Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha te dönthetnél róla, engedél...

Ha te dönthetnél róla, engedélyeznéd meleg pároknak a házasságot, illetve hogy gyereket fogadhassanak örökbe? Érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés

Tegnap a baráti társaságomban került elő ez a téma, és meglepődtem, hogy az amúgy nyitott, felvilágosult és értelmiségi (fiú)barátaim mennyire elutasítóak és vaskalaposak ezzel kapcsolatban. Kialakult egy vita, és semmilyen elfogadható észérvet nem tudtak felhozni a dolog ellen, csak azt hajtogatták, hogy "mert ez nem természetes".

Ti mit gondoltok erről? Engednétek? Nemet is írjatok légyszi.

2014. júl. 4. 11:05
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Én engedélyezek mindent nekik, semmi gond.

Egyetlen egy problémám van, ne a lakásom előtt vonuljanak mindig, mert a rendőri hajcihőt nem szeretem. Illetve más országokban az ilyen esemény lezajlik nem feltűnő rendőri készenlét nélkül is, csak kis elmaradott hazánkban kell a balhé minden egyes évben :) Menjetek nyaralni inákbb :)

2014. júl. 5. 05:16
 32/39 anonim ***** válasza:
31-es, nem a melegek miatt vannak rendőrök :) nem szoktuk magunkat megdobálni, megverni. A neonácik miatt kell sok rendőr.
2014. júl. 5. 11:37
 33/39 anonim ***** válasza:
0%
Felháborító, hogy ennyien engednék a házasságot. Én személy szerint sörétet küldenék az összes homokos fejébe, amit művelnek azt már divatból csinálják,mert nem hiszem el, hogy ennyi beteg ember létezzen a Földön.Ezt hozta a modern élet???? És ne magyarázzon nekem senki azzal, hogy egy így teljesen természetes, mert nem az!!! Az ember léte ezen a Földön ugyanaz, mint az állatoké, miszerint a génjeit kell továbbörökíteni. 2 homokos hogy örökíti a génjeit tovább? Csak gondoljatok bele, hogy ez mennyire természetes: tegyük fel, hogy a világon az ÖSSZES ember homoszexuális, és leszbikus. Eltelik 1-2 generáció, és hol az utánpótlás?? Kihalna az emberiség, mert ugyebár 2 azonos nem nem képes gyereket csinálni. És most biztos az lesz hogy milyen maradi vagyok, meg olvastam egyik hozzászólótól, hogy Magyarország 1000 évvel visszamaradott, de érdekes, hogy a normális embereknek az egyik életcélja, hogy gyereket csináljanak, és felneveljék a SAJÁT GYEREKÜKET, nem másét, hanem csakis a SAJÁTJUKAT. Örülök neki hogy ilyen országban élek, ahol elítélik a homoszexualitást, és remélem, hogy ez így is fog maradni!!!
2014. júl. 5. 18:47
 34/39 anonim ***** válasza:
Kedvesnek éppen nem mondható utolsó hozzászóló! Ha már ilyen nyiltan alázod meg a melegeket, és "fejel lőnéd mindet"? Hát apád fas*a!!!! Én meg bezáratnálak egy alapos pszichiátriai kényszergyógykezelésre. Közlem azzal a homofób, kőkorszaki agyaddal, hogy NEKÜNK pontosan ugyanolyan jogaink vannak, mint a te hül*e fajtádnak!! Neked SEMMI jogod nincsen megtagadni, a jogainkat, illetve amúgy senkinek sem. Ezeket szabályozni lehet csak. Reméled ilyen is marad a helyzet itthon?? Én meg remélem, hogy nem, és sok felvilágosult gondolkodó lesz, majd akik nagy erőfeszítéssel harcolnak értünk, hogy végre valahára megkapjuk azokat a dolgokat, amiket te már azzal, hogy kibujtál anyádbol megkaptál, tőllünk meg saját hibánkon kívül elveszik. Remélem Magyarország élére olyan értelmiség is kerül majd aki az "egyenlőséget" VALÓS értelmében értelmezi és tesz rólla, hogy érvényesüljön.
2014. júl. 5. 20:04
 35/39 anonim ***** válasza:
0%
Mellesleg megjegyzem, hogyha apád is egy másik férfi f @szát s zopkodta volna te sem lennél a világon h ülyegyerek... Anyádéknak kéne elolvasni amit írtál amiben a "h ülye fajtánkat" azaz a heterókat szidod, ezzel őket a saját szüleidet is általánosítod. Sajnálom a szüleidet, meg az összes szülőt, akik abban reménykedtek, hogy normális gyerekük lesz, aztán összehoztak egy ilyen genetikai selejtet... kukába veletek!!
2014. júl. 5. 20:58
 36/39 anonim ***** válasza:

Tudod az a nagy büdös helyzet, hogy a szüleim, sőt az egész családom tudja, hogy meleg vagyok!! És képzeld el, hogy ők így szeretnek ahogy vagyok, mellesleg, édesanyám mindig mellettem áll és támogat, nem elítél és szid, mint egyesek! Ő a multkor is a szomszédot aki a melegeket szidta, megmondta neki, hogy ne merészeljen mégegyszer ilyeneket mondani, mert a fia is meleg és őt nem zavarja. Tudják, hogy haragszom, és utálom azokat a heterokat akik olyanok, mint te!! És képzeld csak el, ők (snyukám és apukám is) ugyanígy vannak vele, mert ők a 21. században élnek szemben veled!!

Amugy ha neked lenne egy gyereked, akiről kiderül, hogy meleg, őt is fejen lőnéd??? Vagy addig vernéd amíg mozog?? Hát ha igen, akkor cseppnyi szeretet és emberség nincs benned még a saját kölköd iránt sem!!

2014. júl. 5. 22:19
 37/39 anonim ***** válasza:
Tudod, anyám, ahogy elmondta nekem, már akkor látta hogy én más vagyok, mint a többi, amikor elkeztem játszani, beszélni :D Nem tudom, hogy hogyan, ő állítása szerint már maga az érzés a születésemkor is ott volt benne, hogy valami nem lesz megszokott :D Bár szerintem ez tulzás...De a lényeg ahogy megmondta hogy sose, még amikor 6 éves koromba rájött hogy meleg leszek, vagy vagyok, akkor sem jutott eszébe, hogy intézetbe adjon, mert akkor is az ő gyereke vagyok!! Tudod egy igazi anya, apa a saját gyerekét akármien is (meleg, tartósbeteg, lebénult, fogyatékos...stb.) akkor is szereti és védi, nem eldobja. Nem tudom, van-e, vagy lesz-e kölköd de kívánom hogy éld át mindezt, és amien felfogással vagy a melegekről, szívemből kívánom, hogy meleg gyerekd legyen és hátha akkor benő a fejed lágya, és a saját véred fogja megbékíteni a felfogásodat.
2014. júl. 5. 22:26
 38/39 david_mc98 válasza:

Házasság, a szememben, csak 1 papír, de én az a papír nélkül is tudni fogom, h szeretem azt akivel vagyok, amúgy nézzetek már szét a világba, egy meleg házasság se bomlott fel at utóbbi 4 évbe, miközbe vagy többszáz millió heteróházassáh bomlott fel, mint pl az én szüleimé, 20 év után

Nem tagadom, meleg vagyok, de minden álmon, h legyen egy kis fiam, akit felnevelhetek.

Nem melegnek akarom nevelni, én se tehetek arrol, h ez a nemi orientációm,

Én nem akarok házasodni, nem is fogok, max 2 gyűrű.

2014. júl. 5. 23:52
 39/39 anonim ***** válasza:

Érvek a házasság mellett:

- jogi egyenlőség megvalósítása

- senkinek a világon nem árt.

Érvek az örökbefogadás mellett:

- árvaházban felnőni általában fos.

- a szeretet és gondoskodás nemtől független.

- senkinek az égvilágon nem árt.

Bármilyen érv, amit egy homofób felhoz, azt le lehet bontani.

1. Férfi-nő családmodell? Akkor az egyedülálló szülőknek is menjenek a fenébe.

2. Házasság szentsége? A házasság nem a tiéd, és nem te mondod meg, hogy mit szabad vele csinálni.

3. Nem tudnak szaporodni? A meddő nők és impotens férfiak menjenek a fenébe.

4. Nem természetes? Kapcsold ki a számítógéped, és menj vissza a szavannára. A "természetes" jelző semmit nem jelent.

5. Demográfiai veszélyek? A születő gyerekek száma semmiben sem függ két meleg ember egymáshoz való jogi helyzetétől.

6. B*zilobbi? Kérlek, ha a gyereked az ún. b*zilobbitól meleg lesz, neki anélkül is lennének hajlamai.

2014. júl. 15. 00:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!