Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a kövér emberekről?

Mit gondolsz a kövér emberekről?

Figyelt kérdés
2010. jan. 7. 13:35
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
73%
Ott van persze a szülők felelőssége is kisgyermekkorban, összevissza ehethet minden vackot, aztán úgy felszaporodik a zsírszövete, hogy még az enyhén kevesebb kajára is pánikszerűen raktározással reagál a szervezete. Utána meg már nagyon nehéz dolga lesz...
2010. jan. 7. 15:36
 22/37 anonim ***** válasza:
39%

Ezt az egyik válaszoló írta, zárójelben jelezném a véleményem:

"Valaki lehet kövér, mert beteg (baromság)

lehet gyógyszertől vagy terhesség után (igaz, de le lehet fogyni)

lehet a gének miatt amit örökölt (lehet hízékonyabb genetikailag, de ettől még ugyanúgy lefogyhat)

lehet a túl sok evéstől (ez a 99%)

lehet hogy az illető erős csontozatú (baromság, a csontozat nagyon könnyű... és hascsont, seggcsont, meg tokacsont nincs :) )

Globálisan én azt mondom, hogy sajnáltatják magukat, siránkoznak. Nem veszik a fáradtságot, hogy megtanuljanak táplálkozni, inkább elhiszik a sok csodát amivel áltatják őket a tv-ben, reklámokban, magazinokban... Lusták életmódot váltani.

Egy idő után már maguknak hazudnak, hogy "én így érzem jól magam!" Ja.... aztán mikor strandra kell kimenni, akkor nyakig törölközőbe burkolózik, vagy a többség inkább ki sem megy...

Engem zavar, hogy a kövérség tabu... A dohányzókat le lehet ugatni, hogy ne gyújts rá, ne mérgezd a környezetemet, stb. Egy kövérre aki a 200 kilójával bűzlik a buszon, nem mondhatom, hogy te dagadt disznó fogyjál már le, mert 3 helyet foglalsz.

Nemrég kitalálták, hogy akik extrém sportolnak fizessenek több TB-t...

Én a kövérekkel fizettetnék többet. Évente mindenkinek el kell mennie egy orvosi felmérésre, és aki kórosan elhízott, vagy erős dohányos, netán alkoholista, stb. Az fizessen többet... A kövéreknek 40-50 éves korukra minden bajuk van.

Persze az állam és a gyógyszergyárak, dohánygyárak, gyorskajáldák célja, a minél több kövér... jó sok gyógyszer kell majd nekik, ami jó sok bevétel.... Lehetne ezt még ragozni, de kicsit eltértem a témától :)

A lényeg, én is voltam kövér, fogytam 30 kilót, mert életmódot váltottam. Ezáltal nagyon jól nézek ki, teljesen megváltozott a hozzáállásom a dolgokhoz, több az önbizalmam, és minden szuper... Nekem ennyit megér.

Én is tudom, hogy kerestem a kifogásokat, és megmagyaráztam a nyomoromat.

A csontozatom olyan erős és nehéz, hogy bár már rengeteget leestem 2-3 emelet magasról, még soha nem tört el semmim... Mégis kockás a hasam, és nagyon alacsony a testzsírom.

Iszonyat hízékony vagyok, és rengeteget tudok enni... Ha nem figyelnék magamra, akkor simán leülök egy torta elé, és eszem amíg van... és ez csak a reggeli. Tudok hízni 3-5 kilót egy hét alatt.

Pajzsmirigy alulműködésem is van, szóval az még hízékonyabbá tesz. Erre lehet szedni gyógyszert, és onnantól semmiféle gond nincs vele...

Szóval minden olyan dologgal rendelkezem, amit a kövérek kifogásnak felhoznak... Szülni nem szültem, mert férfi vagyok, de terhesség alatt sem kell zabálni!

A hiba a fejekben van. Nem kifogásokat kell keresni, hanem venni a fáradtságot, és megtanulni táplálkozni. Mennyit kell enni, hányszor, mit. Mik azok a fehérjék, szénhidrátok, zsírok. Milyen fajtáik vannak, egyszerűek, összetettek, telítettek, telítettlenek. Milyen vitaminok és ásványi anyagok léteznek, mi mire való. Mennyi a kalória szükséglet, hányszor kell enni egy nap. Mi az aerob mozgás, az anaerob, hogyan kell gyorsítani az anyagcserét, egyáltalán mi az... Mikor koplal a szervezet, és ennek milyen következményei vannak. Mikor, mivel, és mennyi idő után bont a szervezet zsírt, ehhez hogyan kell étkezni, és miért bontja le előbb az izmokat, ha nem tudjuk mi miért működik???

Ezekre kell megtanulni a válaszokat, és utána bárki lehet kellő akaraterővel sovány, izmos, sportos, egészséges... Hogyan akarnak emberek bárhogy is kinézni, ha nem tudják, hogyan működik az emberi szervezet???

Az emberek legtöbbje még mindig azt hiszi, hogy a felülésektől eltűnik a hasa, hogy a zsírból izmot lehet csinálni, és a koplalás fogyaszt... És még sorolhatnám a kapitlális tudatlanságokat...

Nem sajnálom a kövéreket, sajnálják ők magukat eléggé... le lehet pontozni, lehet keresni a kifogásokat, áltassátok csak magatokat, siránkozzatok, és keressétek egymás társaságát, és zabáljatok jól be együtt, majd erősítsétek egymásban a hitet, hogy ez a nőies, férfias, jól érzitek így magatokat, és nincs is ennél jobb...

Amit itt leírtam, mind saját tapasztalat, tudom, hogy ilyen az ember ha kövér...

Szép napot :)

2010. jan. 7. 16:26
 23/37 anonim ***** válasza:
17%
Utolsóval maximálisan egyetértek.Ráadásul még a helyzetünk is hasonlo,én is lefogytam (igaz nem 30 kilot,kevesebb volt rjatam-de ha ugy folytattam volna lett volna 30)A kedvencem az mikor a genetikára fogják.genetikailag nincsen hájas ember,maximum hizásra hajlamosabb,vagy széle csipőjü,stb. A csontozatot valóbvan a genetika határozza meg,ezért nem tud mindenki lefogyni 50 kilora 170 centisen,de egy egészséges súlyt megfelelő életmóddal (ha szervi ,vagy hormonális probléma okozza azt lehet kezelni!) el lehet érni és meg lehet tartani.Csak könyebb megprobálni bemagyarázni,hogy én jolérezem magam 90 kilosan.Hát ilyen nincsen szerintem.
2010. jan. 7. 16:41
 24/37 anonim ***** válasza:

16.41-nek én vagyok az előtted szóló... Örülök, hogy van még rajtam kívül egy szélmalomharcos :)

A nehéz csontozatról még annyit, hogy egy átlagos férfi csontváz súlya 12, egy női-é 10 kg.... Egy erős csontozatú ember azt jelenti, hogy maximum 20%-kal nehezebb a csontozat az átlagnál... KHMMMMMMMMM :)

Egyébként a csontozat lehet még nehezebb, de ahhoz kőkeményen sportolni kell :) A csontozat folyamatosan terhelve van, akkor a benne lévő kötések erősödnek, nehezebbé válnak... de ez is pár deka, az egész csontvázra nézve...

Na ennyit az erős és nehéz csontozatról...

2010. jan. 7. 16:50
 25/37 anonim ***** válasza:
52%

16:26 - nagyából egyetértek veled, de azért hozzá kell tennem, hogy a betegség NEM BAROMSÁG. Lehet valaki cukorbeteg, vagy hormonális zavara lehet, igaz, ez az esetek kb. 3%-a. Engem ez azért érint érzékenyen, mert nekem az utóbbi van, és én aztán tudom, hogy mindent, de mindent megtehetsz, a hormonális zavar miatt soha nem lehetsz olyan, mint a többiek. Én minden reggelire gyümölcsöt eszek, ebédet mértékkel, vacsorára lazákat. Közben mindenhova gyalog járok, szobabiciklizek, jógázok... de én mindig is kövér leszek.

És azt utálom a legjobban, hogy mindeki ilyen dolgokra fogja, hogy "gének", meg "erős a csontozatom" (nem tudom, a hájat mióta hívják csontozatnak. főleg azon tudok kiakadni, mikor 160 centis, gyenge testalkatú emberek bizonygatják ezt), és a legújabb trend, a "valami nincs rendben a hormonjaimmal". Én ilyenkor már alapból vigyorgom az illetőt, csak az a ciki, hogy nekem meg tényleg ez van, és nem biztos, hogy ezt elhiszik. Biztos azt gondolják, hogy én is csak kifogásként mondom. Ezért nem szeretem a kövér embereket. (Paradox, hogy én is az vagyok, de hát ez van...)

2010. jan. 7. 16:57
 26/37 anonim ***** válasza:
Csak sajnos a végén az lesz az egészből, hogy aki a legjobban szeret enni, annak kell megvonni a legtöbbet magától, vagy "túlkompenzálni" sporttal, azért hogy normális lehessen. Aztán mi lesz vajon a legközpontibb gondolata szerencsétlennek? Ami majd aztán meg a húzd meg-erszd meg ördögi körébe kényszeríti...
2010. jan. 7. 17:00
 27/37 anonim ***** válasza:
92%

Előttem szóló, szinte ugyanezt akartam mondani! És örülök, hogy ezt úgy írtad le, hogy te is voltál kövér, mert így vagy hiteles, hogy nem egy anorexiás írta. Én is voltam kövér (80-85 kg/nő). Most szülés után megint kövér vagyok, de fogyok folyamatosan. Le lehet fogyni csak akarat kell hozzá. Ha nem is leszel vékony, akkor is tudsz fogyni. Mindenki tud, ha erőt vesz magán és megtanulja, hogy hogyan kell fogyni, mert ez nem egyértelmű sokaknak. A többi csak kifogás. Van, akinek valóban nehezebben megy a fogyás (nekem is), de ettől még lehet fogyni, csak lassabban. Lehet, hogy beletelik 1-2 évbe, de hát a 30-40 kg súlyfelesleget sem 1 hónap alatt szedte fel az ember, szóval ezt el kell fogadni. A kövérek mindig kifogásokat keresnek. Tudom jól, nekem is mindig volt elég kifogásom (nekem az volt, hogy kiskoromtól kövér vagyok, ebbe "születtem", soha senki nem mondta, hogy ez így nem oké - de ettől még nem változott semmi). Sokszor lefogytam elég sokat, aztán sajnáltattam magam, hogy sanyargatnom kell magam a diétával, más meg kétpofára tömi a fánkot és 40 kiló. Igen, van ilyen, de semmit sem tudok tenni, én nem tudok olyan lenni. Tehát a kövér embernek arra kell rájönnie, hogy csak azzal tud "gazdálkodni", ami megadatott neki. Ha egyszer nem nagyon előnyös adottságokkal áldotta meg az élet, akkor is tud tenni valamit. Egyébként én már nem irigylem azokat az embereket, akik nem tudnak hízni vagy csak nagyon nehezen. A többségük beteg vagy nagyon könnyen az lesz meg nagy részük kihasználja, hogy mindent ehet súly szempontjából és önti magába a szemét kaját nem figyelvén arra, hogy attól, hogy nem hízik ő el, míg az a rengeteg szemét, amit bevisz a testébe, ott van és neki ugyanúgy káros. Rengeteg olyan embert ismerek, aki iszonyat sovány, de nem bírja megállni, hogy ne zabáljon össze minden hülyeséget és beteg, mert ugye ők nem tanultak mértéket tartani. Hát én már nem irigylem őket. Meg van itt mindenkinek a saját problémája. Aki nem kövér, az más problémával küzd. Szóval el kell felejteni a keserűséget, irigységet a soványakkal szemben. Arra is rájöttem, hogy sok ember azért vékony, mert fogyózik egy életen át max. nem mondja. Valamilyen szinten minden egyes ember eljut az élete során egy olyan szintre, amikor tudatosan foglalkoznia kell a testével, táplálkozásával. Szóval jobb előbb, mint később, mert egy bizonyos kor után már rohamosan jönnek fel a kilók és ha valaki nem tudja, hogy mit ehet, mit nem és hogyan is kell helyesen életmódot váltani, akkor elveszett ember. Amíg nem értettem ehhez, én is így voltam. 80 kg voltam és kezdtem halálra koplaltatni magam, de nem értettem, hogy miért hízok ahelyett, hogy fogynék. Szóval muszáj megtanulni, hogy hogy működik a szervezet ahhoz, hogy tudjunk fogyni. És valójában az életmódváltásnál nem kell koplalni, mert bőven lehet enni, csak az nem mindegy, hogy mit eszünk. És ne féljetek, kövér társaim, nemcsak zöldségen és gyümölcsön kell élni egy életen keresztül, az nem is lenne egészséges. Nagyon sok kaját el lehet készíteni "fogyis" formában. Nagyon sokat számít kalória szempontjából, hogy csirkét vagy disznóhúst használsz vagy édesítőt a cukor helyett. A kis dolgok a legfontosabbak, mert azokon bukik el a kövér ember, amikor azt mondja, hogy "de hát ez az apróság nem számít".

Én tehát azt gondolom, hogy a kövérek tudnának fogyni. Ha nem is az ideális súlyukra, de valamennyit mindegyikük tudna, de kifogásokat keresnek, megsértődnek, ha valaki megmondja nekik az igazat (én is így voltam, most is bánt, ha valaki beszól, de tudom, hogy ez nem rossz indulat). Azáltal, hogy a kövérség tabu, nagyon sok ember tovább hízik. Nekem soha sem mondták meg gyerekként, hogy mit nem tanácsos enni, tömtek a szüleim csokival, sütivel, sportra sem bíztattak. Tabu volt a kövérség, mintha az lenne az ideális. Mivel ilyen nulla tudással indultam az egészséges életmódot illetően, sokkal nehezebb volt fogynom. Bármennyire is fáj a kövér embereknek, muszáj lenne, hogy nyíltan ki lehessen mondani, hogy kövér és ez nem jó. Ez lenne az érdeke. Valószínűleg ez azért nem működik, amit írt is előttem a hozzászóló: rengeteg pénz van a kövérek lefogyasztásában. Direkt olyan szereket próbálnak eladni, amik addig használnak, amíg szedik őket, aztán egyből visszahíznak. Tisztázzuk: a kövérség nagyon sok szempontból rossz. Nőként mondom, hogy a párválasztás sokkal nehezebb, egészségügyi problémák is idővel jelentkeznek. A kövérek ráadásul sokkal idősebbnek néznek ki a tényleges koruknál (ahogy a csontsoványak is). Remélem, hogy olvassa ezeket a sorokat pár kövér ember és elgondolkodik, hogy amiket írtam, az náluk is pont így van/volt és belátják, hogy muszáj valamit tenni. Ne tűzzetek ki irreális célokat, a kulcs az életmódváltásban rejlik.

Bocsánat, hogy ezt ide írtam, tudom, hogy nem minden rész tartozik a tárgyhoz, de szerettem volna bíztatni a kövéreket, hogy van kiút.

2010. jan. 7. 17:10
 28/37 anonim ***** válasza:
16:26-os hozzászóló kommentjére gondoltam, akkor még ő volt az utolsó hozzászóló. Nagyon jókat mondott. Az igazságot.
2010. jan. 7. 17:12
 29/37 anonim ***** válasza:
92%

16.57 Igazad van elnézést kérek, kicsit elkapattam magam azzal, hogy baromság a betegség.

De ahogy te is írtad, ez elenyésző hányad.

Ráadásul a cukorbetegeknél is a legtöbbször a kajálás, és az elcseszett életmód miatt alakul ki, és ők a kövérek!!! Nekem van több cukros barátom akik így születtek, vagy nagyon korán alakult ki, ők egyáltalán nem kövérek...

Hormonoknál is a legnagyobb hányad a pajzsmirigy gond. Na nekem is ez van, 1-2 év alatt beállítottuk a gyógyszert, és kész... Ha agyalapi, vagy más gond van az persze nehezebb, esetleg műteni sem lehet... Na de őszintén ez hány embert érint???? Ugye a túlsúlyos magyar népesség (5milllió ember) max 0,5-1%-át...

2010. jan. 7. 17:15
 30/37 anonim ***** válasza:
17.10 én vagyok 16.26. Üdv a klubban :)
2010. jan. 7. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!