Miért baj az ha valaki sznob?
Kérdésed "parasztira" lefordítva:
miért baj, ha valaki többnek/jobbnak tartja magát a valósnál és emiatt lenéz másokat?
.
Ezért!
.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
amig másokat nem sértessz meg a sznobsággal addig nincs probléma
A sznobok nemhogy megkülönböztetik magukat mindenkitől hanem ennek a problémája az, hogy hangot is adnak illettve lenézően viselkednek minden esetben
Lenézően viselkednek másokkal akiket ők nem tartanak egy szinvonalon magukkal illettve szándékosan bunkók és gonoszak szintén azokkal akiket nem tartanak egy szinten magukkal
Ahhoz, hogy ki mit gondol ömagáról ahhoz joga van de az, hogy a semmire legyen gonosz másokkal ahhoz nincs
Szerintem a sznobság az,amikor valaki csak azért vesz valamit,mert azt hiszi attól jobbnak, felsőbbrendűnek tűnik.
Tehát ha azért veszel mindenféle klasszikus cd-t,hogy azt higgyék,mennyire kifinomult vagy,akkor sznobság.
Egyébként azt nem értem csak,hogy a popzenét sokan lehordják,de pl a popzene a mai kor népzenéje. Tudom sok megcsinált dolog is van,és vannak énekesek,akiknek nincs hangja,de azért van ott is ami jó.
Szóval szerintem ne a stílus határozza meg,hogy mi tetszik vagy mi nem..
No, akkor konkrétabban.
.
Ha valaki azért megy (unatkozni) az Operába, mert villogni akar "műveltségével", akkor bizony ő a sznobok közül való.
Ha valaki azért megy az Operába, mert érdekli, szereti azt a zenei műfajt, de nem emlegeti, nem dicsekszik, hogy ott látta XY és ZQ celebeket, akkor nem sznob.
Sorjában reflektálok az általatok felvetettekre. Cd-t azért veszek, mivel úgy gondolom ezzel valamilyen szinten támogatom a művészt (más kérdés ebből mennyit kap meg). Másrészt másfajta élményt nyújt mint youtube-ról hallgatni vagy innen-onnan letölteni. Fontos a fizikai formátum.
Jazz koncertekre, blues vagy classic rock, akár folklore koncertekre eljárok, mivel szeretem megtapasztalni amikor egy kávézóban a művészek karnyújtásnyira vannak tőlem és a szívemben lüktet a zene ütemet. Ezzel szemben egy diszkóban azt nézni, hogy részegek hogyan vigadoznak az egyébként hallgathatatlan és idegesítő zenére (számomra) engem dühvel tölt el. A kikent, kifent cicuskák hódolva a különböző divatáramlatoknak engem sajnos zavarnak. Ez nagyképűség? Inkább véleménynyilvánítás. X-Faktor, Megasztár, Voice, Csillag születik pozitív, hogy vannak műsorok akik kutatják a tehetségeket. De vajon tényleg elég tehetségesek-e és ha tehetségesek is utána milyen dalokat fognak nekik írni? Zsinórban gyártják az ugyanolyan megcsinált sztárokat és a végén pont akinek volt is egyedisége azt veszíti el. Tudom furcsa ezt kimondani abban az országban, ahol több millió ember ezeknek tapsol. Az valóban igaz, hogy ezekkel szemben piedesztálra emelem a 30 évvel ezelőtti sztárokat (de utálom ezt a szót). Karakterek voltak, egyéniségek, volt színpadi megjelenésük. Amiket most leírtam attól én több lennék? Nem. A felsőbbrendű ember fogalma nem létezik, ugyanis mindannyian egyformák vagyunk és lehet szeretni a másik embert függetlenül attól, hogy mit hallgat. Persze nehezebb kommunikálni, interakciót kialakítani. Ettől függene egy emberi kapcsolat? Nem, illetve nem kizárólag. Ha mondják, hogy miért bújok be az odúmba, miért nem nyílok meg akkor egyértelműen nyíltan felvállalom a véleményem. Nem ettől élek búra alatt. De ha valaki búra alatt is él abból származik-e hátránya? Kevesebb emberhez tud közel kerülni, emberi kapcsolatait, szocializáltsága nem fejlődik ki abban az esetben ha megmarad azon a szinten, ahol ez a tömeg mozog. Ismételten nem baj számomra ha a legtöbb ember úgy érzi jól magát és nem tör más utakra mégis én másra vágyom. Ennyi. Szerintem túlbonyolítottam már így is.
Amit magadról leírsz, az nem sznobság, még csak nem is vagy az, egyszerűen ez a fajta zene érdekel.
Csal lehet, valaki leszólt emiatt, mert neki ez nem tetszik, és ő úgy gondolja, ez a felsőbb körök zenéi?
Kissé szűk látókörű gondolkodás részéről, nem hiszem, hogy egy értelmes valaki megnyilvánulása.
A sznob azért sznob, mert magár ölt olyan stílusjegyeket csak azért, hogy olyannak tűnjön, mintha...
Mint anno, a latin megfogalmazás is ebből ered: sine nobilitate
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!