Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a kulonbseg a hungarista...

Mi a kulonbseg a hungarista es a skinhead kozott?

Figyelt kérdés

Az egyik osztalytarsam hungarista, de joban vagyok vele, mig masok szerint felnem kene. Skinheadekkel mar talalkoztam, oket kerulom.

Normalis valaszokat kerek!

2009. dec. 25. 23:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
63%
énmár 4 éve a hungarizmusban vagyok nemkell félned nemvagyunk idegbeteg állatok (néhányan) utcán páran félnek de idegbetegek sem vagyunk páran közveszélyesek ebbe kicsit beletartozom ütök ha muszáj nemminden esetbe mindig van nálam "pillangó" vész esetére de nemmutogatom és nemkell félni a skinektől sem :) jofejek =) lehet hogy az utcán ordittatom a kárpátiát de ez sok hungaristánál alap !
2009. dec. 26. 01:38
 12/32 anonim ***** válasza:
81%

Nekem is az jutott eszembe, h cigány vagy talán :D

Hát ha valóban az vagy, akkor azt hiszem nem ez a legmegfelelőbb társaság neked :DD

2009. dec. 26. 01:40
 13/32 anonim ***** válasza:
48%
Amúgy nem biztos, h fajgyűlölő ha hungarista, én pl. ismerek egy csajt, akinek az egyik legjobb barátnője cigány.Skinheadeknél sztem ez mondjuk már kizárt.....
2009. dec. 26. 01:43
 14/32 anonim ***** válasza:
60%
....pl ismerek egy HUNGARISTA csajt , akinek a legjobb barátnője stb....különben értelmetlen az egész :)
2009. dec. 26. 01:43
 15/32 A kérdező kommentje:

Koszonom 01:29!

Nem, nem vagyok cigany. Kisse bant, vagy inkabb zavar, hogy erre a kerdesre maris sablonosan gondolkoztatok.

Mind1, nem vagyok magyar.

2009. dec. 26. 03:23
 16/32 A kérdező kommentje:
Es nem bepasizni akartam.
2009. dec. 26. 03:26
 17/32 anonim ***** válasza:
75%

A hungarista az, aki (az átlagnál jobban) törődik a hazával és a magyar kultúrával. Ennek is vannak fokozatai. Alapvetően nem rasszisták, de azok, akikre általában rámondják, hogy hungarista, gyűlölik a zsidókat és a cigányokat. De vannak kivételek.

Ez inkább egy politikai irányzat, akik arra törekednek, hogy a politika a magyarságtudat fejlesztésére törekedjen.

Sajnos csak a radikálisabb irányzatuk van szem előtt, pedig nem mindannyiuk ilyen.

A skinheadek ezzel szemben lényegében a neonácik. Jellemzőjük a kopaszra borotvált fej és az estek túlnyomó többségében bakancs és bőrkabát. Bár ez a viselet még nem jelenti feltétlenül, hogy az illető skinhead.

A skinheadek (most a magyarokról beszélek) tiszta, fehér Magyarországot akarnak és gyűlölnek minden idegen elemet. A cigányokat, zsidókat, négereket különösen, de akárki mást is, aki nem magyar.

A hungaristákra is jellemző, hogy nem tolerálják a homoszexuálisokat, de a skinheadekkel ellentétben ez nincs benne a fogalom alapvető értelmében.

A skinheadek olyanok, mint mondjuk Amerikában volt a Ku-Klux-Klán. Szerintük csak az az igazi amerikai, aki fehér bőrű, protestáns és még van egy pár szempont.

Csak nálunk kicsit mások a szempontok.

2009. dec. 26. 10:59
 18/32 anonim ***** válasza:
www.jovonk.info Olvasgass egy kicsit !
2009. dec. 26. 12:35
 19/32 anonim ***** válasza:
63%
[link] katt az arcvonalra és ott a hungarizmus és vallásra olvasd el ;) am énis hungarista vagyok és acélbetétesbe járok hát istenem ettől még nemvagyo skinhead mondjuk fajgyülölö az igen ....
2009. dec. 26. 14:23
 20/32 anonim ***** válasza:
35%

Na szóval, a skinheadek nem feltétlenül szélsőjobbosok vagy neonácik.

[link]

Ami a hungaristákat illeti, azok mindkettő eszmét képviselik többé-kevésbé. 1940-es években alakult gondolkodásmód/politikai irányzat, megalapítója Szálasi Ferenc. Maga szó megtévesztő: magyarságért kiálló. magyaros embert jelentett eredetileg. Szálasi eszméi azonban sokkal inkább a náci eszmékből merített illetve a katolikus vallást tartotta előrevalónak. Az egyén szabadságát egyértelműen a nemzeti érdekeknek rendelte alá (ergo szembement a liberális eszmékkel). Emellett felelős volt Szálasi rendszere (és ezáltal a hungarizmus is) 400 000 ember lemészárlásáért, a háború végsőkig való folytatásáért és a náci rendszer kiszolgálásáért. Ezeket a vádakat Szálasi természetesen tagadta a népbíróság előtt, de ez talán - helyzetét tekintve - nem meglepő. A hungarizmus lényegében katolicizmusra, konzervatív eszmékre és nácizmusra épülő, ezekből összegyúrt eszme és szélsőséges politikai irányzat. Ami a mai hungarizmust illeti, lényegében változatlan. Hogy ezek után veszélyes-e rád? ezt döntsd el magad. Én a magam részéről két építőelemből egyet mélységesen elítélek (nácizmus), egyet megtűrök, de nem értek egyet vele (katolicizmus), egyet pedig a fejlődés és egy jobb lövő teljes akadályozójának látok (konzervativizmus illetve a tradíciókra építés). Így magát a hungarizmust is elvetem és lehetőleg minden téren tartom vele a tíz lépés távolságot.

2009. dec. 26. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!