A muzulmán országokon kívül hol, milyen közösségekben, esetleg vallási csoportokban van ma többnejűség?
nem tudom, én inkább arra vagyok kíváncsi hol van többférjűség
24, L
A többférjűség nem túl jellemző, mivel egy férfi több nőt is meg tud termékenyíteni egyszerre, de egy nőt több férfi bajosan.
Amúgy olyan népeknél jellemző, ahol vagy kevés a nő, vagy a férfiaknak nagyságrendekkel rövidebb az átlagos élettartama, mint a nőké. De akkor is általában a férjek testvérek. Vagyis egy férfi a bátyja feleségét veszi el. Így ha a báty meghal, akkor ő még mindig ott van és nem kell szórakozni az újraházasodással.
Ma szerintem ilyen már nincs. Max. pár világtól elzárt törzsnél.
A mormonoknál lehet, hogy eltörölték a többnejűséget mivel nagy volt a felháborodás e miatt. Azonban sokan közülük még ma is azt tartják, hogy ezt kell tenni. A lenti videón egy nő meséli el az élete történetét. A férjének 10 felesége is volt és mexikóba szöktek, hogy ne kapják el őket. Irtózat amiket a nő elmesél. Szegénység, lelki fájdalom stb..., de nézd meg ha érdekel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!