Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért zavarja annyira az...

Miért zavarja annyira az embereket, ha valaki más, mint ők?

Figyelt kérdés

Miért utáljuk annyira a homoszexuálisokat, a más vallásúakat, a másként gondolkodókat?

Ok hogy nem értünk velük egyet. Szívünk joga. De miért kell valakit csak azért szívatni, lehülyézni, leköcsögözni, megverni, kiutálni, mert a saját neméhez vonzódik, vagy mert nem úgy hisz Istenben, mint mi?

Mit érdekel az mást?

Nem fog üdvözülni? Nem lesznek gyerekei? A pokolra fog jutni? És akkor mi van? Az ő baja. Nem?

2010. jan. 10. 12:47
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

A melegfelvonulásokat meg hasonlókat én is undorítónak találom, de ettől még nem kéne minden homoszexuálist elítélni.

Gyakoriak az olyanok, akik már azért meg akarnak verni (vagy meg is vernek) valakit mert kiderül, hogy homoszexuális. Még akkor is, ha nem tőle tudták meg, ő nem vág fel vele és nem is látszik rajta. csak úgy. Mert az.

Ugyanez van a vallásosokkal. Sokszor hallottam már hogy valakit kiröhögtek, megszóltak, kigúnyoltak, csak azért mert megemlítette, hogy ő ilyen vagy olyan vallású. Vagy hogy ateista. Nem mondott semmi sértőt. Semmi olyat, ami ellentmondana más meggyőződéseinek, csak annyit, hogy én katolikus/református/evangélikus/görög katolikus/ortodox/muzulmán (vagy akármi más) vagyok.

Most ezt miért kell?

Értem én, hogy a társadalom szabályaival szembeszegülőket nem tűrik, de kérdem én, hol van megírva, hogy magyar ember csak ilyen vagy olyan vallású lehet? Vagy hol van megírva hogy magyar ember nem lehet homoszexuális?

2010. jan. 10. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!