A cigányok nagyon nagy része miért nem használja ki az oktatásban kapott támogatásokat? (ingyen könyv, plusz pont, stb)?
"-Mert nem tudod, mi az, amikor gyerekkorodtól folytonosan akadályokba ütközöl... "
a legtöbb gyerek ütközik akadályokba. a cigányokban AZ ÉGVILÁGON SEMMI SINCS AZ ÚTJUKBA, HOGY ELVÉGEZZENEK EGY ROHADT 8 ÁLTALÁNOST ÉS LEÉRETTSÉGIZZENEK VAGY SZAKMUNKÁST!
de kérlek, cáfold meg, hogy miért nincs igazam. A legtöbb cigány gyerektől félnek az osztálytársai. MIK az akadályok a suliban? hm?
"Mert nem tudod, hogy hiába vagy más, mint a többi cigány, a bőröd színe miatt eleve el vagy ítélve."
köszönd a többi cigánynak, de akkor erre az a megoldás, hogy újra és újra próbálkozok és bizonyítok, vagy az, hogy szarok bele és tényleg olyan leszek mint a többi cigány? ebben az esetben kinek lett igaza?
"Mert nem tudod, hogy milyen úgy munkát keresni, hogy ha meghallják a neved, lecsapják a telefont, hiába vagy -akár jobban- képzett magyar embertársaidnál. "
Ha jó az önéletrajzod, akkor van esély. Ha valaki valóban képzett akkor kell találnia munkát, más kérdés, hogy most sok magyarnak sincs. De ez mér nem tartozik a kérdéshez. iskolákról van szó.
"Mert nem tudod, milyen hallgatni egész nap a munkahelyeden cigányként a büdöscigózást... "
Nagyon sok cigány is büdöscigányozik, és nem magára gondol. aki ezt elítéli, az úgy gondolja, hogy a magyarok ok nélkül utálják a cigányság nagyobb részét. Pedig pont egy értelmes cigánynak kéne ezt megérteni. Amúgy a dolgozó cigányt megbecsülik a magyarok is.
Bocsi ha ezt off-nak veszed, de megkérdezhetem melyik megyében laksz, kérdező?
Mert heves megyében például a szakmunkás osztályokban(iskola) a magyarok elég nagy kisebbségben vannak. Az csak egy dolog, hogy nincs mindnek internet és nem ismerik a gyakorikérdések.hut és nem írogatnak az ilyen kérdések alá, nem ebből kellene kiindulni.
Egyébként kérném hogy a szavaimat majd nem kiforgatni, nem állítom hogy a többségnek van munkája mert nem ismerem az összeset, ahogy senki sem...
nem mondtam, hogy egyáltalán nem járnak iskolákba az egész országban. De a többség tapasztalata az, hogy nem végzik el sokan a 8 osztályt sem. Heves megyében laksz, mekkora lélekszámú városról beszélsz?
Pest megyei vagyok, de megfordultam jó párszor Hajdú-Biharban és Bács-KisKun-ban is.
nem azt forgatnám ki, hogy nincs a többségnek munkája, hanem a képzettséget, iskolát, tanultságot.
Azt megkérdezhetem, hogy akik oda járnak, el is végzik a sulit, illetve ki is tanulják a szakmát, szal érdekli őket?
Csak egy olyan dolgot mondjatok, amire a magyarok büszkék lehetnek. A történelemben mindig rossz helyre álltunk és folyamatosan elnyomtak minket pont azért mert az összefogás helyett egymás ellen dolgozunk.
A magyarországon élő magyar anyanyelvű , magyar állapolgárságú cigányok igenis magyarok. Az hogy a magyar az egy nemzet és nem egy embertípus. A magyarság többféle emberfajtából áll. Köztük a cigányok-ból is. Csak a többi embertípust nem olyan könnyű egymástól megkülönböztetni.
Én megértem hogy nem szeretitek hogy vannak akik élősködnek a többieken , de nem lehet általánosítani. Mert ha már egy ember is van a cigányok között akire nem igaz(márpedig van) amit mondtok akkor már nem lehet azt mondani hogy cigányok. Miért nem azt mondjátok hogy utáljátok azokat akik élősködnek. És ezzel igazatok lesz nektek a nélkül hogy fajgyűlölettel vádolnának titeket.
Az meg hogy van aki nem marad egy helységben valakivel mert az cigány szerintem nevetséges.
Meg hogy nem vagy velül hajlandó együtt dolgozni, szintén az. Azt mondjátok, hogy a cigányok inkább dolgozzanak. Ha meg megteszik nem vagytok hajlandóak együtt dolgozni velük. Akkor most dolgozzanak vagy sem?
Illetve miért hiszitek hogy bármivel is jobbak vagytok mint mások?
Példa:
Keressük az ország legjobb iskoláját. Pl azt nézzük, hogy hol a legjobbak a tanulmányi eredmények.
Ha egy suliban van 1000 olyan aki léhűtő és tele van szar jegyekkel, de van 10 aki kitűnő, akkor igazságosnak tartod, hogy a sulit csapnivalóan rossznak titulálják?
Vagy ha a szendvicsedben romlott a párizsi, szikkadt a kenyér, fonnyadt poshadt a paradicsom, de a vaj kitűnő márkázott friss, akkor jogos e,hogy az egész szendvics rossz? Vajgyűlölet!
Értsed meg, hogy ha az egész cigányságot jónak tituláljuk mert van köztük pár darab tisztességes, akkor kicseszünk magunkkal. Így is ki van cseszve, hisz rájuk se szabad nézni ránk van kényszerítve, hogy azokat is tűrjük el akik gyűlölnek minket.
"Bács Kiskun megye, 23/N"
Gratula, amíg nem állsz neki a magyarokat lerasszistázni meg utálni mert bajuk van a cigányok többségével, és ti tisztességesen éltek-dolgoztok nem bántotok senkit, akkor nem is lesz baja veletek senkinek.
Arra válaszolj, hogy szerinted jogos e a magyarok részéről, hogy bajuk van a legtöbb cigánnyal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!