Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a kövér emberekről?

Mit gondolsz a kövér emberekről?

Figyelt kérdés
2010. jan. 7. 13:35
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
2010. jan. 7. 14:22
 12/37 A kérdező kommentje:
Én is láttam, hogy volt már ilyen kérdés, de házidolgozathoz gyűjtök anyagot, így saját "kérdőívet" kellett indítanom, nem mellesleg pedig még több válaszra vagyok kíváncsi.
2010. jan. 7. 14:35
 13/37 anonim ***** válasza:
98%

Akkor én is irok neked. Én többféle köver embert ismerek:

1. igénytelek csoportja. Mert: izzadnak, sokat esznek, nem adnak magukra, elfolynak a hajtol, nincs igenyuk a jó kinezetre (pl köver valaki, de haspolot vesz fel, 25 éves nő, nem latja a labat a hasatol pfff) és egyfolytaban zabalnak- Oket elitelem és lenézem.

2. igényes de lustak csoportja: esznek jókedvuen, nem sportolnak, de eközben szépen, alakjuknak megfelelöen öltözködnek,tudataban vannak köverseguknek, ezert tesznek erte, h ne tunjenek igenytelennek. Veluk semmi bajom.

3. Igényes, aktiv csoport: köverek és akarnak elleni tenni, sportolnak, fogyoznak. Veluk sincs semmi bajom, söt!

2010. jan. 7. 14:42
 14/37 anonim ***** válasza:
98%
Én 26-27 éves koromig csontsovány voltam.175cm/50kg.Ilyen voltam és kész.Zabáltam eleget,édességfüggő voltam, ettem még éjszaka is, nem sportoltam stb.Az emberek egy része irigyelt, hogy bármit megehetek a másik része csúfolt a csontjaim miatt.Ezért mindig bő és hosszú ruhákban jártam utáltam magam tele voltam kissebrendűségi komplexusokkal és gátlásokkal.Aztán beteg lettem és sokáig gyógyszert szedtem.Emiatt elkezdtem hízni.Feljött 10-15-20 kiló.Szépen lassan alattomosan.Ez mind rám is fért.Na de ezek után mondhatták hogy milyen csinos lettem nem ért semmit mert belül egy gebe csaj "lakott" és akit világ életében a súlyával zrikáltak azt néhéz meggyőzni hogy jól néz ki.Akkor kaptam észbe amikor már 80 kilót nyomtam igaz az igazságosan egységesen oszlott el rajtam így nem volt olyan feltünő de kövér lettem.Amikor már nehezen találtam ruhát és rádöbbentem hogy ez a méret már nagynak számít akkor nekiálltam fogyózni.Azt sem tudtam hogy kell nem értettem hozzá így még fogyózás közben is jöttek a kilók végül 90kg lettem.Aztán ha az ember elkezdi beletanul, tippeket kap valami csak hat akkor már megy.Most 73kg vagyok és még megy lejjebb is.Nem akarok anorexiás külsőt jó nekem a 60-65kg csak menjen le és tartsam meg ez a lényeg.Így kövére is csúfoltak nem tudták mi áll a háttérben és rosszul esett hogy nem vesznek emberszámba holott belül nem változtam de az emberek szemében kevesebb értéket képviseltem.Ebben a szépségorientált világban ha nincs tökéletes alakod akkor le vagy írva.Én megjártam mind két oldalt tudom hogy nem egyszerű ugyhogy nem ítélek el senkit amíg nem tudom mi van a háttérben.Viszont tényleg érdemes elgondolkodni hogy egy amúgy egészséges ember átlagos sullyal miért nem kap észbe és tesz valamit azért hogy megálljon a lejtőn.
2010. jan. 7. 14:46
 15/37 anonim ***** válasza:
83%
Én inkább már azt ítélem el, aki tudja, hogy az élete foroghat kockán, vagy a mozgásképessége, és röhögve tojik bele! Ez már a perverzió csúcsa!
2010. jan. 7. 15:05
 16/37 anonim ***** válasza:
83%

Én sajnálom őket, különösen a gyerekeket. Az a probléma a kövérséggel, hogy megterheli a szívet, mert sokkal nagyobb felületet kell ellátnia, ezért hamarabb kipurcan és az illető korán meghal. És persze elősegíti a cukorbetegség, a magas vérzsírszint kialakulását meg egyéb hátrányai vannak. Nagyon sokan nincsenek tudatában annak, hogy a kövérség nem csak esztétikai probléma és nem csak a mozgásszerveket terheli meg. Úgy hogy ha lehet, én felvilágosítom az érintetteket és próbálom rávenni a fogyásra.

Sokan felmentik itt a kövéreket, hogy betegség következménye. Hát ez az esetek 99 %-ában nem igaz. Az igaz, hogy vannak ezen a téren egyéni különbségek, de csodák nem igen vannak. A kövérség szinte mindig az egyén hibája és felelőssége, és annak a következménye, hogy az illető több kalóriát zabál meg, mint amennyit lead. Ezt egyensúlyba kell hozni. Én jártam Koszovóban, ami egy hozzánk képest tényleg szegényebb ország, és szinte nem láttam kövér embert. Férfit egyet se, és nőt is csak nagyon elvétve. A másik véglet meg Amerika. És Magyarországon ötven-száz éve még nem létezett ez a probléma. Akkor hogy is van ez?

2010. jan. 7. 15:06
 17/37 anonim ***** válasza:
73%
azt meg minek kellett lepontozni,hogy a kövér emberek jobban tudnak nevetni,meg általában jobb kedvűek???talán nem igaz??,Sok kövér barátom van,tehát tapasztalat szerint írtam,mert ezt vettem észre,nemcsak a külsejüket blamáltam mint egyesek,mert talán valaki a jelleműket is észreveszi és nem csak a külsejükön akad fent meg szőrnynűlködik??? Hát köszönöm...sok balf.sz !!!
2010. jan. 7. 15:09
 18/37 anonim válasza:
100%

huh..

Azok akik tenyleg csak lustalkodnak,es esznek egesz nap (evekig),azokkal persze nem ertek en sem egyet.

DE,ha valaki kover,nem epp azt jelenti,hogy nem szeretne sovany lenni,vagy nem TESZ ERTE. Nem annyira konnyu lefogyni ahogy a legtobb ember azt gondolja. A teltebb emberek is tudnak divatosak lenni,es elrejteni a felesleget.

Akarhogyis sok fele ember van. Elkell fogadni a masikat ugy ahogy van,es nem lenezni ha kover v sovany. Ez a kerdes attol is fugg,hogy 'mennyire' itelsz elso latasra,vagyis.. ha meglatsz egy kover embert az utcan,gyorsan azt gondolod magadban,hogy ,hogy nez ki a masik.Na de mindegy.

Az en velemenyem,hogy senki sem tokeletes es a szemelyiseg tobbet er,mint akarmilyen felesleg,+kg.

2010. jan. 7. 15:21
 19/37 anonim ***** válasza:
75%
Amit a vékonyakról! Éppen ugyanolyan emberek, csak nagyobb keresztmetszettel...:)
2010. jan. 7. 15:21
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Aki már annyira kövér, hogy ez egészségügyi problémát okoz azt sajnálom, mivel ez is gyakorlatilag egy betegség (ez az esetek kis része csak). Egyébként nem, ő dolga hogy néz ki. Inkább irigylem azokat akik nem stresszelik magukat azon hogy mit esznek. Akik állandóan azt mondják hogy fogyóznak, de láthatóan nem tesznek semmit, azok kicsit idegesítenek, mert szerintem ez is egyfajta pózolás, önmaguk becsapása. Tudom hogy nem kéne ilyen kritikusnak lennem, de nem nagyon bírom amikor "előadják" magukat az emberek. Döntse el hogy mit akar és csinálja azt.
2010. jan. 7. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!