvia, pszilocibin, további enteogének, ecstasy).
1. Mi lenne ilyenkor?
Gondolok itt a feketepiacra, összeomlana?
A gazdaság meg szárnyalni kezdene?
2. Végre nem tekintenének a drogosokra bűnözőkként, az egyszerű fogyasztókra drogosokként (értsd: függőkként)?
3. Ti támogatnátok?
4. Ha igen, miért, ha nem, miért nem, ha van, amit igen, és van, amit nem, akkor milyen formában támogatnád?
"Akármit lövök be magamnak nem ártok vele senkinek sem."
Kivéve ha épp engem lősz le, mert nincs pénz a napi adagra...
# 9/9 Időpont ma 21:25
Mesélj, hol legalizáltak minden drogot?
Több, mint egy millió alkesz él az országban.
Kíváncsi vagyok mekkora támogatottság lenne egy olyan javaslatnak, hogy kriminalizációjuk az alkohol fogyasztást.
Borban az igazság, mint tudjuk. Miközben az alkoholról kevesebben tudnak leszokni, mint a heroinról.
Ráadásul hányan halnak meg alkohol miatt, hány család megy tönkre ezért, hányan halnak meg ittas vezetés miatt?
De a drog az rossz értem, aki elszív egy spanglit maga az ördög, csukjuk le.
Szép kis képmutatás ez, úgy ahogy van.
"Aki elmegy egy prostihoz az kihasznál egy másik embert."
Ezzel nem értek egyet, szerintem pont, hogy pénzel támogatja az illetőt, ez is csak egy munka.
Mindegy, ez az én véleményem, most ne erről nyissunk vitát, maradjunk az eredeti témánál.
"Hát azért minden drogot nem kéne"
Nem is legalizálnánk mindet, csak a marihuánát, egyéb enteogéneket és talán az ecstasyt.
A többit csak dekriminalizálnánk.
# 12/12 Időpont ma 21:28
A heroin (és főleg az utcán szerzett szeméttel kevert heroin) jóval komolyabb függőséget okoz mint az alkohol, ne mondj már ilyen hülyeségeket...
"Természetesen, de nem valószínű (!), hogy egy "drogos" kötekedni fog veled, hacsak nem te hívod magadra a bajt, de akkor egy tiszta ember is ugyan úgy reagálna."
Értem. Tehát ha a drog legális, akkor gyakorlatilag húzzam be a fülem farkam, de főleg ki ne merészkedjek az utcára, mert azzal már eleve "magamra hívom a bajt", és még az én k**va anyámat, amiért éppen arra járok, mint amerre egy magát szupermennek képzelő drogos... Akkor is az én k**va anyámat, ha ez a drogos nem közvetlen velem, hanem az autómmal kezd ki, mert ő látta a filmben és megmutatja a haverjainak. Vagy éppen a szívemnek kedves hölgy tetszik meg neki, ami ugyan jó ízlésre is utalhatna, csak amikor az az érzés nem kölcsönös, akkor sem állítja le magát. De persze ilyeneket soha nem csinálnak a drogosok, mert ők szuperjó emberek, hasznos tagjai a társadalomnak...
"De, de a dekriminalizációtól nem nőne a drogfogyasztók száma, szóval ez öngól. "
Felőlem (sőt szorgalmazom), hogy jelenleg se lássák el a drogosokat, hanem hagyják az árokban/út szélén megdögleni aztán darálják bele a párizsiba szója helyett, de ezért is az én k**va anyámat, ha jól sejtem.
""Akármit lövök be magamnak nem ártok vele senkinek sem."
Kivéve ha épp engem lősz le, mert nincs pénz a napi adagra... "
Pont, hogy a feketepiacon terjedő dizájnerdrogok okoznak ilyen megbízhatatlan viselkedést.
"Mesélj, hol legalizáltak minden drogot?"
Nem legalizációról volt szó, hanem dekriminalizációról ergo fogyasztót nem büntetnénk, csak a dílert.
14-es, az is csak egy munka, amikor a gyerekek egy indonéz gyárban, napi 50 centért varrják a nike cipőket?
Örüljenek, hogy kapnak pénzt, csak egy munka az is.
Emberség is van, vagyis nincs a világon.
Az alkoholisták 10% tud leszokni, heroinsiták 30%-a, utána lehet nézni.
# 17/17 Időpont ma 21:32
Valóban, de a kérdés adott: Hol dekriminalizálták minden drog fogyasztását?
"Ellenben én a fogyasztót is büntetném néhány drognál, mivel saját döntésből próbálta ki (amíg nem próbálja nem tud rászokni)"
Szerintem inkább a prevencióra kellene helyezni a hangsúlyt, természetesen nem olyan hazugságokkal, mint amiket most szoktak előadni iskolákban.
"A heroin (és főleg az utcán szerzett szeméttel kevert heroin) jóval komolyabb függőséget okoz mint az alkohol, ne mondj már ilyen hülyeségeket..."
Erről a felméréstől én is hallottam, de nem tartom megbízhatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!