Mi a véleményetek a gender ideológia kicsit manapság el lett torzítva?
Tapasztalatom szerint ezt nem a lányok, hanem pont hogy a férfiak szokták kitalálni. Legalábbis az "Ha ma valaki férfiként nőiesen teszi keresztbe a lábát vagy vannak ilyen karakterjegyei a személyiségében (például romantikus, hiperérzékeny " típusú férfiakat szokták a férfi ismerőseim csípőből homokosni.
Tegyük azt hozzá, hogy ez nem manapság van így, hanem régebben is ezt gondolták. Az érzékenységet, romantikát eleve a nőkhöz kötötték évszázadokon keresztül.
Ezen a fórumon már kötelező dolog a "gender-politikán" agonizálni, amit én nem értek.
Miért baj az, ha józsika keresztbe teszi a lábát, béla pirosra festi a körmeit, géza meg női ruhában taxizik?
Ez kinek rossz?
Miért nem lehet úgy élni, hogy emberek vagyunk, mindenki nézzen ki úgy, viselkedjen úgy ahogy akar azt jónapot?
A nemi szerepek teljesen önkényesen alakultak ki, csak kitalált, ránk húzott dolgok.
Mennyivel egészségesebb, normálisabb társadalom az, ahol nem várnak el viselkedésmintákat (ne, ne gyertek azzal, hogy akkor ölni is okés, mindenki érti mire gondolok, tessék nem kiforgatni), ahol mindenki önmaga? Ha a postás épp tokától bokáig feketében vagy rózsaszínben van, nekem mitől lesz rosszabb?
Mindenki legyen önmaga, mindenki legyen kevésbé frusztrált ezáltal. Ez mindenkinek csak jó lenne.
Én ha olyan embert látok az utcán, akinek a külseje eltér az átlagostól, akkor mindig rámosolygok vagy ilyesmi. Ha piros a hajad az cool :) ha úgy nézel ki mint Marilyn Manson, az cool. Ha egy ítélkező, szűk látókörű ember vagy, az nem cool.
Nemi szerepek=önkényes baromságok, korlát, ketrec mindenki számára.
Mellesleg ha én nőként beírom mondjuk ide, hogy tudom ki Jimmy Page, sőt szeretem a munkásságát, de még háborús játékkal is játszani szoktam, akkor kapok 5 levelet, hogy ismerkedjünk.
Sem a Led Zeppelin, sem az RTS-ek nem lányos dolgok, mégis értékelik a férfiak ha ezeket szereted nőként.
De férfiként sírni ciki, stb.
Hogy is van ez?
Kedves Válaszoló!
Szerintem mást olvastál ki a soraimból mint amit akartam volna közölni. A gender ideológiában vannak érdekes kérdések de nem tisztázott körvonalú új diszciplina.
Aki férfiként sír elítélhető? Dehogy. Nőként viselkedik katonásan? Miért ütközzek meg ezen? Járd a saját utadat és találd meg a helyed úgy amilyen vagy. Csakhogy időnként a társadalomban élő emberekkel ez vezet konfrontálódáshoz. Nem fogadják el azt ha más utakon járok sem az én, sem más esetében. Engem viszont egyáltalán nem zavar sőt vallom és vallani is fogom, hogy végig kell járni az utunkat.
"Ha ma valaki férfiként nőiesen teszi keresztbe a lábát vagy vannak ilyen karakterjegyei a személyiségében (például romantikus, hiperérzékeny mindjárt kitalálják a lányok, hogy a saját neméhez vonzódik."
Én szoktam úgy ülni, egyszerűen úgy kényelmes, nem tudom, miért. Szegény dédapám is úgy ült mindig, a régi képeken is látom. Talán valami családi vonás. :) Munkatársaim szoktak beszólni miatta folyton, én meg csak röhögök rajta, vagy visszaszólok valami b*uzis poént, és ők röhögnek. Nekem sose volt ez probléma. Inkább az a baj, hogy sok emberben nincs ma már humor, természetesség, rugalmasság, azért vannak ilyen f*aszságok is, mint ez a gender-hülyeség.
És egyébként régen is voltak hiperérzékeny férfiak, mindig is meg voltak bélyegezve, na és? Az ember megtalálja a maga útját. Egy biztos, gyűlölöm az ilyen ideológiákat, amik meg akarják változtatni az alapvető emberi természetünket, gyűlölöm az intézményeket, amik ezeket ránk akarják kényszeríteni. Én az igazi szabadságban hiszek, az individualizmusban, abban, hogy lehet, hogy érnek negatív hatások, de hát az élet nem habostorta, és arról szól, hogy erőt kell venni, küzdeni kell, és kiállni magadért. Isten őrizz egy olyan világtól, ahol ilyen genderideológiák által fertőzött intézmények gyakorolnak totális ellenőrzést az emberek felett. Abban a világban csak droidok vannak, természetes, humorral rendelkező emberi lények nem.
"A nemi szerepek teljesen önkényesen alakultak ki, csak kitalált, ránk húzott dolgok."
Amikor valaki ilyen végletes, ennyire mindent megkérdőjelez, az a szélsőség jellemzője.
"Mennyivel egészségesebb, normálisabb társadalom az, ahol nem várnak el viselkedésmintákat (ne, ne gyertek azzal, hogy akkor ölni is okés, mindenki érti mire gondolok, tessék nem kiforgatni), ahol mindenki önmaga? Ha a postás épp tokától bokáig feketében vagy rózsaszínben van, nekem mitől lesz rosszabb?"
Nincs ilyen társadalom. Bennünk van, hogy van egy társadalom, amiben élünk, és vannak minták, amiket követünk. Ha a genderideológia elterjed, akkor majd az lesz a követett magatartásforma, de attól még nem lesznek mentesek az emberek a mintakövetéstől. Ez az, amit a liberálisok sosem értenek meg. Az ember személyiségében rengeteg dolog van, ami nem társadalmi hatásokra alakul ki, hanem adott. A birkaszellem is mindig is létezett, ez is bennünk van, csak legfeljebb koronként változott, hogy milyen irányba vonultunk éppen.
Egyébként meg te is félreérted a szabadságot. Mert szabadság az, hogy a postás rózsaszínbe öltözik, de az is, hogy mások ezért kigúnyolják. Ha ez nem tetszik neki, ne öltözzön úgy, vagy verje meg őket. Ő tegyen érte. Nincs olyan társadalom, kultúra, ahol nincsenek elvárások, szabályok, enélkül értelmezni se tudnánk egymást. És nincs olyan sem, hogy aki ebből kilóg, az ne lenne megbélyegezve. Ez is az emberi természet része, és ha ezt meg akarjátok szüntetni, az nem fog menni. Utópia, mint a kommunizmus. Bár szerintem még annál is nagyobb. És mondom, gyűlölöm az ideológiákat, az átnevelőket, az intézményeket. Ha valami nem tetszik a világban, te tegyél valamit, az egyén tegyen valamit, és ne az említett utakon akard elérni.
Egy érzékeny embernek mindig is nehéz volt az útja, de jó esetben lett belőle valaki, például művész, és alkotott valamit. Annál egy fokkal azért fontosabb dolgokról, mint hogy bántanak, mert keresztbe teszem a lábam vagy mert rózsaszínbe öltözök. Ezek aztán tényleg marha nagy problémák.
Szóval, liberálisok, egyet kérünk csak. Hagyjatok békén most már, szabadság van, mindenki eldöntheti mit akar tenni, hadd éljük úgy az életünket, ahogy akarjuk, még akkor is ha esetleg negatív hatások érnek, fájdalom és szenvedés. Tökéletes világ nincs, de ne is legyen, mert kinek kell egy olyan világ, amiben nincsenek jó dolgok és rossz dolgok. Az nem lenne emberi. Kérünk titeket, hogy hagyjátok már abba az életünkbe való folyamatos belepofázást. Nem kell a gender ideológia, se semmi hasonló szélsőséges förmedvény. Mert ti már átnevelni akartok, nem szabadságot akartok, és ez már nem az igazi liberalizmus. Túl sokat tanultok, de nem vagytok bölcsek, ezért nem látjátok, mennyi kárt okoztok a mindenáron tenni akarásotokkal, ami leginkább csak vihar a biliben.
"Ha egy ítélkező, szűk látókörű ember vagy, az nem cool."
Mért nem fogadod el a másságot? Nagyon intoleráns ember vagy. Miért nem lehet úgy élni, hogy emberek vagyunk, mindenki viselkedjen úgy ahogy akar azt jónapot? Mennyivel egészségesebb, normálisabb társadalom az, ahol nem várnak el viselkedésmintákat, ahol mindenki önmaga. Mindenki legyen önmaga, mindenki legyen kevésbé frusztrált ezáltal. Ez mindenkinek csak jó lenne. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!