A rasszok közül alapjában véve melyik a legtermetesebb?
Az erdőben hátrány a nagy test, szerintem érthető okokból (fák közti mozgást akadályozná). A leopárd is kisebb, mint az oroszlán, az okapi is kisebb, mint a zsiráf.
A fáraók nem zsidókkal építették a piramisokat. Igazság szerint a Biblián kívül semmi sem támasztja alá, hogy a zsidók bármikor is éltek volna Egyiptomban, azt meg, hogy rabszolgaként az Óbirodalom idejében pláne nem. Ha a bibliai időket vennék alapul akkor is az Újbirodalom idejére esne a tízcsapás sztori, amikor a piramisok már rég álltak.
Nézd, nem vagyok biológus, de attól még tény, hogy azok. Amit tudtam próbáltam a józan paraszti ész alapján megmagyarázni, de nem tudom miért magasak. Viszont ettől még azok, a maszájoknál 2m az átlagmagasság.
A fekete bőr meg egyúttal véd is a káros sugárzástól. Egyébként ha megfigyeled az egyenlítőtől távolodva Afrikán belül is világosodik az emberek bőre. Pl. a pigmeusok és a közép-afrikai bantuk koromfeketék, de már Tanzániában, vagy Zimbabwe-ben barnásabbak.
de attól még ugyanúgy meleg éghajlaton élnek,és ugyanúgy sötétbőrűek,úgy a leglogikusabb ,hogy ha alacsonyak,persze biztos sokat számít a táplálkozási szokás,de az is tény,hogy a hőfelvétel létfontosságú a túléléshez,ami megköveteli a nagy termetet,nem tudom,hogy az eszkimók mekkorák,de például a norvégok,svédek elég magasak
szóval jó lenne,ha alá tudnád támasztani az elméleted vmivel,mert így nehéz elhinni,amit mondasz,bár utána érdeklődtem a dolognak,amit mondtál,de nem sokat írnak róla
Testi jellegeik között alig található negrid elem. Bőrük a negridekénél világosabb, azoktól testarányaik, arcuk is különbözik.
ezt írja a pigmeusokról
Köszönöm az eddigi válaszolóknak,hogy figyelmet fordítottak a kérdesemre,azonban nem kerültem közelebb ahhoz,amit megakartam tudni!
Szeretném ,ha a véleményeteket alátámasztanátok tudmányosan elfogadott tényekkel!
Tehát ,hogyha teljesen lecsupaszítjuk a témát odáig,hogy mindenféle étkezési szokást és lehetőséget figyelmen kívül hagyunk,akkor melyik rassz a legmagasabb?
Számomra úgy egyértelmű,hogy az északi,és viszonylag egész évben hűvös tájakon élő népek magasabbak,mint akik meleg éghajlaton élnek.
Mégegyszer megkérem minden kedves válaszolót,hogy az állítását támassza alá!
egész évben meleg éghajlat->sötétbőrűek jobban nyelik el a napfényt,és meleg a környezetük->túléléshez szükséges hőleadás->alacsony testmagasság(étkezési szokások figyelmen kívül hagyva)
Javítsatok ki,ha nem így van!
Ne haragudj, de az elméleted alapján Észak-Szibériában kéne élni a legnagyobb szárazföldi állatoknak, nem Kelet-Afrikában. Aztán nézd meg a valóságot. Ahogy e szerint az eszkimóknak átlag 2,5 m-esnek kéne lennie, pedig én még nem láttam 1.60-nál magasabbat.
Addig amíg ide nem téved egy antropológus vagy biológus nézegesd ezeket. Nem csak az éghajlati öv számít. Lehet bármilyen szép, meg logikus egy elmélet, ha a valóság más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!