Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért zavarja annyira az...

Miért zavarja annyira az embereket, ha valaki más, mint ők?

Figyelt kérdés

Miért utáljuk annyira a homoszexuálisokat, a más vallásúakat, a másként gondolkodókat?

Ok hogy nem értünk velük egyet. Szívünk joga. De miért kell valakit csak azért szívatni, lehülyézni, leköcsögözni, megverni, kiutálni, mert a saját neméhez vonzódik, vagy mert nem úgy hisz Istenben, mint mi?

Mit érdekel az mást?

Nem fog üdvözülni? Nem lesznek gyerekei? A pokolra fog jutni? És akkor mi van? Az ő baja. Nem?

2010. jan. 10. 12:47
1 2
 1/11 Bandeee ***** válasza:
83%
Természetesen, az ilyen dolgok mindenki magánéletébe és csakis oda tartoznak. Namostmár ezzel szerintem nincs is semmi gond, és aki normálisan gondolkodik az belátja ezt. A másik, van ennek egy visszás oldala, ott kezdenek szerintem az emberek negatívan viszonyulni ezekhez a dolgokhoz mikor pl. homoszexuálisok valamilyen szinten visszaélnek a helyzetükkel, úgymond közszemlére tétetik magukat (lásd Gay Pride), ami szerintem már undoríó. Továbbá eltér attól amit normálisnak lehet nevezni. Az a helyzet h. vannak bizonyos emberek akik úgymond hátrányosabb helyzetükből (kisebbség) előnyt akarnak kovácsolni. Parádéznak, felvonulnak, úgy állítják be magukat mintha különbek, különlegesek lennének. És itt kérdezem én, vajon az eredeti céljuk nem az volt, hogy ne különböztessék meg őket, normális emberként kezeljék? Akkor mégis mire jó ez? Szerintem leginkább ez dühíti a normálisan gondolkodó embereket. Mert ha valaki meglát egy meleg vagy leszbikus párt az utcán sétálni nem az az első gondolata, hogy leköpje őket, már ha van sütnivalója.
2010. jan. 10. 12:56
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Tévedsz,az emberek nagy részét nem érdekli,hogy valaki más.Egész addig...míg nem hányja le az kapujukat,nem a fiuk fenekét tapogatja,és nem szólja le a karácsonyt,mert hogy az hülyeség.
2010. jan. 10. 12:57
 3/11 anonim ***** válasza:
98%

Engem azért utálnak ki a korombeli lányok többsége, mert nem sminkelek, nem törődöm a hajammal, nincsenek mindig új ruháim, nem vagyok szexi, nem járok fiúzni, párommal is közel három éve vagyunk együtt, de még szex nem volt, és gondolok a tanulásra is. Nem szeretek alkoholizálni, nem cigizek, kedves vagyok a tanárokhoz és stréber vagyok. Nem ismerem a pletykákat, nem tetszenek a fiúk (csak a párom:D), stb. Nem járok bulizgatni, mindig időre megyek haza (mondjuk ennek meg a még mindig tartó ártatlanságnak szülői oka van, akik még rövid pórázon tartanak, én meg egyenlőre még morogva, de hagyom. Biztos jót akarnak).

Emiatt folyton bunkóznak vele, szivatnak, elérik, hogy elhiggyem, hogy megváltoztak, megbízzak bennük, aztán hátbatámadnak azonnal. Gonosz pletykákat terjesztenek néha rólam. Folyton röhögnek rajtam, de ha kell a segítségem, máris a legaranyosabbak. Sosem fogom megérteni az ilyen lányok gondolkodásmódját, akiknek az a legfontosabb, hogy minél előbb kerüljenek ágyba egy sráccal. Nem értem, miért kell engem bántaniuk, csak mert én jobb életet akarok, mint ami nekik lesz, ha nem kezdenek el sürgősen tanulni.

Homokosokkal, más vallásúakkal nincs bajom. Mondjuk vallásom nekem sincs, elvileg keresztény vagyok, de nem űzöm: inkább deista vagyok:D Homokosok azért azok, mert más nemű az agyuk, mint a testük, egyedül a divat-homokosokat nem bírom. Azok szimplán hülyék, de hagyom, had csinálják, amit akarnak. Minek őket bántani?

2010. jan. 10. 12:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Bocs én most nem fogom megfogalmazni a saját gondolataimat ide, mert igazából több válasz is lehetséges(meg különben is nem mindenki ugyanazért gyűlöl szívat stb bizonyos csoportokat), de pont most olvasok egy könyvet amiben volt ilyen idézet:

"A másik emberrel általában a világon semmi más bajunk nincs, csak az, hogy ő a másik. Neki is látunk többnyire, hogy ezen változtassunk. Megpróbáljuk saját képünkre formálni, ami már az istennek sem sikerült, de abból azért annyi baj nem származott, mint a ki hasonló kísérleteinkből. Ehhez a művelethez ugyanis éles faragószerszámok kellenek, kegyetlen csonkítások és protézisek. Tudom, hogy lehetetlen, de van egy parancsolat, amelynek betartását nem tartanám utolsó dolognak. Az pedig így hangzana: "Ne állítsd magadat bálványként mások elé, s ne kívánd, hogy előtted hódoljanak!" "

2010. jan. 10. 13:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Felnőtt emberek ilyen és hasonló "kifogásokra" akkor szoktak hivatkozni, amikor más egyéb gondjuk van a másikkal, amit cikis felvállalniuk, túl átlátszó lenne, és ilyenkor le akarják járatni az illetőt, saját maguknak számára is be akarják bizonyítani, hogy jogos az "ellenszenvük".
2010. jan. 10. 13:07
 6/11 anonim ***** válasza:
38%
Homokosok mindig voltak, nem ez a baj. hanem az, hogy ez egy betegség, amit büszkén mutogatnak. Miért nem rendeznek bélrákosok felvonulását, ahol mindenki büszkén mutogathatja a beléről készült ocsmány fotókat transzparenseken? Ezt a homokos betegséget ma divatként fogják fel, és egyszerűen követendő példának tartják, de minimum normálisnak. Én nem tartom annak. Az én fiam 5 évesen ne lásson meztelen tangás férfifenekeket sehol, mert nyilván hatással lesz rá.
2010. jan. 10. 13:13
 7/11 anonim ***** válasza:

Alapvetően az abból ered, hogy az ember társas élőlény, és mint ilyen, csoportokat alkot. A csoport nyilván csak akkor maradhat fenn, ha adott szabályokat alakot, vagyis meghatározza melyik viselkedés elfogadható a csoporton belül és melyik nem. Gond akkor van, ha olyan személy próbál a csoportba belépni, aki nem is kívánja betartani a szabályokat. Tehát pl egy olyan csoport, ami kategórikusan elítésli a homoszexualitást, ellenségesen fog a homoszexuális "szabályszegővel" szemben viselkedni, és kiközösíti. Ez leginkább a gyerekeknél figyelhető meg jól, mivel ők még kevésbé hajlandóak tolerálni a másik kívülálló viselkedést, mitöbb, még a tesi vagy egyéb hibák miatt is könnyen kiközösítik a másikat. Msárészt az ellenkezője is megfigyelhető, legyen valaki akármilyen jelentéktelen tagja a csoportnak, ha olyan személlyel konforntálódik, akit a csoport utál, akkor következetesen védeni fogja a tagot.

Persze az emberi viselkedés a gyakorlatban bonyorultabb, árnyaltabb, tehát pl: megfigyelhetünk szélsőségesebb eseteket is, mikor valaki szándékosan üldöz pl egy homoszexuális embert...

Tehát szíve joga valakienk másnak lenni, de nem szíve joga nyíltan szembeszállni annak csoportnak szabályaival, amibe tartozni akar, vagy elfogadására vágyik. Pontosabban joga van, csak lehetősége nincs, mert ugye, hogy mihez van jogunk, és mit tehetünk meg az két külön dolog! Különben számolnia kell a következményekkel...

2010. jan. 10. 13:30
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Aha, mert ez a "divat", baj, ha ilyen vagy, baj, ha amolyan, baj, ha nő vagy, baj, ha van gyereked, az is baj, ha nincs, az is baj, ha fiatal vagy, meg az is, ha elmúltál 40, baj, ha van autód, baj, ha nincs, ebben a nyavalyás országban semmi nem jó.
2010. jan. 10. 14:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Sajnos ez egy ősi, az állatvilágból örökölt reakció.

Aki más, az idegen, azt nem ismerjük, és félünk attól, amit nem ismerünk.

2010. jan. 10. 14:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyetértek az első válaszolóval.
2010. jan. 10. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!