Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a black metalról...

Mit gondoltok a black metalról, a black metalosokról?

Figyelt kérdés

Már mindenféle stílust végigkérdeztetek ma, ez pedig egy elég különös szubkultúra, kíváncsi vagyok, mit gondol róla az átlag idetévedő emberke. Remélem, érdekes vélemények fognak születni.

http://www.youtube.com/watch?v=TEVodXzNmPM < ha lenne olyan, aki még sosem találkozott ilyen zenével, itt művelődhet

(A tisztelt blekkes urak pedig remélhetőleg nem akarnak megölni, mert ilyen helyekre linkelgetem a zenéiket :D)

2009. dec. 28. 21:02
1 2 3 4
 11/35 Srapnel ***** válasza:
62%

Félreértés ne essék, a zenével nincs baj, inkább az értelmetlen sminkelés, direkt ocsmánykodás, hörgés, kecskefej, vér, egyebek. Attól számomra már nem lesz kemény egy zene, hogy püfölik a dobot, ordítanak, darálnak a gitáron és külsőségekben keménykednek, meg durvulnak. Az már túl direkt. Mert akkor azt mondom, hogy a gyorsvonat, meg a hidegsajtoló gép durvább: hangos, erős, fémes és fú, mindent szétnyom. Kicsit talán olyan az egész, hogy nem intelligensen lázadnak, hanem felületesen. Az egész tematika meg egy mesevilág. A valóság durvább, de nem fekete és fehér. Pont emiatt. Nem tudom jobban elmondani.

Ez nem jelenti azt, hogy a black metalosokkal, vagy a black metallal bajom van, sőt. Inkább ők legyenek, mint a diszkósok, meg a rapperek. Vagy nem. Legyen mindenki. A zene mindenkié. De a black metal olyan, mint amikor túlsózod az ételt, a rejtett ízek kevésbé jönnek elő és csak sót érzel. Ezzel a stílussal nem lehet mindent előadni, minden témát és minden érzést, mert a stílus korlátoz. A kannás bortól is jól be lehet rúgni, ha az a cél, de egy jó évjárat, szép bora teljesen más. A kannásból a harmónia, a teltség, az elegancia, a mélység hiányzik.

Ízlésen meg nem vitatkozunk, ezért szigorúan szubjektív érzéseket írtam le, válaszolva a kérdésre. No offense. Respect.

Egy ex-mindenféle metalos.

2010. jan. 4. 16:10
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmi gondom velük meg a zenéjükkel, DE - sok szubkultúrához hasonlóan - egy nagyon nagy gond van velük: a többi szubot megvetik, lenézik nyíltan, minden mást elvetnek...szerintem ezért nem jó egy csoporthoz tartozni, mert akkor már mást nem tudsz annyira befogadni. Nevetségesnek tartom, hogy csak azért, mert valaki x műfajú zenét hallgat, más műfajokat teljesen leszól, amikor meg az ő zenéjéről mond valaki véleményt, megharagszik. Gyerekes dolog és szubok nagy része ezt csinálja.
2010. jan. 4. 16:33
 13/35 anonim ***** válasza:
csak régen halgattam,utána áttértem a punkzenére,nincs bajom vele,bár nekem ez túl sötét..viszont a legjobb cimboráim blackesek,darkok és gothok..
2010. jan. 5. 00:37
 14/35 anonim ***** válasza:
81%
Az igazi black metal nem az értelmetlen majomkodásról szól, mint amilyen videót a tisztelt kérdező is belinket. Ezeket nem csoda, ha szánalmasnak tartják. A pentagram pólós plázás hülyegyerekekről meg inkább ne is ejtsünk szót...A black metal az undergroundba való, felesleges majomkodások nélkül. Nincs reklámozás, nincs barátkozás az untermenschekkel, sem egymás seggének nyalása. Így pedig aligha lehet az átlagembereknek kialakult véleménye róla. Ez nem csak zene.
2010. jan. 8. 12:37
 15/35 anonim ***** válasza:
71%

Igazat adok az előttem szólónak! A black metal nem a ,,Dimmu Burger"-nél kezdődik és nem is a Tesstimony-nál ér véget! A black metal egy életérzés. És ha valaki a black metalt nem érzi át, csak mondjuk tetszik neki a zene, akkor az nem is tud róla véleményt nyilvánítani! Ha nem érzed át, nem is ismered!

Hail!

2010. jan. 22. 15:12
 16/35 Srapnel ***** válasza:
Mi is ez az életérzés pontosan? Miből áll?
2010. jan. 23. 11:24
 17/35 anonim ***** válasza:
66%

Ez az egész egy vicc, amikor egy zenét életérzésse avanzsálnak!

Tényleg, milyen életérzés? Hagyjátok inkább abba az egész b*romságot! Egy zenei műfaj nem életérzés, még akkor sem ha összeöltözöl a többiekkel és sokan! A zene, a kocnert az szórakozás, semmi több! Eddig egy zenekar sem csinált puccsot, vagy bármit, ami változtatott volna a dolgok lényegén.

Nemzetiszocializmus? Ez valóban életérzés! Ideológia!

Pognáyság? Úgyszintén.

Mizantrópia? Ez is életérzés.

Csak ezek a dolgok nem zenéhez kötöttek! Attól hogy Wagnert hallgatok még lehet pogány, és mizantróp is! Hitlerék sem black metálon nőttek fel.

Az untermenscheket meg gyűlölheted úgy is, hogy nem öltözöl mindenféle maskarába. Ki lehet próbálni! Nem fognak lehullani a csillagok.....

2010. jan. 23. 11:37
 18/35 anonim ***** válasza:
44%

Kénytelen vagyok egyet nem értésemet kifejezni:

- a black metal vagy (ami hozzám közelebb áll) a goth igenis kifejez olyan érzéseket, és/vagy előtérbe helyez olyan dolgokat, amiket a populáris kultúrában, mainstreamben nem találunk meg. Ebben az esetben nem mondhatjuk, hogy csak "forma".

- a szubkulturális öltözködés szintén nem írható le azzal, hogy "hozzáöltözöl a többiekhez" noha a közösséghez tartozás kifejezése nyilván benne van. De ez inkább az önkifejezésről szól, az individualitásról, még ha ez relatív is, mert a külsősök egyformának látnak minket. Mi meg őket. :)

- most hiába hiszed, attól, hogy átlagosan nézel ki, nem leszel több vagy érettebb, okosabb, egyedibb stb. stb. egy olyan black metalosnál (vagy más szubkult. tagjánál), aki preferenciáját az öltözködésében is kifejezi.

2010. jan. 23. 14:09
 19/35 anonim ***** válasza:

"most hiába hiszed, attól, hogy átlagosan nézel ki, nem leszel több vagy érettebb, okosabb, egyedibb"

Igen, de ez fordítva is igaz, hogy ő sem lesz ettől több nálam. Szóval akkor ott tartunk, hogy ha egyikünk sem több és kevesebb a másiknál, akkor miért is költenék plusz pénzeket egyéni kiegészítőre, egyéni ruhadarobkra, amik igenis drágábbak (rocker voltam még évekkel ezelőtt, tudom jól mit beszélek). Ez az egész egy bizniz, ami a lehúzásról szól.

De tényleg kár a vitáért, én már csak ilyen vagyok, nekem fontosabb mi van belül, mint kívül. Tényleg bennem lehet a hiba...

2010. jan. 24. 23:27
 20/35 Srapnel ***** válasza:
Valaki mesélje már el, legyen kedves, hogy konkrétan mi az az életérzés, vagy ideológia, vagy akármi gondolatrendszer, ami a black metal mögött van, kösz!
2010. jan. 25. 08:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!