Miért hívják/hívták a németeket gúnyosan káposzta zabálóknak? Mi oka volt?
Figyelt kérdés
2013. júl. 1. 20:42
1/7 anonim válasza:
Mert a németeknek a sült disznóhús káposztával olyan, mint a magyaroknak a pörkölt nokedlivel.
2/7 anonim válasza:
Valószínűleg azért, mert a közhiedelem szerint több káposztát fogyasztanak, mint más népek. A franciákat például csigazabálóknak nevezik hasonló okokból.
3/7 anonim válasza:
Én még soha nem hallottam ,hogy káposzta zabálók lennének a németek, pedig 24 éve itt élek. Kartoffel/burgonya/a jellemzö rájuk...
4/7 anonim válasza:
Hát szerintem is iskább krumplizabálók. Legalább is a szászok. De lehet, hogy délen ez normális, hogy mindenhez káposztát esznek. Az északiak inkább a halfejüek...:)
5/7 anonim válasza:
A gyereket a káposztaföldön találják, ott terem... náluk ez a felvilágosító "gólyamese"
6/7 anonim válasza:
A II. világháborúban az amerikai katonák körében a németeket nem csak "Fritz"-nek hívták, hanem a "Kraut" gúnynév is népszerű volt, ami ugye németül káposztát jelent. Ez a gúnynév meg talán több 100 évvel ezelőtt alakulhatott ki. Mellesleg, a savanyú káposzta, az úgynevezett "Sauerkraut" sváb eredetű étel.
7/7 anonim válasza:
A franciáknál van az a "gólya mese",hogy csecsemőket a káposztaföldön a káposztafejek között találják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!