Mit gondoltok a black metalról, a black metalosokról?
Már mindenféle stílust végigkérdeztetek ma, ez pedig egy elég különös szubkultúra, kíváncsi vagyok, mit gondol róla az átlag idetévedő emberke. Remélem, érdekes vélemények fognak születni.
http://www.youtube.com/watch?v=TEVodXzNmPM < ha lenne olyan, aki még sosem találkozott ilyen zenével, itt művelődhet
(A tisztelt blekkes urak pedig remélhetőleg nem akarnak megölni, mert ilyen helyekre linkelgetem a zenéiket :D)
"ez fordítva is igaz, hogy ő sem lesz ettől több nálam" - ez tény. De szerintem mindenkinek joga van akkora "hülyeséget" csinálni, amekkorát akar, amíg nem árt másoknak.
És az, ha valakinek fontos a külső, nem zárja ki, hogy a belső is fontos legyen számára. :)
Amúgy meg nem hiszem, hogy a metalos illetve a magam példájából kiindulva a goth öltözködés az átlagosnál többe kerül. (a divatosról meg ne is beszéljünk) Nem mindenki a darkshopból vagy külföldről rendeli a ruháit, ékszereit.
"A többit kimondva és leírva még ti is szégyellitek?"
Fent írtam, hogy nyugodtan beszélgess el olyannal, aki benne van a témában, tehát bukott a felvetésed. Csak egy ilyen általánosan mindenki által látogatott helyen hadd ne reklámozzam már. Találkoztál te már antiszociális, vagy teljesen emberellenes "vallással"? Azok szerinted kibeszélnék a dolgaikat egy ilyen fórumon? Az általad írt ideológiák és vallások nyitottak, ez meg nem. Nem fogok neked magyarázkodni. Aki nem érti, soha nem is fogja, akárhány "szociológiai tanulmányt" is olvas el róla. Pont az a célunk, hogy minél kevesebben legyünk. Pont.
"Fent írtam, hogy nyugodtan beszélgess el olyannal, aki benne van a témában, tehát bukott a felvetésed."
Lehet, hogy nem állja meg a helyét, de hát ennyi infóból ennyit lehet kihozni. Annyira azért nem kellene másokkal lenéző lenni.
"Csak egy ilyen általánosan mindenki által látogatott helyen hadd ne reklámozzam már."
Nem reklámozásról van szó.
"Találkoztál te már antiszociális, vagy teljesen emberellenes "vallással"? Azok szerinted kibeszélnék a dolgaikat egy ilyen fórumon?"
Értem, tehát, ha jól értem, akkor teljesen emberellenesek, antiszociálisak vagytok.
"Nem fogok neked magyarázkodni."
Nem is kell, csak kíváncsi voltam, hogy mit takar a black metal ideológiája. Aztán választ nem kaptam, csak mindenféle undergroundságra és titokra hivatkozva. Meg hogy beszéljek személyesen. Nem tudok elképzelni olyan dolgot, amit ne lehetne mondjuk itt elmondani (ipari és nemzetbiztonsági titkokat leszámítva). Zavar, hogy elolvassa az a pár száz ember? De ha nem mondjátok, nem mondjátok, annyira nem izgat.
"Pont az a célunk, hogy minél kevesebben legyünk."
Szerintem ha akarnátok, sem lennétek sokan. :) Szóval nem piszkálásból írtam, amit írtam, csak kíváncsi voltam. De persze én soha nem érthetem meg, mert hülye vagyok, Ti meg valami titkos, hiperintelligens csoportosulás.
Én kb. mindkét oldalt meg tudom érteni, az underground blackerek tényleg ilyenek, bár az én blacker barátaim többsége kevésbé rigorózus elveket vall. Az underground blackerek nem akarják, hogy felhíguljon, elanyagiasodjon, a szubkultúrán belül is "populárissá" váljon, horrobile dictu, más műfajokkal keveredjen a stílus. A radikálisabb képviselők nagyon haragszanak azokra a bm zenekarokra, akiknek, ha már belefektettek munkát, időt, pénzt, stb. nem az a céljuk, hogy az együttes tagjait is beleértve 10 fő legyen jelen a koncerten. Egyesek még lejárató hadjáratot is képesek folytatni az általuk méltatlannak, nem trúnak ítélt bm zenekarok ellen, ami az érintettek részére k.rva jó ingyenreklám :D Úgy látom, a színtéren belül is sok a belső ellentét, több, mint bármely más általam valamennyire ismert színtéren, és éppen azok között, akik ennyire szigorúan a hitelesség és az underground szempontjából közelítik meg. Sok köztük a magányos figura, aki még bulizni sem jár el, és csak kevesekkel érintkezik. Először én is furcsának találtam mindezt, de aztán belegondoltam, az ő dolguk.
a goth válaszadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!