A cigányok nagyon nagy része miért nem használja ki az oktatásban kapott támogatásokat? (ingyen könyv, plusz pont, stb)?
"ma 13:38":
az utca emberének se jó a tapasztalata, csak éppen kevésbé merik felvállalni nyilvánosan. Barátnőm öccse mesél sokat, suliban mi megy(kalocsa), barátnőm is. Ők nevezhetőek utca embereinek. Rokonai is mesélnek érdekeset. Azokról a cigányokról akik beédesgetik magukat idős emberekhez, főleg alkoholistákhoz, aláíratják velük, hogy a ház az övék, és elveszik tőlük. Mondjuk az ilyen eseteknél a naív hülye emberek meg is érdemlik.
Amúgy manapság már nagyon kerülöm a balhékat. De rohadt szar érzés, hogy meg kell húznom magam. Budapesten még azt hiszem a 24villamost tudom javasolni. Ami a keletiből megy kifele. Ott szoktak még érdekes arcok előfordulni.
Amúgy meg mint írtam ,tisztelem a becsületes cigányokat. A házban ahol lakunk szokott reggelente takarítani egy nő, azt hiszem cigány. De nagyon rendesnek és kedvesnek tűnik, becsülöm is érte.
A régi házban ahol laktunk 5 éve, ott egy cigány hajléktalant fogadott be a közösség gondnoknak. A pincébe be lett neki rendezve egy kis lakás. Ott éldegélt és végezte a munkáját. Nem mondom, hogy húdeszuperül, de nah tett azért, hogy ne csak sajnálni kelljen, és meg is lett becsülve.
vannak pozitív példák, viszont egy pozitívumra jut minimum 10 negatívum. És ide sorolom már kapásból azt is amikor tömegközlekedésen bandában vonulnak fel, bennem az kelt félelmet, nem a gárda.
Nehéz ez a kérdés.Én is sokat gondolkodtam már rajta, hogyan lehetne megoldani ezt a cigánykérdés problémát.
Mert ugye probléma van velük általában.
Valaki említette Heves megyét. Sejtem, hogy melyik településen élhet, mert szerintem ott ahol én is felnőttem és éltem 20 évig.Amíg ott éltem, nem értettem mi ez a nagy cigány gyűlölet, mert csak rendes dolgozó cigányokat láttam, ott normálisan öltöztek, semmi fuksz, semmi feltűnőség, a gyerekek középiskolát vagy akár főiskolát is végzettek. Mindent megtettek, hogy elfogadják őket, hogy sikerüljön beilleszkedniük. És sikerült is úgy hiszem.
DE: Megváltozott a véleményem, mikor összeköltöztünk a párommal egy másik város közelébe.
Itt már nem olyanok a cigányok. Egyáltalán nem akarnak beilleszkedni,lopnak, verekednek, félelmet keltenek stb...
5 hónapos terhesen vártam a páromat a városban a járdán álldogálva,odajöttek és az egyikük megtaszított. Nem tetszett neki, hogy az útjában állok.
Szóval azóta én is érzem mi az az ellenszenv amit olyan sokan éreznek irántuk. (És nem csak ez az egy eset miatt)
De: Én nem általánosítok, mert láttam jó cigányokat, akik példát is mutathatnának nagyon sok embernek.
Talán az lehetne egy megoldás ha megpróbálnánk valahogyan hatni rájuk, vagy megvizsgálnánk az olyan eseteket ahol sikerült a beilleszkedés.
23/N, te kivétel vagy...:D
Ez vicc!
Sok ilyen "kivétel" van!!!
Abban, hogy megértsd, te magad vagy a gát.
Nem érdekel a kérdésedre adott válasz, a saját ideológiádra kívánsz gyűjteni bégető nyájat követőidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!