A Bach virágterápia nevű alternatív gyógymódot miért ejti mindenki "bah"-nak, miközben a megalkotója Edward Bach [edvárd beccs] angol úriember volt?
Lényegtelen kérdés, de akkora baromságnak tartom, hogy nem tudunk beszélni... Mint ahogy Joule is [dzsúl], nem pedig [zsúl], hiszen ő is angol volt (James). Én tuti kiakadnék, ha nem ejtenék rendesen a nevemet ilyen helyzetben. :D
Az lényegtelen, hogy maga a módszer mennyire nem tudományos.
Miért lenne baromság? Nem mindenki olyan szuper okos, mint te.
A Bach német név, tehát német szabályok szerint ejtik.
Aki hallott, vagy éppen érdekli, alkalmazza a terápiáját, az nem biztos, hogy utána néz, milyen nemzetiségű volt a kitalálója.
A telefont is millióan használják, de nagyon kevesen tudják, hogy ki volt a feltalálója.
Jól van, na.
#1: Ne aggódj, én is bahnak ejtettem, amikor először láttam. Nem okoskodni és fröcsögni akarok, igazából arra gondoltam, hogy aki tanulta ezt a módszert, az nyilván tudja, hogy kitől ered. Egy pszichoanalitikusnak sem kell Freudot bemutatni. Sőt, szerintem sokan tudják is, mégsem úgy ejtik, mert ez lett a szokás. Ez nem szuperokosság kérdése, nem fellengzésnek szántam, nem is ismerem a módszert rendesen, ennyinek mégis utánanéztem.
#2: Persze, a sport az sport, a stressz az meg stressz, eszembe nem jutna máshogy ejteni őket magyarul.
Én sem affektáló brit angolban nyomom a hétköznapi idegen kifejezésekből átvett szavak kiejtését, de ez szemet (fület) szúrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!