Ha te dönthetnél róla, engedélyeznéd meleg pároknak a házasságot, illetve hogy gyereket fogadhassanak örökbe? Érvek, ellenérvek?
Tegnap a baráti társaságomban került elő ez a téma, és meglepődtem, hogy az amúgy nyitott, felvilágosult és értelmiségi (fiú)barátaim mennyire elutasítóak és vaskalaposak ezzel kapcsolatban. Kialakult egy vita, és semmilyen elfogadható észérvet nem tudtak felhozni a dolog ellen, csak azt hajtogatták, hogy "mert ez nem természetes".
Ti mit gondoltok erről? Engednétek? Nemet is írjatok légyszi.
"Igen, engedélyezném, mert szívesebben nőttem volna fel úgy, hogy két kedves, szelíd, szeretetteljes "apám/anyám" van,"
Mert aki meleg, az biztosan szelíd és szeretetteljes?
Ha ugyanolyanok, mint a heterok, akkor közöttük is van pszichopata, agresszív és mindenféle ember :)
Házasságot nem, viszont kitalálhatnának valami hasonló dolgot, ami nagyrészt ugyanazokat a jogokat adja. A házasságot, mint ami két ellentétes nemű között köttetik, nem.
Gyereket viszont soha nem engednék nekik. Sem béranyától, sem örökbefogadással. Lehet jönni, hogy semmilyen hatással nem lesznek a gyerekre (amit kétlek, de jó, legyen így), meg hogy a homoszexualitás mennyire természetes (kétlem, de oké, legyen így), ennek ellenére mégsem tartom - nem, nem "normálisnak", hanem - követendő példának, vagy egy olyan útnak, amit annyira támogatni kéne.
Demográfiai szempontból pedig mindenképpen mínusz, ami főleg Magyarországon nem túl kedvező.
/Van meleg barátom, tökéletesen elégedett azzal ha csak elfogadják és nem bántják/.
"a heteropártiakat a b*zis kérdéseknél mindig lepontozzák
ez is őket jellemzi..mindent vehemesen reagálnak le.."
Én heteroként pontozlak le. Amúgy nekem is van problémám a másság elfogadásával, a hülyéket, mint "másokat" nagyon nehezen tolerálom, ezért nekem is van még min dolgoznom magamban. Amúgy igen, mindkettőt engedélyezném, mert semmivel sem másabb, jobb vagy rosszabb emberek, mint azok, akiknek engedélyezve van. Azonos feltételekkel, mint bárki másnak, engedélyezném.
20-as,
Melegek kozt is van alkoholista, drogos, serult elmeju.
hát az eldobott gyerekek mindig is nehéz sorsúak lesznek, nem védi, képviseli őket senki
láttam kórházban újszülöttet akit otthagytak, mindenkit karba vett anyukája, csak őt nem
ezt egy homárpár sem tudja pótolni
Az ilyen kérdések alatt a következő zajlik:
1. Homofób, jobber, náci "keresztény" emberek okádnak epét, hogy beteg, aberrált, nem természetes, stb.
Szokásos demagóg marhaságok.
2. Kb. két ember aki normálisan, emberségesen áll a dologhoz.
Az senkit sem érdekel, hogy más országokban már rég van ilyen és működik.
De kit érdekel? Magyarország mindig jobban tudja, igaz, hogy ezer évvel van lemaradva. Nem számít, akkor sem csináljuk azt ami máshol működik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!