Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A székelykáposztától megy a...

A székelykáposztától megy a hasam, viszont a töltött káposztától nem, mi a különbség?

Figyelt kérdés
Mivel mindkettőt én készítem, így egyik sem lehet arányosan zsírosabban elkészítve, egyiket sem tejföllel eszem, mindkettőhöz kimosom a káposztát ha szükséges, ha nem szükséges, akkor nem, tehát ilyenekben nincs különbség. Mégis, a székelytől megy a hasam, a töltöttől sosem. Mitől lehet ez? Egy különbség van, a székelyt nem rántom be, viszont a töltöttnél a rétegek közé rakok némi lisztet. De nem hiszem, hogy ez a minimális "rántás" akadályozná meg a hasmenést a töltöttnél. Van valakinek valami tippje, ötlete, hogy mit kellene másként csinálnom, hogy a székelykáposztát is gond nélkül tudjam enni?

2013. máj. 7. 06:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a székelykáposztát zsírosabb húsból csinálod? És hát a töltöttben van rizs is.
2013. máj. 7. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Változó, hogy milyen húsból készítem. Ráadásul nem akarok kiakasztani senkit, de a töltöttbe szoktam az apróhús mellett még némi füstölt kolozsvári szalonnát is rakni. Tehát nem ez a megoldás.

Viszont a rizs? Elképzelhető? Azt mondod, hogy a töltelékben levő rizs akadályozná meg hogy gond legyen attól is?

2013. máj. 7. 07:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, valószínű a rizs akadályozza meg. Hiszen aki rizi-bizit, hasonlót eszik, és hajlamos rá, annak ezzel ellentétes előjelű problémái szoktak lenni.
2013. máj. 7. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A rizs fog.
2013. máj. 7. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A káposztában keresd a megoldást . A szálas savanyú káposztát újabban gyorsérleléssel készítik , erősen tejsavazzák és nem sóval hosszasan érlelik . Erre sokan érzékenyek , én magam is , és emiatt lesz hasmenésed . A fejes káposztát nem tudják ezzel a módszerrel készíteni , mert nem érik át . Én úgy oldottam meg , hogy a piacon csak attól a nénitől veszem a káposztát , aki a "régi" módszerrel készíti azt .
2013. máj. 7. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 mustafa33 ***** válasza:
Az előbbi válasz lesz a jó. Ezt kipróbálhatod uborka tesztel is: ha az ecetes savanyú uborka meghajt a kovászos pedig nem, akkor káposztából is csak a klasszikus tejsavas erjedésűt eheted.
2013. máj. 7. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Esetemben inkább a rizs lesz a megoldás szerintem. Csak azért gondolom, mert különböző helyeken szoktam venni a káposztát, ahol épp vásárlok mikor eszembe jut, hogy szükség lesz rá, a mellettünk levő boltban a legtöbbször. Innen vett káposztából tehát tuti csináltam már székelyt és töltöttet is, és mindig is a fent leírtak az érvényesek.

De majd kiderül hamarosan:), ugyanis felforraltam a káposztát, és az előzők tanácsa alapján szórtam bele rizst:)

2013. máj. 7. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:
A hasmenéses, diétára fogott beteg is ehet főtt rizst,mert hasfogó hatása van, és kíméli a gyomrot, beleket.
2013. máj. 7. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!