Ha te dönthetnél róla, engedélyeznéd meleg pároknak a házasságot, illetve hogy gyereket fogadhassanak örökbe? Érvek, ellenérvek?
Tegnap a baráti társaságomban került elő ez a téma, és meglepődtem, hogy az amúgy nyitott, felvilágosult és értelmiségi (fiú)barátaim mennyire elutasítóak és vaskalaposak ezzel kapcsolatban. Kialakult egy vita, és semmilyen elfogadható észérvet nem tudtak felhozni a dolog ellen, csak azt hajtogatták, hogy "mert ez nem természetes".
Ti mit gondoltok erről? Engednétek? Nemet is írjatok légyszi.
szavazz le mert lusta vagy visszaolvasni :)
főleg, hogy 1:1-ben feltetted ezt a kérdést pár napja :)
Házasságot igen. Örökbefogadást nem. Szerintem a kisgyereknek az ideális körülményeket kell megteremteni. Tudom, hogy egyébként sem minden gyerek ideális körülmények közé érkezik. De ha van lehetőség meghatározni, örökbefogadásnál pedig ugye van, akkor legyen minél ideálisabb a környezet. Nem hiszem, hogy egy meleg pár úgy tudna nevelni egy gyereket, hogy ne legyen az a gyereknek hátrányos, pl. suliban bántanák.
Egyébként van néhány meleg ismerősöm, kedvesek, aranyosak, de nem a komoly kapcsolat jellemző rájuk, nagyon csapodár életet élnek. Én sem tartom természetesen azt, hogy azonos neműek együtt vannak. De nem ítélem el őket, nem tehetnek róla.
Nő
amíg nincs bizonyítva hogy a gyerek személyiségfejlődésében nem okoz károkat, gyereket semmiképp nem engednék
a házassággal járó jogokat nem ismerem, csak hogy vagyoni közösség, így arról nem nyilatkoznék
A hazassag joga elottuk is nyitva all, de egymassal a fogalom termeszetebol fakadoan nem tudnak.
Ez olyan mint hogy pl orokbefogadni nem tudok nalam husz evvel idosebb embert.
Vagy hogy nem tudok reggelizni este hatkor, mert hiaba hivom annak, az attol meg vacsora lesz.
Igen.
Házasság: Mindenhol hallani a közhelyet, hogy az csak egy darab papír. Akkor meg miért ne engedném. Bankszámlát is nyithatnak, vehetnek együtt lakás, miért ne házasodhatnának, miközben sokkal felelősebb döntések is születhetnek. Ha nekik fontos, hogy az összetartozásukat házassággal pecsételjék meg, akkor ugyan annyi joguk van hozzá, mint annak a férfinek, aki agyonveri a feleségét, vagy annak a nőnek aki megkéseli a férjét.
Örökbefogadás: Nem lehet mindenki örökbefogadó szülő. Megvizsgálják a családi hátteret, anyagi helyzetet, pszichésen fel tudják-e dolgozni. Ha ezen átmegy a pár, akkor miért ne. Jobb helye van a gyereknek egy szerető (ámbár "fura") családban, mint intézetben. Sokan hozzák fel, hogy a gyerek így nem kapja meg a férfi és a női mintát. Ha az apuka/anyuka lelép és a gyerek soha többet nem látja, akkor kérdem én, hol a másik minta. Nagymama, nagypapa mindenhol van, így közvetve onnan is tanulhat a gyerek.
Az meg egy hülyeség, amivel még jönnek, hogy a szexuális kapcsolatuk miatt a gyerek deviáns lesz. Hány olyan "normális" család van, ahol anya-apa furcsa szexuális hóbortoknak hódol, ne adj isten szvingerek és a gyereknek halvány sejtelme nincs erről. A nemi élet a hálószobában zajlik, amit senki nem a gyerek előtt végez.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!