Mi a kulonbseg a hungarista es a skinhead kozott?
Az egyik osztalytarsam hungarista, de joban vagyok vele, mig masok szerint felnem kene. Skinheadekkel mar talalkoztam, oket kerulom.
Normalis valaszokat kerek!
Nekem is az jutott eszembe, h cigány vagy talán :D
Hát ha valóban az vagy, akkor azt hiszem nem ez a legmegfelelőbb társaság neked :DD
Koszonom 01:29!
Nem, nem vagyok cigany. Kisse bant, vagy inkabb zavar, hogy erre a kerdesre maris sablonosan gondolkoztatok.
Mind1, nem vagyok magyar.
A hungarista az, aki (az átlagnál jobban) törődik a hazával és a magyar kultúrával. Ennek is vannak fokozatai. Alapvetően nem rasszisták, de azok, akikre általában rámondják, hogy hungarista, gyűlölik a zsidókat és a cigányokat. De vannak kivételek.
Ez inkább egy politikai irányzat, akik arra törekednek, hogy a politika a magyarságtudat fejlesztésére törekedjen.
Sajnos csak a radikálisabb irányzatuk van szem előtt, pedig nem mindannyiuk ilyen.
A skinheadek ezzel szemben lényegében a neonácik. Jellemzőjük a kopaszra borotvált fej és az estek túlnyomó többségében bakancs és bőrkabát. Bár ez a viselet még nem jelenti feltétlenül, hogy az illető skinhead.
A skinheadek (most a magyarokról beszélek) tiszta, fehér Magyarországot akarnak és gyűlölnek minden idegen elemet. A cigányokat, zsidókat, négereket különösen, de akárki mást is, aki nem magyar.
A hungaristákra is jellemző, hogy nem tolerálják a homoszexuálisokat, de a skinheadekkel ellentétben ez nincs benne a fogalom alapvető értelmében.
A skinheadek olyanok, mint mondjuk Amerikában volt a Ku-Klux-Klán. Szerintük csak az az igazi amerikai, aki fehér bőrű, protestáns és még van egy pár szempont.
Csak nálunk kicsit mások a szempontok.
Na szóval, a skinheadek nem feltétlenül szélsőjobbosok vagy neonácik.
Ami a hungaristákat illeti, azok mindkettő eszmét képviselik többé-kevésbé. 1940-es években alakult gondolkodásmód/politikai irányzat, megalapítója Szálasi Ferenc. Maga szó megtévesztő: magyarságért kiálló. magyaros embert jelentett eredetileg. Szálasi eszméi azonban sokkal inkább a náci eszmékből merített illetve a katolikus vallást tartotta előrevalónak. Az egyén szabadságát egyértelműen a nemzeti érdekeknek rendelte alá (ergo szembement a liberális eszmékkel). Emellett felelős volt Szálasi rendszere (és ezáltal a hungarizmus is) 400 000 ember lemészárlásáért, a háború végsőkig való folytatásáért és a náci rendszer kiszolgálásáért. Ezeket a vádakat Szálasi természetesen tagadta a népbíróság előtt, de ez talán - helyzetét tekintve - nem meglepő. A hungarizmus lényegében katolicizmusra, konzervatív eszmékre és nácizmusra épülő, ezekből összegyúrt eszme és szélsőséges politikai irányzat. Ami a mai hungarizmust illeti, lényegében változatlan. Hogy ezek után veszélyes-e rád? ezt döntsd el magad. Én a magam részéről két építőelemből egyet mélységesen elítélek (nácizmus), egyet megtűrök, de nem értek egyet vele (katolicizmus), egyet pedig a fejlődés és egy jobb lövő teljes akadályozójának látok (konzervativizmus illetve a tradíciókra építés). Így magát a hungarizmust is elvetem és lehetőleg minden téren tartom vele a tíz lépés távolságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!