A kövér már nem is ember? A kövéreket nem kell szeretni? Miért utálják annyian a kövér embereket? Egyáltalán mi a bajuk velük? Neked mi a bajod velük?
A barátaim szerint "dagadtfóbiám" van. Csak ugratnak, az viszont tény, hogy elszörnyedek, amikor tényleg dagadt embereket látok.
milyen érzés lehet ekkorának lenni? Én biztos utálnám magam, ha nem férnék el egy széken, vagy hasonló.
A nővérem is dagadt, és nem (csak) azért, mert ilyen alkat, hanem mert örökké zabál, már elnézést. És ez a legtöbb dagadtra igaz, tömik a fejüket, aztán kijelentik hogy "lassú az anyagcserém" meg "vastag csontjaim vannak".
Az egyik ismerősöm egy videotékában dolgozik, ő mesélte, hogy mindennap bejön két dagadt disznó tizenéves lány, és élénken megvitatják, aznap milyen nyalókát vegyenek a száz forintjukból, az arcukon meg közben sóvárgó kifejezés ül... félelmetes.
Szerintem mind a sovány, mind a duci emberek között van boldog és boldogtalan. Írok példákat is. Nővérem kislány kora óta duci, mégis mindig rengeteg barát vette körül, a fiúkkal sem volt soha problémája. Egyetlen srác sem utasította vissza kizárólag a súlya miatt. Baromi jó humora, szövege van, még a legmorcosabb emberből is kicsikar egy mosolyt. Viszont ismerek egy másik kövér lányt is, hát ő valami iszonyat depis, bár nem hinném, hogy a testalkata miatt. Soványak közül is tudok mindkettőre példát mondani.
Nekem totál mindegy, milyen alakú valaki, amíg kedves és intelligens, addig pont lesz*rom a súlyát.
Jómagam kiskamaszként voltam kövér, de ez amolyan "tiniháj" volt. Szüleim vigasztaltak, hogy kinövöm majd, és igazuk lett. 15 évesen egy nyár alatt 10 centit nőttem, így eltűnt a felesleg. :)
27/L
Nem is az, hogy utáljuk, hanem belőlem inkább olyasmi érzést váltanak ki, hogy: de szar Neked..nem tudsz úgy ismerkedni, emberek közé menni, vagy strandra, szórakozóhelyre, állásinterjúra menni, hogy ne tennének rád megjegyzéseket a hátad mögött, és valljuk be a legtöbb kövér ember rettentő önbizalom hiányos, úgyhogy ez a fenti megjegyzés, hogy vannak köztük boldog kiegyensúlyozott emberek, az nagyon kevésre igaz.(én asszem egy ilyet láttam egész életemben, de Ő sem úgy volt kövér hogy gusztustalan, de na, azért duci volt)
Mondok egy példát. Ahol dolgozom, beugrott helyettesíteni egy lány, aki kövér nagyon.
Nincs vele emberileg semmi baj, és ahol dolgoznia kellett helyettem, ott mindenki nagyon aranyos. De! Azért láttam, hogy már attól zavarban van, hogy embereke közé kell mennie. Majd, mikor visszamentem, csak eleresztettek róla egy-két poént, ami a testsúlyát illeti.
Szóval, az emberi kapcsolataira ez igen is kihat, de sajnos minden abból indul ki..Az, hogy hogyan tudsz az emberek között létezni, szerintem többet számít, mint egy egyetemi diploma, és az, aki elzárkózik a világtól, mert nem tudja magát elfogadni, nagyon sok lehetőségtől elesik.
Szóval, a kövérség probléma, és ahogy előttem mondták, nem csak esztétikai okokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!