Miért lett Hogwarts-ból Roxfort, és Tom Riddle-ből Tom Denem magyar fordításban?
Minden filmet eredeti nyelven nézek igen, felirattal, könyvet nyilván nem tudok mindent eredeti nyelven olvasni.
Alan Rickman (Snape professzor) játéka pl zseniális, ahogy kb. mindenkié, a szinkronnal meg jól arcon köpték az egészet. Engem igenis zavar, amikor egy ilyen kaliberű filmben a színész kihozza magából a legtöbbet, aztán a magyar szinkronszínészek meg összecsapják, lelketlenül alámondják.
A Hangover 3-ban a legviccesebb beszólásokat simán megcsinálták magyarul úgy, hogy egyáltalán ne legyen vicces.
Lehet a Gyűrűk Urát is újra kéne néznem, az egyet végigszenvedtem magyarul, de élvezhetetlen.
Vagy a Doctor Who, a magyar szinkrontól lekaparom az arcomat.
Miért pont ezek? Ő itt vannak olyan országok, hogy Ausztria, Németország stb...lehet, hogy ott németül beszélnek.
Az angol meg egyértelműen az első világnyelv, Kína pedig szintén jelentős gazdaság.
De ezeken kívül is persze bármit, minél több nyelvet tud valaki annál jobb.
Nálunk katasztrófa volt az első nyelv oktatása is, a második meg...hát azt az órát bárki tarthatta volna.
És most érzem a hátrányát...
"Engem igenis zavar, amikor egy ilyen kaliberű filmben a színész kihozza magából a legtöbbet, aztán a magyar szinkronszínészek meg összecsapják, lelketlenül alámondják."
Ez óriási baromság!
A magyar szinkronok legendásan jók, sok filmél jobbak, mint az eredeti nyelv.
Ráadásul hidd el, személyesen is ismerek onnan több magyar hangot (sőt még én magam is voltam a válogatáson még az első résznél).
Neked fogalmad sincs arról, hogy ez mekkora munka, mennyi gyakorlatot és szakértelmet igényel.
Egy szinkron nem annyiból áll, hogy berángatnak az utcáról embereket és kész is...
Hidd el, nem lett csak úgy összecsapva az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!