Mit gondolsz a kövér emberekről?
Akkor én is irok neked. Én többféle köver embert ismerek:
1. igénytelek csoportja. Mert: izzadnak, sokat esznek, nem adnak magukra, elfolynak a hajtol, nincs igenyuk a jó kinezetre (pl köver valaki, de haspolot vesz fel, 25 éves nő, nem latja a labat a hasatol pfff) és egyfolytaban zabalnak- Oket elitelem és lenézem.
2. igényes de lustak csoportja: esznek jókedvuen, nem sportolnak, de eközben szépen, alakjuknak megfelelöen öltözködnek,tudataban vannak köverseguknek, ezert tesznek erte, h ne tunjenek igenytelennek. Veluk semmi bajom.
3. Igényes, aktiv csoport: köverek és akarnak elleni tenni, sportolnak, fogyoznak. Veluk sincs semmi bajom, söt!
Én sajnálom őket, különösen a gyerekeket. Az a probléma a kövérséggel, hogy megterheli a szívet, mert sokkal nagyobb felületet kell ellátnia, ezért hamarabb kipurcan és az illető korán meghal. És persze elősegíti a cukorbetegség, a magas vérzsírszint kialakulását meg egyéb hátrányai vannak. Nagyon sokan nincsenek tudatában annak, hogy a kövérség nem csak esztétikai probléma és nem csak a mozgásszerveket terheli meg. Úgy hogy ha lehet, én felvilágosítom az érintetteket és próbálom rávenni a fogyásra.
Sokan felmentik itt a kövéreket, hogy betegség következménye. Hát ez az esetek 99 %-ában nem igaz. Az igaz, hogy vannak ezen a téren egyéni különbségek, de csodák nem igen vannak. A kövérség szinte mindig az egyén hibája és felelőssége, és annak a következménye, hogy az illető több kalóriát zabál meg, mint amennyit lead. Ezt egyensúlyba kell hozni. Én jártam Koszovóban, ami egy hozzánk képest tényleg szegényebb ország, és szinte nem láttam kövér embert. Férfit egyet se, és nőt is csak nagyon elvétve. A másik véglet meg Amerika. És Magyarországon ötven-száz éve még nem létezett ez a probléma. Akkor hogy is van ez?
huh..
Azok akik tenyleg csak lustalkodnak,es esznek egesz nap (evekig),azokkal persze nem ertek en sem egyet.
DE,ha valaki kover,nem epp azt jelenti,hogy nem szeretne sovany lenni,vagy nem TESZ ERTE. Nem annyira konnyu lefogyni ahogy a legtobb ember azt gondolja. A teltebb emberek is tudnak divatosak lenni,es elrejteni a felesleget.
Akarhogyis sok fele ember van. Elkell fogadni a masikat ugy ahogy van,es nem lenezni ha kover v sovany. Ez a kerdes attol is fugg,hogy 'mennyire' itelsz elso latasra,vagyis.. ha meglatsz egy kover embert az utcan,gyorsan azt gondolod magadban,hogy ,hogy nez ki a masik.Na de mindegy.
Az en velemenyem,hogy senki sem tokeletes es a szemelyiseg tobbet er,mint akarmilyen felesleg,+kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!