Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hagytad el a hazád, és...

Miért hagytad el a hazád, és mit adott neked az új "hazád"?

Figyelt kérdés
Miért hagytátok el az országot fiatalok? Mit gondolsz azokról akik kivándorolnak?
2014. máj. 5. 07:59
 1/3 anonim ***** válasza:

A lányom és az unokám férje ment külföldre, mert itthon nem tudtak megélni. A lányom a kinti keresetéből segíti az itthon maradott családtagokat.

Inkább menjen ki valaki külföldre, mint itthon nyomorogjon vagy éhen haljon.

2014. máj. 5. 08:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Én az egyetemi évfolyamtársammal kötöttem házasságot és mivel ö külföldi (Nyugat-Európa), ezért mentem vele. Már elég régóta élünk itt, vissza nem mennék semmi esetre sem.

Itt sokkal nagyobb a tisztaság, az emberek sokkal jobban elfogadják, hogy más milyen (nem kötnek bele mindenbe), nem csalnak, hanem becsületesek, nincs kötözködés, nincs irigység, nincs pletyka, segítökészek - szóval sokkal nyugodtabban élünk.

A kereset nem igazán sok, pontosabban a fizetés jóval több, de az alapkiadások is (egy három szobás lakást bérelünk, ennek a bérleti díja 1000 Euro plusz a rezsi), a közlekedés és a megélhetés is jóval magasabb, mint MAgyarországon, de itt hagynak élni bennünket, nem úgy, mint ott.

Akik csak azért vándorolnak ki, hogy agyonkeressék magukat, azok igen nagyot fognak csalódni, mert itt sem döl a pénz, meg kell érte dolgozni.

Akik meg nyelvtudás nélkül jönnek, azok csak ráfizetnek.

2014. máj. 5. 09:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem én, hanem a sógorm ment külföldre "meggazdagodni", aminek aztán tragédia lett a vége.

Mivel olyan munkát vállalt el, amihet nem értett, és a nyelvet sem tudta, nem értette meg a szükséges utasításokat, halálos balesetet szenvedett.

Így ahelyett, hogy jobb körülmények közé került volna a családja, a felesége három kisgyerekkel marad egyedül, jövedelem, vagyon és munka nélkül, és kártérítésre sem számíthatnak, mert az aláírt" szerzödésés" érvénytelen, nem munkaszerzödés volt.

Az ilyen embert felelötlennek tartom, aki megalapozott ismeretek és nyelvtudás nélkül próbál szerencsét, mert kizárólag a véletlenen múlik, hogy mi lesz az eredménye.

2014. máj. 5. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!