Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen zöldségeket adhatok a...

Milyen zöldségeket adhatok a kutyának (savanyú káposzta mehet)?

Figyelt kérdés

Olvasgattam sok mindent a neten de inkább gyümölcsökről találtam leírást. Milyen zöldség mehet a kutyának? Sárgarépa, borsó mehet?

A másik nagy kérdésem hogy savanyú káposztát adhatok-e neki, ugyanis nagyon szereti. Eddig mindig elvettem tőle, általában zacskóstul ellopja ha tudja, és nyalogatja, rágcsálja. Mivel nem tudom mennyire jó ez a kutyusnak ezért eddig mindig elvettem tőle.

2013. jún. 20. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:
45%

Savanyú káposzta nagyon nem, mivel túl savas nekik, ahogy a narancs is. Utóbbiból egy nagyon keveset ritkán kaphat.

Sárgarépa, karalábé mehet, hüvelyesek mértékkel.

Úgy tudom szőlőt nem kaphatnak, de szerintem kis mennyiségben semmi se árt. Én szoktam nekik nyáron dinnyét adni, barackot, málnát, szilvát. Télen banánt, egy kis narancsot, mandarint. Meg mikor mi van itthon.

A zöldségeket vagy párold meg és törd össze, vagy reszeld le, mert így tudják csak megemészteni.

2013. jún. 20. 17:19
 2/9 A kérdező kommentje:

Barackot kapott egy kicsit, de egyből savasat hányt... Mondjuk aznap keveset evett, plussz műtét után volt 3 nappal. Lehet hogy ez is közrejátszott.

Amit szokott még enni ha sétálunk az a fa eper. Pár szemet mindig bekap, de sosem engedem hogy egye mert nem tudom milyen hatással van a kutyára.

Répát akkor fogok ezentúl az ételébe tenni.

2013. jún. 20. 17:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Répa, fehérrépa(petrezselyem gyökér),paszternák, spenót, sóska, tök, patiszon, brokkoli, borsó, édeskömény, uborka

Alma, körte, áfonya, fekete ribizli

Az enyém ezeket eszi.

Káposzta nem ajánlott, de ha kap egy kicsit néha nem lesz baja.

2013. jún. 20. 17:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja igen én turmixolva adom így oylan mintha már kissé előlenne emésztve, mert feltöri a rostokat amire a kutya képtelen szinte.
2013. jún. 20. 17:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Sajnos turmixunk nincs de igyekszem kitalálni valamit erre a dologra is :)
2013. jún. 20. 17:54
 6/9 anonim ***** válasza:
a savanyú káposzta egyáltalán nem káros, mivel lugositó hatása van. Én pl. szoktam adni, amikor látom, hogy elkezdenék a füvet legelni. A sárgaborsóban található magas kalcium, és Kálium szintén jó a kutyának. Ebből nyilván nem szabad azért olyan sokat adni.
2013. jún. 20. 19:02
 7/9 anonim válasza:
Túl sok faepertől behorkol a kutya rendesen! Vagyis danolászik!
2013. júl. 20. 02:55
 8/9 anonim válasza:
Elsőnek: A savanyú káposzta és a karalábé ugyanaz! Ugyanaz a hatóanyaguk! Felpuffaszt és szélhajtó!
2013. júl. 20. 02:59
 9/9 anonim válasza:
Érted: Hangverseny!: A kutya danolászik a fa epertől, a macska meg D-Dur-ban trombitál a savanyú káposztától! Ha-ha
2013. júl. 20. 03:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!