Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért drágák manapság a könyvek?

Miért drágák manapság a könyvek?

Figyelt kérdés
Szeretek olvasni és kisfiamnak is sok könyvet vásárolok. Borsos áruk ellenére én megveszem a könyveket. Anyukám régen könyvesboltban dolgozott. Mondta, hogy akkoriban nem számított drága dolognak a könyv. Ez kb. 25 éve volt. Mondta, hogy ha közelgett valamilyen ünnep, akkor tele volt vásárlóval az üzlet és sokan könyveket vásároltak ajándékba.

2014. okt. 31. 23:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
28%

"100ezerből kéne 5-10ezres könyveket venni? hogyan jön az ki ugyanannyira?sehogy."

10 ezer forintos könyv? Mi a fene kerül annyiba? Maximum szakkönyv, de az sose volt 2 fillér.

2015. jún. 6. 00:51
 12/18 anonim ***** válasza:
36%

" mindig panaszkodnak hogy nem olvasnak az emberek.meg nem vesznek új könyvet.talán ha nem kerülne annyiba többen vennék...én is antikváriumba járok inkább.

egyébként meg mikor 6ezer forint volt a fizetés akkor voltak néhány tíz forintos könyvek.most meg 100ezerből kéne 5-10ezres könyveket venni? hogyan jön az ki ugyanannyira?sehogy."

Megnéztem néhány könyváruház kínálatát.

600 forinttól 14 ezerig találtam könyveket. A jellemző ár 1500-3500 forint körül mozog.

Leírtam, miért kerülnek ennyibe a könyvek, két válaszban is. Nincs már mit hozzátenni.

Arra a felvetésre, hogy ha olcsóbbak lennének, többen vennék, nemleges a válasz.

Bizonyára lenne némi forgalomnövekedés, de nem fedezné a kiesést.

Én kis cégnél dolgozom, a tulajdonos idős ember, van pénze, nem érdekli nagyon a profit. Sok könyvünk nullára jön ki. Azaz pont annyit kérünk a szerzőtől, amennyibe az nekünk kerül. Talán fizetnünk kellene azért, hogy dolgozhassunk?

2015. jún. 6. 07:49
 13/18 anonim válasza:
100%

én évek óta nem voltam könyves boltban.akkor horror árak voltak.bár meglepne ha pont csökkent volna bárminek is az ára azóta. de én ha olvasni valót keresek nem valami 10oldalasat akarok.ami vastagabb az meg nyilván többe kerül.ennek ellenére mivel érdekelt a tartalma,tavaly karácsonyra rendeltem magamnak egy 120 oldalas mezei könyvet semmi extra úgy értem egyszerű külső nem valami full extra borító és kevés tinta nagyrészt fekete fehér.na az volt 3ezer forint postaköltség nélkül.linkelhetnéd azt az oldalt körbenéznék én is.

az hoyg növelné e a forgalmat a kisebb ár nem tudhatjuk mert meg sem próbálják.

2015. jún. 7. 20:16
 14/18 anonim ***** válasza:
43%

13-as! Én 1976 óta dolgozom a szakmában, s nem szoktam hasra ütve válaszolni.

Nézd meg a "turkálós" könyvesboltokat. Ott sem tolonganak.

Egyébként az Alexandra és Libri oldalát néztem, többek között.

2015. jún. 7. 20:19
 15/18 anonim válasza:
én is csak saját tapasztalatból írtam.de kösz a tippet majd körbenézek.
2015. jún. 10. 20:58
 16/18 anonim válasza:
38%

"Volt 8 forintos olcsó könyvtári könyv a hatvanas években. Akkor a szüleim 1400 forintot kerestek. Az 175 darab könyv. "Mai áron" az a könyv 745 forint lenne."

de mai áron nem kapsz 700forintos könyvet. és a mai fizudból nem kapsz 175 könyvet.

2015. jún. 23. 18:11
 17/18 anonim ***** válasza:
36%

16-os!

Két dolog, de már többször írtam:

A mai könyvek nem azért drágák, mert a kiadásban és terjesztésben érdekeltek önmaguk ellenségei. Ha lehetne kevesebből kihozni, eladni, akkor azt tennék.

És lehet venni 700 forintokért is könyvet. Húszezerért is, az is igaz.

2015. jún. 24. 09:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Megoldás:könyvtár
2022. júl. 6. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!