Más is szokott egyedül járkálni rajtam kívül?
25-30 közti lány vagyok. valahogy nem sikerült olyan barátokat beszereznem, akikkel jóban-rosszban együtt vagyunk, és mindig lehet rájuk számítani, és már unom, hogy az egyébkénti barátaimnak nem túl sok ötlete van, hogy hova menjünk a bulizáson kívül. nincs velük semmi baj, és aranyos emberek csak... na, értitek, nekem inkább tartalmasabb szórakozásra lenne igényem, elmenni ide-oda, utazgatni, akár Mo.-on belül, vagy kívül, kirándulgatni, állatkert, főzni egymásnak, puzzle-t kirakni, koncertekre járni, stb. egy ideje meguntam tehát, hogy az életünk a random bulizásból és kocsmázásból áll, nekiálltam egyedül elmászkálni színházba, más helyekre, amihez éppen kedvem van. sokkal boldogabb ugyan nem vagyok ettől, de legalább megvan az érzés, hogy én tettem magamért valamit. meg reménykedem benne, hogy hátha valahol találkozom vmi jó társasággal, akikkel el lehet beszélgetni (ilyen időnként történik is). azért persze magányosnak érzem magam,és egyedül kicsit unom is ezeket, rossz, hogy nem tudom megosztani az élményeket és az időmet senkivel.
a kérdésem az lenne,hogy más is szokott ilyet csinálni?
ne jöjjön azzal senki, hogy pasizzak be, mert nem erre vagyok kíváncsi, valamint, ha előbb utóbb meg is történik, nem arra fogom tartani az illetőt, hogy teljesen lefoglaljuk egymást, és mindent, és mindenkit kizárjunk az életünkből. úgy érzem, hogy magam is meg kell tudnom oldani az életemet, akkor is, ha egyedül vagyok. egyszerűen csak jól akarom érezni magam, és hiába próbálkozom vele, egyszerűen még nem tartok ott.
egyszerűen nincs más választásom, mert itthon ülni egyedül mindennél rosszabb.
Utolsó nagyon jól írta.
De e mellett ez nem népbetegség inkább globális probléma. Frankó, hogy mindenki repülhet, utazhat, mobilis, hajtja a pénzt, meg a pörgést, de ez egy nagy bullshit. Az ember úgy evolválódott, hogy 30-100 fős csapatokban, közösségekben érzi jól magát, ahol mindig ott vannak a társai, de félre is tud vonulni, ha ahhoz van kedve. Ahol tudja, hogy hol a helye a közösségben és hasznosnak érzi magát. De nem kell aggódni, még 10-15 év és a méregdrága olaj miatt nem lesz nagy utazgatás és újra lesznek valódi közösségek.
Mely adatok?
Az elsőre nem tudok forrást megnevezni, mert már nem emlékszem, hogy hol olvastam. De indirekt forrásokból magad is rájöhetsz.
Mondjuk kis google után ezt (is) kaptam:
De van még jó pár, ami a szocializációval kapcsolatos.
Ha a csoport létszámát kérdezed, akkor azt becsültem (lehet, rosszul). Nyilvánvaló, hogy 2-3 fő kevés, 400 meg sok. Tehát van egy tartomány, hogy az most 30-100, vagy 10-20, az végül is a kérdés szempontjából mindegy.
Az olajosra meg:
ffek.hu, www.lifeaftertheoilcrash.net, [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!