Miért nézik le egyes emberek az alacsony embereket?
159 cm-es lány vagyok. Nyilvánosan ezelőtt még nem ért inzultus a magasságom/alacsonyságom miatt - mostanáig, de elég sokat olvastam bántó megjegyzéseket ezen az oldalon is, szóval gondoltam, megkérdezem, hogy mit gondoltok.
Pár hónapja történt, hogy az egyetemen, ahol tanulok új hallgatói kártyát szerettem volna kérni, mert elrontották a nevemet azon, amit eredetileg kaptam. Elnézést kértem az ügyintézőtől és mondtam, hogy a nevem el van írva stb...erre ideges lett, elviharzott és elkiálotta magát egy másik ügyintézőnek (vagy nem tudom, hogy ki volt az), hogy van itt egy "törpe krva" (ezt így mondta!), akinek nem mindegy, hogy milyen név van ráírva a hallgató kártyájára. Szerintem ez nem mindegy, mert ugye az elírásokból lehet gond, de én tényleg nem csináltam nagy ügyet ebből, csak megkérdeztem, hogy kaphatnék-e másikat. Nem is a sztori a lényeg, hanem az, hogy nem értem, hogy miért kevesebb valaki attól, hogy nem olyan magas. Ez olyan dolog, amit az ember nem tud befolyásolni. Egyébként is, szerintem a magasságom normális egy lánynak, nem én vagyok a legalacsonyabb az ismerettségi körömben sem. Egy nőnél szerintem abszolút nem baj, ha nem olyan magas. Szóval szerintetek miért ilyenek az emberek egy ilyen dologban, amiről az ember nem tehet?
165 cm F vagyok!
4 évig birkózni és meg 4 évig kickboxingolni jártam szép eredményeket is elértem, amire büszke is vagyok. Széles robusztus alkatom van .Egy társaságba nekem is mondta egy 185 centis "óriás" hogy törpe vagyok. Erre én odamentem hozzá es lezavartam neki egy pofont a barátai élőt de olyat hogy taknya,vére,nyála egybefojt . Azóta se mondja nekem senki a szemembe hogy törpe vagyok.
De cseppet se búsulj, mert minden óriásnak földig ér a lába mint neked, sémivel sem különbek .
Az ügyintéző nem azért mondta a törpe krvát szerintem mert lenézi az alacsonyabbakat, hanem mert ez volt a legszembetűnőbb tulajdonságod amit hozzámondhatott a sablonos trágárkodás mellé. Ha rockeresen öltöztél volna, rocker krvát mondott volna mert az jut leghamarabb az eszébe. Ha szőke lettél volna lehet h szőke krvát.
Egyébként van alapja annak amit mondasz, mert az az ösztön él bennünk, hogy aki kicsi, az gyenge, aki nagy, az erős és félelmetes, még régen az ősidőkből... gondolom hallottál már valamit erről te is. Pl a macska is azért húzza fel a hátát ha harcot sejt, hogy nagyobbnak látszódjon... Emiatt van az a hagyomány is a japánoknál/kínaiaknál hogy meghajolnak egymás előtt, hogy alacsonyabbnak, kisebbnek látszódjanak ezzel kifejezve hogy...szal érted..
Nem csak az alacsonyt, nem csak a magast, nem csak a lassút, nem csak a hadaróst, nem csak muját, nem csak a sokat dumálóst, hanem az emberek mindenkit lenéznek, aki nem átlagos, de csak az iq nullák ilyen lenézősek, akiknek nem terjed tovább az agyuk a saját szépségüknél.
Az átlag ember nem néz le senkit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!