Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A cigányok nagyon nagy része...

A cigányok nagyon nagy része miért nem használja ki az oktatásban kapott támogatásokat? (ingyen könyv, plusz pont, stb)?

Figyelt kérdés
Nem értem, ha sírnak, hogy mennyire rossz, akkor miért nem tanulnak? Hisz adunk rá lehetőséget, hogy kitörjenek. Nagyon kevesen élnek a lehetőséggel, és közülük akik értelmiségiként jönnek ki a suliból, gyakori, hogy a cigányság védelmére kelnek, mert szerintük a magyarok miatt van minden.
2010. jan. 15. 11:16
1 2 3 4 5
 1/50 BeerHunter ***** válasza:
76%

A válasz egyszerű: mert cigányok. Élősködő népek, és egyszerűbb zsebre tenni a szocsit, mint tanulni/dolgozni.

Tisztelet a piciny kivételnek, lásd muzsikus cigány.

2010. jan. 15. 11:44
 2/50 A kérdező kommentje:

elsősorban cáfolatokat várok ezzel kapcs, szal olyanoktól várok főleg választ, akik szerint mi magyarok nyomjuk el őket meg mi vagyunk a rasszisták, stb.

szerinted miért nem szoktak ilyen kérdésekhez írni?

2010. jan. 15. 11:46
 3/50 Salx Narval ***** válasza:
79%
Azért mert a többségük tanulni és dolgozni sem akar.Aki akarja, az ki is használhatja az előnyöket.Persze azért olyan is van, aki dolgozna, de nincs mit.Ez pedig, a politikusok és a megalkuvó Magyar nép hibája.
2010. jan. 15. 11:53
 4/50 anonim ***** válasza:
40%

Először is amiért nem írnak ilyen helyekre, mert mint ahogyan azt kiírtad: "Cigányok", pedig szebben is lehet írni és mondani, pl: Romák! máris másképpen hangzik.

Magyarok ezek szerint mint te:Parasztok, mert lehet ilyet is mondani.

De én is Magyar vagyok, mert:Magyar az anyanyelvem, magyar a személyi igazolványom, magyar a lakcímem.Eddig érthető remélem!

hiába drága az ingyen könyv, meg bónusz pont, ha nincs pénzem arra, hogy albérletben lakjak valahol Budapesten, mert én vidéki vagyok.Meg a többiről nem is beszélve.Itt főiskolára csakis azok mennek, akiknek futja anyagilag.szerined én nem szerettem volna tovább tanulni?!Örülök, hogy megbecsült munkahelyem van....

2010. jan. 15. 11:55
 5/50 anonim ***** válasza:
44%
*Hiába Drága az egy megszólítás
2010. jan. 15. 11:56
 6/50 anonim válasza:
100%

Szerintem, az ingyen könyveket meg az ingyen napközit igénybe veszik,mert ugye iskolaköteles a gyerek.

Tovább tanulni, nem igazán szoktak, ezért nem veszik igénybe a plusz pontokat.

Hallottam már olyat is, hogy valaki cigánynak vallotta magát, és megkapta a pontokat.

Egy ismerősöm menye meg így vesz fel segélyt....

2010. jan. 15. 11:56
 7/50 anonim ***** válasza:
59%
Nem írnak ide, mert épp lopni vannak:D
2010. jan. 15. 12:01
 8/50 A kérdező kommentje:

szebben, persze.

idézek neked valamit ,bár már 10.000 kitárgyaltuk de a hozzád hasonlók agyáig még nem jutott el:

"A romák hagyományos magyar elnevezése a cigány. A magyarhoz hasonló például a cseh cikan, latin cinganus, német Zigeuner, francia tzigane, tsigane, olasz zingaro, portugál cigano, román ţigan, spanyol zincal, svéd zigenare, szerb, szlovén és horvát cigan, vend ciganj illetve török çingene név."

akkor miért is sértő? Mert az ilyen hülyék ezt terjesztik. Nincs benne semmi sértő, és különben is az ember azon sértődik be amin akar, csak kell egy kifogás. De nem ez az oka annak, hogy nem írnak ide védeni az emberek, meg más kérdésekhez sem ahol esélyük nincs nyerni.

Mondjuk, hogy nem tud fősulira menni, legyen ebben igazad, mert nix pénze albira. Bár megoldható lenne, de mind1. A 8 általánost és a szakközepet miért nem végzik el? Ott már igazán nem a pénz dukál nem? Azt sem mondhatod, hogy dolgoznia kell menni és ezért nem tud suliba járni. ezt hogy magyarázod ki?

Mellesleg nem azt mondom, hogy nem veszik igénybe a támogatásokat. Hanem azt, hogy nem használják ki. Hiába veszi fel a könyveket ingyen, ha nem tanul belőle.

2010. jan. 15. 12:01
 9/50 BeerHunter ***** válasza:
81%

Van diákhitel. Magyarok közül is sokan rászorulnak erre, hidd el. Pl. szobatársam apja Pannon Egyetemen tanár, mégis diákhitelből tanul a srác. Az meg a másik, hogy nem kell mindenkinek egyetemre járnia. Vannak jó kis szakmák, azt is meg kell tanulnia valakinek. Dolgozni attól még lehet.

A magyar meg a paraszt ugye te is érzed, hogy nem olyan kapcsolatban állnak egymással, mint a cigány és a roma.

Ide jönne egy földönkívüli, és látná, hogy mi folyik itt, mennyi kedvezményt, pénzt, pluszpontot stb. kapnak a CIGÁNYok, és a kisujját sem mozdítja a nagy többség, hogy na, mi is tegyünk már le az asztalra, biztosan agyfa$zt kapna.

Ja, és nem tartom jogosnak, hogy nekem magasabban van/volt/lesz a léc, mint egy CIGÁNYnak.

21/f

2010. jan. 15. 12:03
 10/50 anonim ***** válasza:
93%

Amelyik gyerek abban nő fel, hogy az apja délelőtt 10-kor kel fel, bemegy a segélyért, majd elissza, és ha elfogy, akkor elmegy lopni, az ezt tartja természetesnek. Te is ezt tartanád, és te is ilyennél válnál, ha az egész rokonságod és a szomszédaid közül mindenki így élne.

Ráadásul az ő kultúrájukban nagyon erős az összetartás, a hasonulási kényszer. Aki ki akar/ki mer törni, azt a közösség gyakran kitaszítja magából. Kevés olyan cigány származású van, aki fel meri vállalni, hogy a kultúráért cserébe a rokonai megtagadják, elhagyják, kiközösítik maguk közül.

Amúgy van benne valami, hogy miattunk miatt van minden. Régen a cigányság nem számított naplopó, tolvaj népnek: volt megbecsült foglalkozásuk, amivel nomád módra járták a falvakat. Voltak közöttük lakatosok, üstfoltozók, muzsikusok stb, csupa olyan foglalkozás, amivel nem tudtak volna letelepedni, mert nem adott volna egy falu annyi munkát, amiből egész évben megéltek volna, de faluról falura járva mindenütt elvégezték az épp összegyűlt munkát, majd továbbáltak, és csak egy év múlva tértek ismét vissza.

Erre Mária Terézia óta mindenki le akarja őket telepíteni. Na, ez sikerült: falu szélén, kunyhókban le is telepedtek, elegendő munkájuk meg innentől fogva nem volt. Csoda-e, hogy földnélküli, munkanélküli zsellérekként ide jutottak? Nem.

2010. jan. 15. 12:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!