Mit gondolsz a kövér emberekről?
A kövér testalkat nem, a hízásra való hajlam örökölhető.Akinél vannak kövérek a családban az jobb ha odafigyel a gyerekére tudatos táplálkozással és mozgással kordában lehet tartani.Viszont nem kell hitetlenkedni ha valaki azt mondja hogy betegségtől kövér épp elég ilyen van nem is kell pusztán a betegségtől elhízni elég a gyógyszer hozzá.Én pánikbetegként kaptam föl 20 kilót és amíg szükségem volt a bogyóra csinálhattam amit akartam nem ment le 2-3 kilón kívűl semmi.Csak utána sikerült lefogyni hogy lejöttem a bogyórol.Ott a cukorbetegség anyám ha belegebed se tud lefogyni.Este már nem akar enni semmit de a cukra jelez és nem éri be akármivel ha nincs tápértéke rosszul van.A szénhidrátok fontosak neki.Így csak napközben tud variálni egy határig de ezzel is csak azt éri el hogy nem hízik tovább de nem is fogy.Csak a mozgás marad,amit kopott csontokkal, lumbágóval izületi panaszokkal/ amiket nem kövéren szerzett/ nehéz eset.A pajzsmirigy is elég gáz és többen vannak mint gondoljuk sokan szerintem nem is tudnak a bajukról.És higyjétek el olyan könnyű mondani hogy fogyjál le és hogy lusta vagy
de rohadtul nehéz hozzálátni pláne ha nincs segítség csak a kudarc az elkeseredettség a cseszegetés a sok hatástalan fogyókúra stb...nekem nem kell bemutatni nem volt sétagalopp 20 kilót lenyomni tényleg marha nagy akaraterő kell hozzá ami nincs meg mindenkinél.Lássuk be:emberből vagyunk.A kövéreket nem kell macerálni inkább segíteni nekik.Én nagyon örültem amikor valaki nem a dagit látta bennem hanem a segítség után kutató embert és jótanácsokkal segített.Ezzel többre megy mindenki.Én először az embert nézem valakiben és ha senkit sem károsít a hibája akkor nem szekálom ha már segíteni se tudok neki.
22.06 egyetértünk sok mindenben. Hagyjuk azokat akik cukrosak, vagy gyógyszerektől híztak.
Itt, és a világban a többség nem ilyen...
Ezerszer elmondtam már itt, hogy nincs más alternatíva annak aki egészséges, de kövér, mint az életmódváltás, és a helyes táplálkozás elsajátítása. Ezt leírtam már csala-zsuzsa fogyi tea, koplalás, ilyen fogyó, olyan fogyó, hasrezegtető lóf@sz, és sok-sok-sok más témában.
De a vége mindig az, hogy nem hiszik el, mert lusta sz@rok!!! Egy életen át kövérek lesznek, és egy életen át hinni fognak a csodában, hogy elhatározás és akaraterő nélkül le tudnak fogyni... megvesznek minden sz@rt, aztán mikor megunták kitalálják, hogy ők ilyenek, nekik így jó... ugyan strandra nem járnak, önbizalmuk nulla, de hát ez van...
Semmi negatívat.
A soványság-kultusz ijesztő méreteket ölt, tizenévesen ezt magam is tapasztaltam, amikor a divatos magazinok által agymosott, "ma csak egy joghurtot ettem" és hasonló szövegekkel versengő osztálytársaim 8-10 kiló súlyfelesleg miatt azt éreztették velem - a saját önbizalomproblémáiktól vezérelve! - hogy nem érek semmit, szórakozni se menjek így, kapcsolatról ne is álmodozzak, stb. Amikor rocker lettem, akkor jöttem rá - ébresztettek rá - hogy én egy jó nő vagyok :) Most egy betegség miatt (ne irigykedjetek, inkább visszavenném a kilókat...) lefogytam "ideális" súlyra és többen majdhogynem túl soványnak tartanak.
Szóval ezt csak azért meséltem el, hogy példát hozzak arra: sokan nem is kövérek, akiket környezetük annak tart.
Noha minden tiszteletem azoké, akik hatalmas akaraterővel leadják a túlsúlyt a kinézetük vagy az egészségük érdekében, azokat se ítélem el, akik "le tudnának fogyni, de nem tesznek érte" - egyrészt, nem én vagyok a döntőbíró, hogy eldöntsem, ki tudna lefogyni és ki nem, és nem az a fő élvezetem, hogy mások szidásával leplezzem életem nyomorát - másrészt meg, mindenki szuverén joga eldönteni, mit tart fontosnak. Van egy duci barátnőm, olyan édes, szeretnivaló, életvidám és igenis dögös, szexi :) - még inkább vittem neki csokit, ha mentem hozzá, mert úgy örült neki, mint egy gyerek:) amíg az orvos nem szólt neki, hogy baj lesz - és most le is fogyott 15 kilót.
Mindenkinek a saját dolga, hogy hajlandó-e éhezni/kínozni magát, vagy inkább elfogadja a túlsúlyát és jókat eszik. Undorító dolognak tartom a súlya miatt megbélyegezni valakit, akármi is a túlsúly oka.
29/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!