Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A németeket miért nézik le a...

A németeket miért nézik le a múltjuk miatt miközben sok más nép felett szemet hunynak?

Figyelt kérdés
Szeretném kifejteni részletesebben. Nos az, hogy hitler amit tett gonosz és rossz az evidens. Viszont nem tudok félrenézni az a tény mellett, hogy sok más népet bezzeg nem támadnak ilyennel. Vegyük példának az amerikaiakat. A rabszolgatartásuk nagyon hasonló értékeket ért el mint a német koncentrációs táborok. Aztán ugye a sok indián lemészárlása. De ugyanúgy vehetnénk a görögöket példának. Amikor ők a taigetoszról számukra életképtelennek tűnő gyerekeket ledobtak. Rájuk akkor miért nem mutogatunk ujjal a mai napig? Ha összevetjük, hitler másokat ölt, a görögök meg a sajátjaikat. Az miben jobb? + Annyira tartózkodnak és zokon veszik a viccelődést ezzel kapcsolatban, pedig szerintem a "taigetosz szökevény" is eléggé a görög múltra utal ők még sem kezdenek el eamitt ugrálni. Utolsó példám pedig napóleon lenne. Ő is uralma alá akarta foglalni egész európát vagy a földet, elnézést ebben nem vagyok biztos. Tulajdonképpen ugyanazt tette volna mint hitler csak őrá valamiért nagy emberként tekintenek. Félreértés ne essék! Én nem pártolom egyik oldalt sem ebben, csak nem értem a dolgokat miért van az, hogy amit az egyiknél elfogadunk a másiknál valamiért nem.

2014. nov. 10. 23:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11%

Úgy gondolom most a németeket nem nézik le senki miatt.

Most éppen a magyarokat nézik le Orbán miatt. Joggal!

2014. nov. 10. 23:13
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Számtalan példát lehet hozni a történelemből kegyetlenkedésekre (ha a Taigetoszon kiakadsz, akkor nézd meg, hogy ma, 2014-ben mit csinálnak egyes muszlim országokban a házasságtörő nőkkel...). Olyat viszont még a világ nem látott, hogy egy őrült a fejébe veszi, hogy kiirt egy egész népet, csak úgy, mert neki az az elmélete, hogy nekik ki kell halniuk. Meg hogy lerohan már évezredek óta lakott területeket, hogy ott etnikai tisztogatást tartson, mert "kell a népének a hely". És ezt egyedül nem tudta volna véghezvinni. Tetszik-nem tetszik (tudom, hogy mostanában nagy divat mentegetni a németeket), de egy egész ország asszisztált ahhoz, amit Hitler csinált. Valakik hatalomra juttatták és valakik éljeneztek, amikor jöttek a hírek a frontról meg jöttek a rabolt zsákmányok és valakik nem ölték meg, amikor már egyértelműen látszott, hogy viszik el és verik meg az utcán a zsidókat. Ehhez még hozzájárult, hogy ez az egész a 20. században történt, nem mondjuk az Oszmán Birodalom idején, amikor még ugye divat volt hódítgatni. Én is talán Napóleonhoz tudnám hasonlítani, de még Napóleon sem volt annyira elvetemült, hogy ki akarjon irtani egy népet és mindenkit a franciák rabszolgájává tegyen. Amit Hitler elgondolt és megvalósított, az tényleg maga volt a téboly, hogy iparszerűen, rendszerezetten öltek meg embereket. És még valami, amit neki "köszönhetünk": Hitler előtt nem volt divat városokat szétbombázni. A II. vh.-ig a csatákat nyílt mezőkön, terepen vívták, nem véletlenül. Hitler hozta el azt, hogy konkrétan a házak között lövöldöztek az emberek, nem voltak tekintettel a katonák a civilekre és a város ugyanúgy csatahelyszín volt, mint egy mező. Őt semmi nem érdekelte, ami nem a németekkel történt. A saját elgondolásai érdekében, szeszélyből éheztetett ki egész városokat meg gyújtott fel falvakat. Ha látni akarod, milyen borzalmas is volt mindez, akkor nézd meg a Jöjj és lásd c. filmet. Csak azért írom, mert fogadok, hogy a következő válaszokban jönni fognak a németeket mentegetők, akik majd elmondják, hogy Sztálin sokkal rosszabb volt, meg hogy a németek nem tehetnek róla mert Hitler csak egy ember volt, meg hogy nem is volt holokauszt. Azt a filmet egy olyan rendező készítette, aki állítólag tanúja volt ezeknek a borzalmaknak, úgyhogy megnézheted, milyen volt a német katonák morálja a keleti fronton. És mindjárt megérted, hogy nem csak Hitler tehet mindenről, mert egy ember ezt nem bírta volna véghezvinni. Valamiért a németek vevők voltak rá.
2014. nov. 10. 23:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sem nézik le őket. Hitler nagyban manipulálta az embereket, és elve régen volt. SOk németet ismerek, vannak rokonaink, és nagyon nem büszkék arra, amit kérdeztél.
2014. nov. 11. 00:10
 4/11 anonim ***** válasza:

"mint hitler csak őrá valamiért nagy emberként tekintenek"

Kevesen tekintenek rá nagy emberként. A különbség annyi, hogy Hitler a nem túl régi történelem, míg a többi példád sok száz éves.

2014. nov. 11. 00:12
 5/11 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló félreértettél.

Napóleonra értettem hogy nagy embernek tartottak.

Másképp fogalmazva Napóleon hasonló hatalomvággyal rendelkezett mint hitler, de őrá (napóleonra) nagy emberként tekintettek

2014. nov. 11. 00:59
 6/11 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van szerintem. Napóleon is ugyanúgy beteg személyiség volt. Csak a franciák ilyenek, és mondjuk nem kedvelem őket, beképzelt, intoleráns a legtöbb, tisztelet a kivételnek.

És Napóleonnak nem volt olyan háttere, mert nem tartott ott a műszaki fejlettség, hogy százezreket vigyenek gázkamrába. Egyébként megtette volna, csak nem volt rá lehetősége.

Pusztuljon el az összes agresszív, hatalommániás barom. Bocsánat, de felkapom a vizet, ha ilyen aggressziról van szó, és milliókat érint.

Ezt üzenem mindenkinek: https://www.youtube.com/watch?v=DVg2EJvvlF8

2014. nov. 11. 01:35
 7/11 anonim ***** válasza:

KI nézi le a németeket?

Én csak olyat ismerek, aki irigykedik rájuk, jó és rossz értelemben egyaránt.

2014. nov. 11. 08:31
 8/11 anonim válasza:

Sajnos a népírtást nem csak a Hitler csinálta!

Sztálin sem volt ”kispályás” sőt, rosszabb volt.

De valamilyen furcsa okból a Hitleri szörnyűségek vannak legelöl.

A II. Vh-ban nem csak a németek tisztogattak, hanem a Románok, Szlovákok, Olaszok stb.

A Franciák az Angolok voltak mindíg a leg vérszomlyasabbak, hóditásaik során. Gondoljunk csak a rabszolgaságra, meg a hihetetlen területszerzéseikre, gyarmatosításokra.

Csak ez valamiért nem olyan érdekes mint a Német eset.

Az Amcsikról nem is beszélve, akik szintén faji alapon tisztogattak. De hát ők a háború bizniszre berendeszkedett ország. (Nem az emberek, hanem a vezetés.)

2014. nov. 11. 12:28
 9/11 anonim ***** válasza:

"Sajnos a népírtást nem csak a Hitler csinálta!

Sztálin sem volt ”kispályás” sőt, rosszabb volt.

De valamilyen furcsa okból a Hitleri szörnyűségek vannak legelöl.

A II. Vh-ban nem csak a németek tisztogattak, hanem a Románok, Szlovákok, Olaszok stb.

A Franciák az Angolok voltak mindíg a leg vérszomlyasabbak, hóditásaik során. Gondoljunk csak a rabszolgaságra, meg a hihetetlen területszerzéseikre, gyarmatosításokra.

Csak ez valamiért nem olyan érdekes mint a Német eset.

Az Amcsikról nem is beszélve, akik szintén faji alapon tisztogattak. De hát ők a háború bizniszre berendeszkedett ország. (Nem az emberek, hanem a vezetés.)"

OFF: mikor fogjátok már fel, hogy a magyarban a nemzetek neveit kisbetűvel írjuk?

ON: Ez mind szép és jó, csak 1. a gyarmatosító hatalmak azért hagytak is ott valamit, az ő céljuk nem a népirtás volt, az maximum egy szükséges rossz volt a szemükben, 2. nem olyan rendszerezetten és értelmetlenül csinálták, mint Hitler. Én nem becsülném le és nem relativizálnám Hitler "munkásságát".

2014. nov. 11. 12:31
 10/11 anonim válasza:

Persze nem a népírtás volt a cél, kellett a kiszolgáló személyzet.

A Hitlert pedig nem mi pénzeltük, hanem a Wall steet.

Ja, hogy utána kiderült a Hitler gonosz ember? Bocsika..

2014. nov. 11. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!