Mi lenne, ha minden drogot dekriminalizálnák, és minden gyógyszert vény nélkül lehetne kapni?
Én támogatnám.
+ néhány drog legalizálását (marihuána, LSD, salvia, pszilocibin, további enteogének, ecstasy).
1. Mi lenne ilyenkor?
Gondolok itt a feketepiacra, összeomlana?
A gazdaság meg szárnyalni kezdene?
2. Végre nem tekintenének a drogosokra bűnözőkként, az egyszerű fogyasztókra drogosokként (értsd: függőkként)?
3. Ti támogatnátok?
4. Ha igen, miért, ha nem, miért nem, ha van, amit igen, és van, amit nem, akkor milyen formában támogatnád?
Még egy kis olvasnivaló, gondolom nektek nincs telepítve a google és nem tudtok rákeresni semmire sem.
Teljes alkoholtilalom? Mond valamit az a név, hogy Al Capone?
(Biztos ami biztos belinkelem.)
Igazából a drogfogyasztáshoz is, mint oly sok mindenhez kéne egy kulturális háttér. Ebből a szempontból meg vakumban lebeg a magyar társadalom...
pár észrevétel:
a prostitúció maga nem bűncselekmény, a kerítés meg a prostitúció elősegítése az.
ne hasonlítsuk a drogot az alkoholhoz. mekkora mennyiség kell egyikből a halálhoz és mennyi az egésszégkárosodáshoz a másikból??!! gondolkozzunk! akkor a fánk is káros mert ha bezabálok 15 kilót minden hónapban akkor idővel taccsra tenne a koleszterinszintem.
"A drogosok megeszik az embertársaik arcát."
Volt erre egy példa, ha jól tudom az Egyesült Államokban, a fürdősó nevű dizájnerdrog okozta az esetet.
A dizájnerdrogok oka: a feketepiac, amit te a drogok betiltásával támogatnál.
Támogatnám az olyan drogoknak a legalizálását, amik annyira nem károsítják a szervezetet, és nem lesznek ostoba idióták tőle az emberek.
Ilyen pont a marihuána, salvia és mág pár hasonló, de nem szintetikus szar, mert azok csúnya dolgokra képesek.
A feketepiac nem omlana össze, maximum profilt váltanának. A drogosokra meg szerintem eddig sem tekintettek bűnözőként (legalábbis én nem), amíg nem lopásból szerzett a hobbijához tőkét.
Én a drogosokban igazából mentális betegeket látok, úgy ahogy az alkoholistákban és láncdohányosokban is.
Miért támogatom? Talán azért, mert mindenkinek a saját dolga, hogy mivel bas sza szét saját magát. Az pedig nem igaz, hogy nem növekedne a fogyasztás. A saját példámból kiindulva én jelenleg nem fogyasztok semmi ilyesmit, mert nincs rá módom. Nem ismerek dealert és ha ismernék is, akkor sem vennék tőle semmit, mert bizonytalan az eredete és nem akarom megmérgezni magamat. Viszont amint legalizálva lenne és bevizsgált forrásból érkezne a fű például, valószínű, hogy minimum kipróbálnám. Ha pedig beválik, akkor többet is fogyasztanék belőle, mert jobb, mint mondjuk a Xanax, amit amúgy rendszeresen kéne szednem.
"ne hasonlítsuk a drogot az alkoholhoz"
Az alkohol is drog.
A drog egy gyűjtőnév, nincs olyan, hogy valamit a droghoz hasonlítunk, mert abba rengeteg szer tartozik, a koffeintől kezdve egészen a heroinig.
33-as
üveg? már megint a szélsőség.. más mértékegység nem játszik? mert én egy 1-2 pezsgőspohárnyit még-még bevállalok együltőmben....de nem tudom egyaneszt a mennyiséget(tehát teleszórjuk a poharat ugyanennyi porral... nos azt ki hogy szívná fel, vagy fecskendőzné át magába....valszeg nem tudnánk megkérdezni tőle milyen volt.
"tehát teleszórjuk a poharat ugyanennyi porral... nos azt ki hogy szívná fel, vagy fecskendőzné át magába"
Milyen porral :DDD?
"A dizájnerdrogok oka: a feketepiac, amit te a drogok betiltásával támogatnál."
Ha jobban keresek nagyobb az esélye, hogy rablógyilkosság áldozata leszek. Egyfajta gyilkos-feketepiacot pénzelek. Megoldás: Ne keressek olyan jól és akkor nem jön létre a gyilkos-feketepiac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!