Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A cigányok nagyon nagy része...

A cigányok nagyon nagy része miért nem használja ki az oktatásban kapott támogatásokat? (ingyen könyv, plusz pont, stb)?

Figyelt kérdés
Nem értem, ha sírnak, hogy mennyire rossz, akkor miért nem tanulnak? Hisz adunk rá lehetőséget, hogy kitörjenek. Nagyon kevesen élnek a lehetőséggel, és közülük akik értelmiségiként jönnek ki a suliból, gyakori, hogy a cigányság védelmére kelnek, mert szerintük a magyarok miatt van minden.
2010. jan. 15. 11:16
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%
Igen, addig jogos, ha olyanokat rasszistáznak, akit ismernek, de amikor valakinek a származása miatt beszólogatnak, de azt sem tudják ki az, azt nem szeretem. Egy kisvárosban lakok, itt nem félnek a magyarok a cigányoktól, jó, vannak kisseb atrocitások, nem mondom hogy nem, de a nagy átlagban nyugalom van.Itt nincs se büdöscigány, se büdösmagyar.
2010. jan. 15. 13:00
 32/50 anonim ***** válasza:
13:00= BKK megye, 23/N :)
2010. jan. 15. 13:01
 33/50 anonim ***** válasza:
Ja és még azt hozzátenném, hogy nem sírok, amiért nem kapok semmilyen szociális támogatást! Jó lenne nekem is az ingyenpénz, tudnám hova költeni, (kéne egy új teló...xd) de nem megyek oda lejáratni magam az önkormányzathoz.
2010. jan. 15. 13:03
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

12:43

Ha lehet egy javaslatom, nem kell biztosra venni valamit azért mert a többségnek az a tapasztalata(interneten), ha látunk sokszor odakint lófráló alja cigányokat, az nem jelenti hogy A cigányok csak ezt teszik, csak aki dolgozik arra nem terelődik senki figyelme... szerintem.

Hát hogy mekkora lélekszámú azt nem tudom pontosan, de körül belül 10ezer. Az egyik, ahová én is járok suliban, itt annyit biztosra tudok mondani, hogy az elmúlt 4 évben, festők és kőművesek között átlagosan 70-90%ban cigányok voltak.

Egerről annyit tudok, hogy valamelyik suliban(nevet nem tudok) ahol volt osztálytársam tanult 1hónapot, ő volt az egyetlen magyar, többi mind cigány. A szomszédom burkolónak tanul, abból is cigány többség van(létszámot még nem kérdeztem).

Szóval ha kérhetném valamivel támaszd már alá az állításodat, mert az én tapasztalataimnak ellentmond hogy többségnek nincs... akármilye. Szóval hogy te miért nem így látod.

Arra most nem akarok kitérni, hogy érdekli e őket a szakma, mert hosszú lenne és különben sem sablon egyéniség senki, van akit igen, van akit nem, van akit igen, csakhát... van aki nem, de...

Az iskolát elvégzik, de kb az egyharmada, kétharmada(létszámtól is függ) mindig ott hagyja már előtte.

2010. jan. 15. 13:04
 35/50 anonim ***** válasza:
85%

A cigány helyes megszóllítás.

Egyébként meg saját fülemmel hallottam a buszon, hogy azt mondta a cigány ember, hogy minek dolgoznék mikor eltart az állam??? Feretelem, ami itt megy. Én nem tudom máshol mi van, de én hajdú-biharban lakom, és rettegek. valamelyik nap leköptek az utcán, tegnap kirabolták haveromnak az édesanyjának a házát, (nem rég halt meg az anyukája, nem elég fájdalom, még ki is rabolják) dédimamám falun lakik, ellopták minden állatát, a szomszédjánál a frissen vágott 2 disznót, kis csirkéket, kacsákat. De olyan is volt, hogy a mellettünk lévő általános iskolában cigányok felakasztottak egy gyereket o.O ha nem találták volna meg meghal. Mi folyik itt?????? Úr Isten!!!!!!!! Megeszik az országunkat, lehet itt szidni az mszpt meg a fideszt, (mert sok helyen ezt teszik) mindegy ki van kormányon, ugyan úgy nyomor lesz, mert nekünk kell eltartani őket. A magyar akkor is max 2t szűl ha el tudná tartani, a cigány szűl 15öt is. A mi TB-nken, mert aztán nekik jár. Mint ahogy az is hogy +30 (vagy nem tudom mennyi) plusz pont a felsőoktatásba. Én gürcöltem 4 évig, és ők csak úgy kapnak +30at, én mér nem??? Apukám meghalt, engem ki támogat?????? Meg 30 ezer ftig megélhetési lopás???????? Ha én lopnék egy csokit akkor már a sitten csücsülnék. Adná az Isten, hogy jöjjön egy erős kormány, aki oda teszi őket ahova valók. vályogot gyártani. Tisztelet a kivételnek.

2010. jan. 15. 13:05
 36/50 anonim ***** válasza:
23/N vok Nem igazság, nekem miért nem járt a +30pont? xd akkor még nem voltam gyesen nekem nem járt.vagy mire irtad?A hátrányos helyzetre jár? o.O
2010. jan. 15. 13:10
 37/50 A kérdező kommentje:

"ma 13:04"

leszólsz, hogy azok a tapasztalatok amiket én felhozok, csak internetes. A te tapasztalatod számomra és mindenki más számára szintén "csak" internetes.

ennyi erővel nem kell hinni senkinek csak aki kamerával tudja bizonyítani?

Sokszor találkoztam már állatként viselkedő cigányokkal utcán, tömegközlekedésen (persze magyarokból sincs hiány)

Ismerősöm köztisztviselő egy kisvárosban. Megbízható. Ő is megmondta, hogy jönnek minden hónapban a segélyért, és lenézik a dolgozó magyarokat, és persze a dolgozó cigányokat is.

Múltkor egy cigány nő ordibált náluk, idézem: "Nekem megvan a 8 általánosom, most jöttem ki a börtönből, engem nem fognak átbaszni!"

Csak két példa, jah amúgy gyerekkoromban a 8kerben laktam. Később Újpesten, ahol szintén voltak összetűzéseim velük. Egyszer egy kis 10 éves cigánygyerek meg persze a barátai fenyegettek meg késsel. 10-12 évvel ezelőtt, amikor még normálisabb volt a helyzet.

De figyu, ha nem lennének saját tapasztalataim, akkor törvényszerű lenne, hogy beálljak a sznobok közé, akik még sose láttak cigányt, vagy nem tapasztalták, hogy mennyire más mint amikor egy magyarral kerülsz összetűzésbe?

2010. jan. 15. 13:15
 38/50 A kérdező kommentje:

" ma 13:10"

igen jár a hátrányos helyzetre. ne kérdezd hogyan merre, nem tudom, sose végeztem főiskolát. Ott meg tudják mondani hogyan működik. pályázni kell vagy valami hasonló.

2010. jan. 15. 13:18
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

23/N te vagy a kivétel. Téged nem akarlak bántani, ugyan olyan vagy mint tesóm egyik legjobb barátja, aki szintén cigány és rendőr lesz belőle. Nem, én arra írtam, hogy édesapám meghalt, és anyum egyedül nevel. Senki nincs aki segítsen, mégis főiskolás vagyok. De a cigányok kapnak +30pontot, csak azért mert ők cigányok. És szerintem ez igazságtalan, mert például van nagyon sok csoport társam, aki hátrányos helyzetű, dolgozik a nappali iskola mellett és mégsem kap semmi támogatást. Én sem, mellesleg. Nem tudom mióta van, de a bolognai rendszer óta már igen.

És vannak rendesek is, sőt olyan is volt, mint tesóm haverja, hogy megvédett minket. Semmi bajom nem lenne egyikkel sem, ha nem csinálnák azt amit, mellesleg, az ugyan úgy élő magyarokat, vagy más nemzetiségeket is elítélem. És tényleg ne haragudj, én csak azt tudom mondani, amit erre tapasztalok, ami máshol van azt nem tudhatom.

2010. jan. 15. 13:24
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

13:15

Nem leszóltalak érte, csak arra értettem az "interneten"-t, hogy akik itt írnak itt többségnek az a tapasztalata, de lehet hogy pár 'utca emberének' más tapasztalata lenne.

Igen a postára a mi falunkban is járnak, meg telefonálgatnak hónap elején hogy megérkezett e már, stb... Vannak ilyenek, tudjuk.

8ker elég xar hely, szerencsére nem voltam még arra de nem véletlenül lehet hírhedten elkerülendő, nem csodálom ha azt írod "többségnek nincs..." izéje.

2010. jan. 15. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!