Az alacsony embereket miert erik megkulonboztetesek?
Pontosan ezért mondják azt ,hogy "nem te kellesz hanem amaz, mert magasabb" és nem pedig azt, hogy "ha nősz még 12 centit akkor járunk". mindenki tudja, hogy a magasságot nem lehet befolyásolni ezért keresnek rögtön magasat. O.o
Sokkal esztétikusabb ha egy férfi magasabb a párjánál.
A nők átlagmagassága 160-165 (ha jól emlékszem) amennyiben egy férfinek illik ennél magasabbnak lennie az akkor már minimum 170-175 vagy nagyobb, én a magam 190 centijével azt mondanám, hogy egy 160 centis nő mellett, nem hogy kényelmetlenné tudnának válni a hétköznapi dolgok, de még iszonyú furcsa is lenne.
Jóból kicsit adnak.
Én Férfi vagyok, alacsony, szerelmem épphogy alacsonyabb nálam pár centivel. De kit izgat? Nehogy már nekik kelljen megfelelnem.
"egy férfinek illik ennél magasabbnak lennie"
"Illik"? Ez nem illem kerdese, egyszeruen valaki x magassagunak szuletik es ha megszakad, akkor sem tudja megvaltoztatni es mi van, ha valaki mellett epp ezert megy el az igazi, aki minden mas szempontbol megfelelne neki?
Férjem 185, én 155. Semmi problémánk nincs :)
Egy fiúnak azért lehet nehezebb, ha alacsony, mert az ôsi elvárás az, hogy védje meg a nôt, hozzon zsákmányt... stb. ezért a "Férfi" sztereotípia az, ha erôs, nagydarab.
Ellenben személyes tapasztalatom az, hogy az alacsony nôk épp hogy bejönnek a fiúknak, hiszen mellettük a kisebbek is magasak lehetnek :)
De ellenpélda az öcsém, aki 2-3 centivel alacsonyabb a feleségénél, mégis boldogok.
Szerintem ha valaki a magasságod nézi, úgysem ô lesz az igazi. Fogdd fel úgy, hogy könnyebb szelektálni...
"én a magam 190 centijével azt mondanám, hogy egy 160 centis nő mellett, nem hogy kényelmetlenné tudnának válni a hétköznapi dolgok, de még iszonyú furcsa is lenne."
Én 160 centi magas vagyok, férjem 192.... boldog házasságban élünk, minden este megölelget és elmondja mennyire szeret. :)
Én egy 170 cm "magas" pasas vagyok. Pont, mint Sylvester Stallone. Nekem egy-két iskolai nagyokos idióta beszólogatásán kívül nem okozott különösen nagy gondot az aránylag kisnövésűség. 180 cm magas csajommal 13 éve együtt vagyunk és egyikünket sem érdekel a különbség. Eleinte, amikor összejöttünk, akkor volt divat a fiúknak is a "holdjáró"-szerű magastalpú cipő, így én azt hordtam, a lány meg laposat. De ma már nem törődünk ezzel.
Amúgy talán pont a testmagasság az egyetlen olyan paraméterünk, amire SEMMI RÁHATÁSSAL NEM BÍRUNK. Mert a kövér fogyhat, a sovány hízhat, a szőrös epilálhat, a kopaszodó hapi letolhatja nullásgéppel, a rövidlátó, ha nem akar "kukucskás" lenni, vehet kontaktlencsét stb stb.
Aki a magasságot/alacsonyságot használja fel megkülönböztetésül, az korlátolt unintelligens idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!